Menu
Terug

Tien dingen die je moet weten over Apex Legends

12 februari 2019

Apex Legends kwam vanuit het niets. De officiële aankondiging kwam er tegelijk met de mogelijkheid om deze battle royale-shooter gratis te downloaden en te spelen. Onze redacteur heeft intussen al meer dan twintig uren spelen op de teller staan en is helemaal mee met de nieuwe hype!

#1 Van goeden huize

Apex Legends is gemaakt door Respawn Entertainment. Een gamestudio die is opgericht door de designers die destijds elders het fenomeen ‘Call of Duty’ maakten. Daarna maakten ze zelf het uitstekende Titanfall en de opvolger Titanfall 2. Kortom: deze jongens weten hoe een shooter in elkaar zit.

#2 Battle royale-shooter

Apex Legends is een shooter in het battle royale-subgenre. Dat wil zeggen dat een groot aantal spelers op een uitgestrekte, maar gestaag kleiner wordende map gedropt wordt. Daar plunderen ze een arsenaal bij elkaar om de andere spelers mee te lijf te gaan. Wie als laatste overblijft, is de winnaar.

#3 Zonder aankondiging

Normaal gaat aan een game als Apex Legends een lange marketingcampagne vooraf. Zeker wanneer die van een grote, gerenommeerde gamestudio komt. In dit geval zat er quasi geen tijd tussen de aankondiging en de mogelijkheid om het spel integraal te downloaden en te spelen. Riskant, maar niet zonder succes, zo blijkt.

#4 Vliegende start

Acht uren na de aankondiging hadden een miljoen spelers Apex Legends al gedownload. Een dag na release waren dat er 2,5 miljoen en na drie dagen stond de teller al op tien miljoen. Op dat moment was er daar gemiddeld een miljoen gamers gelijktijdig aan het spelen. Ter vergelijking: het momenteel dominerende battle royale-game Fortnite deed er twee weken over om de kaap van tien miljoen spelers te ronden.

#5 Het is gratis!

Apex Legends is helemaal gratis. De download varieert van ruwweg 12 GB voor de pc-versie tot een dikke 22 GB voor de PS4- en Xbox One-versies. Het game biedt wel microtransacties aan. Dat gaat veelal om cosmetische items die je personage of uitrusting een ander uiterlijk geven. Geen pay-to-win systeem, dus.

#6 Hero-shooter

In een hero-shooter kies uit een vast rooster van unieke spelpersonages, de ‘Legends’ uit de gametitel dus, met elk hun eigen unieke mix van speciale vaardigheden. Denk daarbij aan het oproepen van defensieve schilden, tijdelijke onzichtbaarheid, rookgordijnen, bevoorradingen, enzovoort.

#7 Teamwork

Waar vele andere battle royale-games je de optie geven om solo of in groepjes van twee, drie of vier voor de overwinning te gaan, ligt dat aantal bij Apex Legends vooralsnog vast op drie spelers. Geen vaste speelkameraden bij de hand? Geen probleem. Onder de miljoenen andere spelers vindt het game moeiteloos en in geen tijd twee strijdmakkers voor je.

#8 Ingenieuze communicatie

Als Apex Legends ergens met kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt, dan is het wel in hoe intuïtief en moeiteloos de communicatie onder je driekoppige team verloopt. Zelfs zonder voice-chat en zeker zonder afleidend geknoei leg je elkaar moeiteloos uit waar je heen wilt, waar de vijand zit of waar die goede helm ligt.

#9 Smooth

Weinig online games schieten technisch zo vlot uit de startblokken als Apex Legends dat deed. Geen slechte prestatie als je weet dat een shooter staat of valt met een vlotte netwerkverbinding. En al helemaal fenomenaal als je weet dat er zich drie dagen na de release al ruim een miljoen spelers tegelijkertijd op de virtuele slagvelden aanmeldden.

#10 Instant-klassieker

Apex Legends gaat de uitdaging aan met andere battle royale-games. Vooral met de grote spelers zoals Fortnite, Playerunknown’s Battlegrounds en Call of Duty: Black Ops III’s Blackout. Wat ons betreft, hoort het perfect in die toplaag thuis. En die mening delen velen met ons!

En ontdek onze tips voor het allerbeste gamegear: