Menu
Terug

16 entertainende geschenken voor onder je kerstboom

05 december 2018

Je hebt praktische cadeaus en je hebt cadeaus die vooral ontspanning en vermaak brengen. Omdat kiezen verliezen is, gaan we voor beide. Want een cadeau dat plezier geeft, geef je met plezier.

Wapen van de pro’s

Wat ben je als pc-gamer met jarenlang getrainde reflexen en precisie als je gamemuis die op de milliseconde getimede klik of nauw luisterende beweging niet met dezelfde directe precisie doorgeeft? Geveld worden omdat de oppositie beter is, daar kan iedere competitieve geest zich bij neerleggen. Geveld worden omdat je hardware niet mee wil, is onvergeeflijk. Kies daarom voor technologie waar de kruim van de eSporters wereldtitels mee scoren. Voor deze ergonomische, helemaal aan te passen G403 Prodigy van Logitech dus.

Competitief comfort

Wat je vaak, lang of intensief doet, dat wil je liefst in zoveel mogelijk comfort doen. Dat is bij gaming niet anders. Niets is zo vervelend om je uit de onderdompeling te halen als stramme schouders en een pijnlijke onderrug. Op - noodzakelijk - pauzemomenten even ontspannen achteruit leunen? Een goede gamingstoel zoals deze van Trust maakt dat je zelfs na marathonsessies met je favoriete games niet aan een massage toe bent. Dat hij de rest van de tijd ook nog eens perfect dubbelt als een ergonomische bureaustoel met een strak, fraai design is mooi meegenomen.

Superieure audio

Als je na een lange of zelfs na een niet zo gek lange gamesessie met een gevoel van verlichting je headset van je oren en hoofd neemt, dan heb je geen goede headset. Het maakt niet uit of de audio van superieure kwaliteit is, die middentonen niet weggedrongen worden en de microfoon je kraakhelder met je teamgenoten laat communiceren. Natuurlijk wil je dat ook, je wilt het allemaal. En terecht! Het goede nieuws is dat superieure audio en comfort perfect kunnen samengaan. Zoals in de Ear Force Recon 200-headset van Turtle Beach.

Strak op alle vlakken

Wie op zich op de hogere competitieniveaus waagt, heeft daar een razendsnel reagerend mechanisch toetsenbord voor nodig, zoals deze K55 RGB van Corsair. Met zijn extreme reactiesnelheid en 100% anti-ghosting-technologie is precisie gegarandeerd. Het gegoten aluminiumframe weerstaat zonder morren de meest intense toetsaanslagen. De bijhorende Corsair Utility Engine-software laat de complexe macro’s toe en zorgt voor de dramatische lichteffecten. Ook handig: de USB-doorsteekpoort houdt kabels uit de weg en een afneembare polssteun.

Knalfeest!

Op zoek naar een van de beste shooterbelevingen van 2018? Met Call of Duty: Black Ops IIII zit je gegarandeerd goed voor een jaar lang tot aan de rand gevulde multiplayerslagvelden. Beter nog: eigenlijk krijg je drie games in een. Zo is er de altijd intense competitieve multiplayermodus waarmee deze reeks al tien jaar lang het speelveld domineert; zo is er het coöperatieve afmattingsfeestje dat golf na alsmaar sterkere golf zombies op jou en je strijdmakkers afstuurt; en zo krijg je met Blackout de soepelste battle royal-beleving van het moment.

Topconsole + topgame

Denk je er al langer aan om eindelijk eens een gameconsole in huis te halen? En welke dan? Deze bundel maakt de keuze wel heel erg makkelijk. Met de PS4 Pro 1TB krijg je de kracht om de mooiste games in glorieuze 4K over je scherm te smeren. En met Red Dead Redemption 2 krijg je er een westernbeleving bij die op de valreep, maar overtuigend met de titel van ‘Game van het Jaar’ gaat lopen. Een perfecte match en een betere demonstratie van waar games in 2018 voor staan, vind je niet. En je petekind wil deze console en game ook graag voor Kerst cadeau.

Entertainment op zak

Natuurlijk wil je er af en toe nog gewoon mee kunnen bellen, maar wanneer een smartphone je ook in entertainment moet voorzien, dan kom je als vanzelf bij de Huawei Mate 20 terecht. Met dit glorieus grote, heldere en haarscherpe scherm bekijk je op de trein of in de wachtzaal van de dokter een episode van je favoriete serie zonder dat je piepkleine ondertitels moet ontcijferen. Combineer dat scherm met de kracht onder de motorkap en je speelt de mooiste mobiele games van vandaag en morgen. Zonder dat je duimen het zicht op een vierde van het beeld ontnemen.

Mis niks meer

Kijk je wel eens naar eSports-wedstrijden en vraag je jezelf dan af of die pro’s op speciale monitoren spelen? Het antwoord is positief en meestal gaat het om schermen zoals deze 27-inch monitor van Zowie. Een monitor die je met een vinger tot in de perfecte kijkhoek kantelt. Met een zwartbalans die zich zo laat afregelen dat de vijand je veel moeilijker vanuit donkere hoekjes kan verrassen en een verversingsfrequentie die je geen enkel van de soepel voorbijglijdende frames of opponenten laat missen. En die flappen aan de zijkant houden jouw focus op het scherm en het spektakel daarop weg van je kamergenoten.

