Menu
Terug

Muziek die je niet mag missen in september 2019

28 augustus 2019

Te veel nieuwe muziek dat je belangrijke releases zou kunnen missen? Dit is de selectie van onze redactie voor september: van Arno, over Lana Del Rey tot Pixies en Trentemøller.

Lana Del Rey - Norman Fucking Rockwell

De eerste single 'Mariners Appartment Complex', uit dit alweer zesde studioalbum, dateert al van een jaar geleden. Ondertussen staat die singleteller op zes. 'Norman Fucking Rockwell' scoort in zijn totaliteit gelukkig veertien tracks die ze haast allemaal samen met haar vaste songwriterpartner Jack Antonoff schreef. Er was het laatste jaar heel wat heisa rond La Lana, maar wanneer haar muziek spreekt, wordt de hele wereld altijd dat ietsje stiller.

Genre: pop

Release: 30 augustus

muziek
muziek

Arno - Santeboutique

In mei vierde Arno zijn zeventigste verjaardag in een uitverkocht Kursaal in zijn moederstad Oostende. Aan pensioen denkt de man gelukkig nog lang niet. Getuige daarvan zijn 21ste langspeler: 'Santeboutique'. Een album dat naar eigen zeggen de Belgische attitude in zowel Frans- als Engelstalige teksten uitstraalt en “een beetje surrealistisch klinkt”. Een impulsief en dus heel persoonlijk album waar de ziel primeert op de afwerking. Zo hebben we onze Arno het liefst.

Genre: pop

Release: 13 september

Emeli Sandé - Real Life

Zelf noemt de Britse dame met de gouden strot het album het resultaat van een diepe spirituele reis. De thema’s die ze in haar met precisie opgebouwde teksten opvoert, zijn dan ook niet min, maar ook wie geen behoefte heeft aan een boodschap wordt moeiteloos meegedragen door aanstekelijke ritmes en die ab-so-lu-te, veelzijdige kanjer van een stem. ‘Human’, ‘Honest’ en ‘Love to Help’ zijn net zo goed strijdhymnes voor een betere wereld als potentiële nummer 1-hits.

Genre: pop

Release: 13 september

muziek
muziek

Liam Gallagher - Why Me? Why Not.

Zijn eerste soloalbum verkocht meer dan de negen andere bands waar hij de Britse top 10 mee deelde, samen. Deze opvolger 'Why Me? Why Not.' van de voormalige Oasis-frontman heeft alle energieke gedrevenheid en hitpotentie om het nog beter te doen. Opener ‘Shockwave’ zet de toon en de echte fans zijn al vertrouwd met de meesterlijke singles ‘Once’ en ‘The River’. Ze mogen rustig van ons aannemen dat de rest van 'Why Me? Why Not.' van hetzelfde indrukwekkende kaliber is.

Genre: rock

Release: 20 september

Pixies - Beneath The Eyrie

De legendarische alternatieve proto-grunge band, zonder wie Nirvana er volgens Kurt Kobain nooit was geweest, heeft een nieuw album klaar. Zanger Black Francis, gitarist Joey Santiago en drummer David Lovering vonden elkaar in 2004 terug en kregen in 2014 versterking van de Argentijnse bassiste Paz Lechantin, die haar sporen verdiende naast Billy Corrigan en Josh Homme. 'Beneath The Eyrie' klinkt 110% Pixies. Dus het gaat hard, alle kanten uit en wanneer een nummer je de eerste keer niet grijpt, dan mist het de tweede keer zeker niet.

Genre: rock

Release: 13 september

muziek
muziek

Stef Kamil Carlens - Making Sence Of ∞

Het Antwerpse muzikale multitalent schreef de single 'Making Butter, Baking Bread' met z’n zoon en vrienden in gedachten. Een mijmering door de seizoenen en een opgewektheid die met een zonnig bluesy-roots melodie een lach op je gezicht tovert. De zon schijnt niet in elke song op 'Making Sense Of ∞', maar zijn mijmeringen blijven altijd boeien. Zelf wou hij ooit David Bowie of Freddie Mercury worden, wij zijn blij dat er ook een Stef Kamil Carlens is.

Genre: pop

Release: 20 september

Trentemøller - Obverse

De Deense multi-instrumentalist Anders Trentemøller is het meest gekend om zijn studiowerk. Zijn remixes van andere artiesten scoorden vaak hoger dan de originele nummers. Wanneer de man zelf een album lost, spitst elke liefhebber van electro de oren. 'Obverse' stelt hen niet teleur. Het is een artistieke zoektocht die geen enkel experiment schuwt en er op een of andere manier telkens in slaagt een muzikale snaar te raken. Met een fusie van droompop, donkere synths, filmmuziek en ruwe Scandinavische landschappen creëert Trentemøller een genre dat op zichzelf staat.

Genre: electro

Release: 26 september

muziek
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()