Menu
Terug

Dit is de allerbeste muziek van augustus 2019

Overal muziek
Leestijd minuten
30 juli 2019

Te veel nieuwe muziek waardoor je belangrijke releases zou kunnen missen? Dit is de selectie van onze redactie voor augustus: van Taylor Swift tot het beste wat metal te bieden heeft.

Slipknot - We Are Not Your Kind

‘All About Life’, die losse single van vorig jaar, paste volgens Sipknot niet in de donkere en zwaardere toon die ze voor ogen hadden. Dat zegt al heel wat over deze ‘We Are Not Your Kind’. De gemaskerde griezels zijn dus niet ‘soft’ geworden en blijven net zo koppig dwarsliggen als ze virtuoze muziek uit hun instrumenten schudden. Een echt album ook en de kenner weet dat dat meer is dan een handvol singles vergezeld door een entourage dat de tracklist moet opvullen.

Genre: metal
Release: 9 augustus

muziek, beste, augustus, 2019, releases, nieuw, musique, meilleur, aout, 2019, sorties, nouvelle
muziek, beste, augustus, 2019, releases, nieuw, musique, meilleur, aout, 2019, sorties, nouvelle

Hammerfall - Dominion

Zelf noemen ze het een muzikale mijlpaal en wij hebben noch de durf, noch de behoefte om de Zweedse metalgoden daarin tegen te spreken. De meedogenloos voortrazende opener ‘Never Forgive, Never Forget’ zet, of liever ramt meteen de toon en ook al mag er in de tracklist een gesmaakte ballade aantreden, de rest van het pack duwt het pedaal tot op het asfalt. Vuisten in de lucht en “victorious immortals!”.

Genre: metal
Release: 14 augustus

Killswitch Engage - Atonement

Ze komen uit een industriestreek en ze klinken als een genadeloos strak gedirigeerde staalfabriek. Killswitch Engage bewijst met 'Atonement' dat ze als geen ander thrashy Europees gitaarvuurwerk kunnen koppelen aan de hardcore East Coast-spirit, een indrukwekkende live uitstraling en teksten die menig veteraan er fijntjes op wezen dat het veel, veel zwaarder kon. Een belangrijk album van een belangrijke band die geen compromissen sluit. Muziek zoals je'm niet vaak hoort.

Genre: metal
Release: 16 augustus

muziek, beste, augustus, 2019, releases, nieuw, musique, meilleur, aout, 2019, sorties, nouvelle

Taylor Swift - Lover

Eind april was er die single ‘Me’, een voorproefje van wat we op Taylor Swifts zevende album mochten verwachten. Intussen is het officieel het meest voorbestelde album door een vrouwelijke artiest aller tijden. Een romantisch album dat romantiek breder ziet dan louter liefdesliedjes. Immers volgens La Swift kun je eenzaamheid en verdriet net zo goed door een romantische bril bekijken - en dat hoor je in haar muziek. Niet mee eens? Ze heeft met ‘Lover’ een album vol ijzersterke argumenten.

Genre: pop
Release: 23 augustus

Entombed A.D. - Bowels of Earth

Het experiment heeft de jongens van Entombed A.D. niet altijd successen opgeleverd. Het is voor de fans - waar we onszelf ook in die moeilijke perioden toe rekenden -  dan ook een geruststelling dat ‘Bowels of Earth’ als een oefening in focus klinkt. Een album vol tracks die eenvoudig van opzet lijken, maar waar bij een tweede luisterbeurt verdomd hard over lijkt nagedacht. De metalveteranen speler sneller, strakker en verpletterender dan ooit.

Genre: metal
Release: 30 augustus

muziek, beste, augustus, 2019, releases, nieuw, musique, meilleur, aout, 2019, sorties, nouvelle

Tarja - In The Raw

Een combinatie van verfijnde orkestscores, een koor en Tarja’s klassiek geschoolde stem, die zich tegelijk wulps en dreigend rondom een ruw-rauwe donkere muzikale kern kronkelt.  Tekstueel is ‘In The Raw’ daarnaast ook het album waar de Finse metaldiva zich voor het eerst echt blootgeeft en kwetsbaar opstelt. De pure powervocalen en het minstens zo magistrale gitaarwerk klinken er echter geen greintje minder gevaarlijk om.

Genre: metal
Release: 30 augustus