Superfamiliefilm

De tijd dat ouders of grote zus met veel gezucht een tekenfilm voor de jongste uitzaten, is gelukkig voorbij. Met dank aan films zoals ‘The Incredibles 2’. Zo’n film die, net zoals ‘Toy Story’, ‘Shrek’ en ‘Inside Out’, voor een keertje het al te vaak misbruikte cliché ‘voor de hele familie’ helemaal waarmaakt. Oké, het gaat over een familie van superhelden met superkrachten, maar geen zoon, zus, ma of pa die er zich niet in herkent. Een film ook die je om de zoveel maanden nog eens opnieuw in de Blu-ray-speler legt.

Leven na de dood

Je hebt de vorige zeven seizoenen overleefd en dat is meer dan het gros van de hoofdrolspelers uit deze post-zombieapocalyps serie ‘The Walking Dead’ kan zeggen. Geen haar op je hoofd dat eraan denkt om nu nog af te haken. De kwaliteit van deze reeks blijft van een zeldzaam hoog niveau. Dat de makers nu al ideeën hebben waar ze in seizoen elf en twaalf naartoe willen, heeft daar zeker iets mee te maken. Vooralsnog kijk jij vooral uit naar de afloop van de onvermijdelijke confrontatie tussen Rick en Negan in de finale van dit seizoen.

Goed voor twee uur zomer

Het maakt niet uit of je de bakvisfase al voorbij was toen ABBA de top van de hitparades aanvoerde of je nog niet geboren was toen de vier leden van het Zweedse popfenomeen al lang hun eigen weg waren gegaan. Er is geen betere remedie tegen de korte, donkere winterdagen dan deze onsterfelijke popsongs. Dat die opgevoerd worden als de leidraad van een muzikale, romantische komedie op een zonovergoten Grieks eiland, maakt dat de thermostaat alvast twee uur lang een paar graadjes lager mag. Meezingen wordt aangemoedigd!

Akoestisch hoogstandje

Je hebt een groot en mooi televisiescherm, misschien zelfs eentje die al die visuele pracht in indrukwekkende 4K en kraakheldere HDR je woonkamer in straalt. Kortom, je weet hoe de film eruitziet zoals de makers ervan dat voor ogen hadden. Maar klinkt hij ook zo? De kans is groot dat je na het bekijken, of liever beluisteren van een film met deze soundbar van kwaliteitshuis Bose, je opnieuw door je hele Blu-ray-collectie gaat. Alleen al voor de geluidsbeleving. En meteen ook door je al je Spotify-playlists.

Uit het hart

Liefde is een dagelijks geschenk, maar niets houdt je tegen om dat nog eens te onderstrepen met deze Deluxe Edition van Michael Bublés nieuwste album. De titel daarvan leest als een emoji, maar terwijl we daarmee soms iets te kwistig omspringen, komt dit echt uit het hart. Uit het hart van de Canadese singer-songwriter met die jazzy vibe en uit het hart van wie dit album cadeau doet. Ook al doe je dat aan jezelf. De Deluxe Edition telt twee extra songs en in dit geval is less absoluut niet more. Meer Bublé is altijd beter.

Legende in uitvoering

Bij sommige artiesten weet je al heel snel dat ze voorbestemd zijn om muziekgeschiedenis te gaan schrijven. Misschien was je te laat geboren om er bij Madonna en Michael Jackson vanaf het begin bij te zijn, en vlogen ook de vormende jaren van Björk onder je radar door. Bij Christine & The Queens zal ons dat alvast niet gebeuren. Terwijl haar debuut nog nazindert, vindt deze dame zich al op haar tweede weer helemaal opnieuw uit. Popsongs met een haakje en die met elke beluisterbeurt nog beter worden.

Verjaardag in stijl

Vraag elke muziekkenner naar de top drie van meest iconische albums en je krijgt keer op keer die ‘witte’ van The Beatles geserveerd. Maar zelfs al heb je die grijsgedraaid, geen enkele Beatles-fan kan deze boxset naar aanleiding van de 50ste verjaardag van ‘The White Album’ aan zich voorbij laten gaan. Met bovenop een nieuwe mix van de gekende songs, 27 demo’s uit die periode en 50 opnames die het uiteindelijke album niet haalden. Om over dat luxeboek met foto’s en bijdragen van McCartney en George Martin nog maar te zwijgen.

Muziek, altijd en overal

Alles is leuker met muziek, maar die muziek laat zich niet altijd overal even makkelijk mee naartoe nemen. Of liever, liet zich niet altijd overal even makkelijk mee naartoe nemen. Want de Ultimate Ears Boom 3 laat zich niet alleen zonder risico in strandzand of sneeuw zetten, hij overleeft zelfs tot dertig minuten in het water. Hij drijft zelfs en blijft ook dan nog onvermoeibaar heldere hoge tonen en diepe bassen in het rond strooien. En met vijftien uur autonomie houdt hij het vol tot ver voorbij het moment dat zelfs het energiekste feestbeest uitgedanst is.