Menu
Terug

De beste films en series van juli 2019

27 juni 2019

Omdat het in juli helaas niet elke avond terrasjesweer zal zijn, krijg je hierbij onze selectie van het beste dat je op (UHD) Blu-ray en DVD deze maand te wachten staat.   

Escape Room

Zet je schrap voor deze psychologische thriller met een stevige dosis mysterie. Zes wildvreemden worden met een geldbeloning een escape room ingelokt, maar komen er daar al snel achter dat hun leven de eigenlijke inzet van dit huiveringwekkend spelletje is. Regisseur Adam Robitel bewees met de laatste Insidious-film al dat hij als geen ander de zenuwen op het breekpunt kan houden. Een meesterlijk en visueel indrukwekkend staaltje spanning.

Genre: thriller

Release: 10 juli

Mary Queen of Scots

De weduwe Mary, koningin der Schotten, keert terug naar haar thuisland om er de troon op te eisen. Haar broer James en zijn lords zijn minder gewonnen voor de idee van een vrouwelijke heerser, terwijl in Engeland Mary’s nicht Elizabeth zich bedreigd voelt door deze nieuwe katholieke vorst op ‘haar eiland’. Een intens en meesterlijk uitgewerkt verhaal over twee koninginnen, geboren om te regeren, met een vurige Saorise Ronan als Mary en een emotioneel complexe Margot Robbie als Elizabeth.

Genre: drama

Release: 10 juli

Suits - Seizoen 8

Op het einde van seizoen 7 zagen we Robert Zane het advocatenkantoor op het allerlaatste moment van de ondergang redden en kwam Harvey erachter dat Mike en Rachel een job aan de andere kant van de V.S. hebben aanvaard. Dat maakt dat zowel Harvey als Donna hun beste maatje kwijt zijn wanneer ze zich door nieuwe complexe rechtszaken en verrassende tot ronduit schokkende ontwikkelingen ploegen. Een perfect instapmoment en meer Donna is altijd beter.

Genre: drama

Release: 10 juli

Captain Marvel

Een Amerikaanse testpilote komt na een crash bij een buitenaardse beschaving terecht. Die traint haar tot een toegewijde krijger in een intergalactische oorlog. Wanneer die echter haar voormalige thuisplaneet dreigt te overspoelen, ontdekt ze dat niets en niemand is wat het lijkt. Is ze zelf wel wie ze dacht? Een aparte superheldfilm die de traditionele origin-story op zijn kop zet en perfect los van de andere Marvel-filmneefjes kan genoten worden.

Genre: actie

Release: 12 juli

Escape Plan - The Extractors

Ray Breslin begint aan zijn pensioen te denken wanneer hij ingehuurd wordt om een gekidnapte miljonairsdochter te helpen ontsnappen uit een beruchte Baltische gevangenis. Wanneer dan ook nog zijn eigen vriendinnetje ontvoerd wordt, blijkt er een oude ‘vriend’ achter te zitten. De klok tikt terwijl Breslin en zijn team een hachelijke reddingsmissie trachten te improviseren, tegenover een sadistische opponent die alle touwtjes in handen lijkt te hebben. Of toch bijna.

Genre: actie

Release: 19 juli