Menu
Terug

April wordt een topmaand vol nieuwe games

24 maart 2020

Twee van de meest verdiende remakes van games in één maand. Voor gamers wordt binnen moeten blijven in deze maanden er heel wat aangenamer op. Quarantaine voorbij? Maar ik ben nog niet klaar met Final Fantasy VII Remake!

Resident Evil 3 Remake

Net zoals het origineel voert ook Resident Evil 3 Remake je naar Raccoon City. Daar transformeerde een gruwelijk fout gelopen experiment nagenoeg de hele bevolking in zombies of erger. Jij bent Jill Valentine, een topagente die ziet dat er hier niets of weinig te redden valt. Je wilt weg, vooraleer deze levensgevaarlijke hel ook jouw dood wordt. Zet je schrap voor een zweterig en opgejaagd survival-horrorfeestje. En ben je er klaar mee, gooi je dan met je huisgenoten of online vrienden in het multiplayerluik.

Genre: survival-horror

Platform: PS4, Xbox One, pc

Release:  3 april

Final Fantasy VII Remake

Een van de klassiekers uit de ogamegeschiedenis krijgt een tweede leven met Final Fantasy VII Remake. Dompel je als huurling bij een bende eco-terroristen onder in een  retrosciencefictionwereld die gebukt gaat onder de hiel van een sinistere megacorporatie. Een uitgediept verhaal en de personages blijven trouw aan het origineel, terwijl het vechtsysteem helemaal naar deze tijden is vertaald. Meer actie dus, maar net zoals deze game voor velen hoog zal scoren op de nostalgieschaal, is het tegelijk zo veel meer.

Genre: actierollenspel

Platform: PS4

Release: 10 april

MotoGP 20

MotoGP 20 overtreft zijn nagenoeg perfecte voorganger in het uitdiepen van de totale Moto GP-beleving. Of je nu door je helmvizier die volgende bocht inschat, een minieme aanpassing aan je ophanging maakt of als manager een nieuw team naar de top van het klassement leidt, deze game telt alle elementen, strategische overwegingen en emoties die bij deze hightech hogesnelheidssport horen. Jij puurt daar die racecocktail uit die jij het lekkerst vindt.

Genre: race

Platform: PS4, Xbox One, Switch

Release: 23 april

Predator: Hunting Grounds

Pak je tropenkleren en je zwaarste wapentuig, en trek naar de uitgestrekte en levensgevaarlijke junglewereld van Predator: Hunting Grounds. Speur als een hecht samenwerkend team van elitesoldaten de dichte begroeiing af naar die de griezelig efficiënte camouflage van de Predator verraden. Of speel zelf als die buitenaardse trofeejager en besluip je prooi met hightech wapens. Wie is de jager en wie is het wild? Asymmetrische multiplayerfun op zijn best.

Genre: shooter

Platform: PS4, pc

Release: 24 april

Trials of Mana

Acht destructieve monsters en hun handlangers bedreigen de fantasywereld van Trials of Mana. Aan jou om een verzameling van zes bonte helden aan te voeren in een episch avontuur. Wie je als hoofdrolspeler en zijn of haar gezelschap kiest, zal een groot stuk van de beleving bepalen. Net zoals welk pad je voor elk van hen uitstippelt in dit tactisch aangenaam diepe actierollenspel met een weergaloze animé-vibe.

Genre: actierollenspel

Platform: PS4, Switch

Release 24 april

SnowRunner

Kies een van de met oog voor het kleinste detail nagemodelleerde all-terrain transportvehikels en ga de uitdaging aan met de meestal ijzige elementen. SnowRunner zet je achter het stuur van offroad monsters in een open wereld die elke uitdaging tot een avontuur diep op onbekend, ongetemd en niet zelden gevaarlijk terrein maakt. Modder, sneeuw, kolkende rivieren of ijsmeren, de snelste route is zelden de verstandigste.

Genre: simulatie

Platform: PS4, Xbox One, pc

Release: 28 april

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()