Menu
Terug

Beter dan november wordt het niet voor gamers

30 oktober 2020

Alsof 2020 nog geen uitdagingen genoeg telt, krijgen gamers er in november daar een extra taaie bovenop. Zij moeten immers kiezen tussen de langverwachte topper Cyberpunk 2077 en nieuwe afleveringen voor Call of Duty, Assassin’s Creed en Spider-Man. Of die remake van Demon’s Souls, of … 

Assassin’s Creed: Valhalla

Assassin’s Creed: Valhalla dropt je in de rol van een Viking die een nieuw thuis voor zijn clan hoopt uit te kerven in het 9de eeuwse Engeland. Een uitgestrekte, levendige spelwereld waarin je de onderling twistende koninkrijken tegen elkaar uitspeelt en stap voor stap je nederzetting uitbouwt. De vele vijanden die je daarbij in de weg staan, laat je kennismaken met de scherpe kant van je zwaard, strijdbijl of dolk. Een uitstekende AC-aflevering met een opmerkelijk sterk verhaal en enkele geslaagde nieuwe ingrediënten in de beproefde cocktail van actie, stealth en rollenspel.

Genre: Actie-RPG

Platform: PS4, Xbox One, pc, PS5, Xbox Series X/S

Release: 10 november

Yakuza: Like A Dragon - Limited Edition

De Yakuza-games laten zich moeilijk in een genre duwen en met Yakuza: Like A Dragon is dat niet anders. Jij speelt deze keer een voormalige voetsoldaat van een Japanse misdaadclan die na een lange gevangenisstraf weer op vrije voeten komt en zijn leven terug wil winnen. Een filmisch avontuur met brutaal gewelddadige confrontaties, en kleurrijke personages in een spelwereld die heel verrassende bezigheden en urenlang afdwalen aanmoedigt. In deze Limited Edition krijg je er een Legends Costume Pack voor je personages bovenop.

Genre: actie

Platform: PS4, Xbox One

Release: 10 november

Just Dance 2021

Just Dance, dat is voor wie graag danst wat karaoke is voor graag zingt. Gewoon voor je plezier of voor de hoogste score. In je eentje of samen met vier - en zelfs met zes deelnemers. Al wat je nodig hebt, is de game en een controller of een smartphone. Just Dance 2021 telt deze keer acht kindvriendelijke songs en choreografieën onder de in totaal veertig megadanshits. Denk onder andere aan Dua Lipa, Lizzo, Tones and I, Billie Eilish en vele vele anderen. We kunnen je ook vertellen dat Just Dance de leukste work-out is die je in deze lockdowntijden gewoon thuis kunt doen.

Genre: ritme/dans

Platform: PS4, Xbox One, Switch, PS5

Release: 12 november

Call of Duty: Black Ops - Cold War

Met Black Ops - Cold War krijg je maar liefst vier Call of Duty-games in één. De singleplayercampagne van deze shooter dropt je in de grimmige, maar opwindende brandhaarden van de Koude Oorlog. De multiplayermodus belooft weer honderdduizenden fans naar de competitieve multiplayerslagvelden te trekken. Overleven is de boodschap in de nu wel heel intense Zombies-coöp en dan is er nog Warzone, het editieoverstijgende en gratis te spelen Battle Royale-fenomeen, dat in het komende jaar steeds meer Cold War-accenten mag verwachten.

Genre: shooter

Platform: PS4, Xbox One, pc, PS5, Xbox Series X/S 

Release: 13 november

Let’s Sing 2021

Let’s Sing 2021 combineert het beste van karaoke met een optioneel competitieve partygame. Neem de microfoon of gebruik de app om via je smartphone mee te zingen met dertig internationale hits. In je eentje of met vier spelers, offline of online. Er zijn zes spelmodi om uit te kiezen, dus aan variatie geen gebrek. Heb je de smaak te pakken, dan kun je de tracklist blijven aanvullen met nieuwe songpakketten. Je ontdekt er vast wel weer nieuwe favorieten tussen.

Genre: ritme/dans

Platform: PS4, Switch

Release: 13 november

Cyberpunk 2077

Als aandacht voor en gehunker naar een game een competitie was, dan had Cyberpunk 2077 die al drie jaar op rij gewonnen. De gamegoeroes achter The Witcher droppen je in een grimmige, maar overtuigend levendige toekomst vol neon, hightech en criminaliteit. Een onderdompelende beleving, verankerd in robuuste rollenspelfundamenten. Daarbij weegt elke keuze en actie door op hoe je speelt en hoe het verhaal zich ontplooit. Een meesterwerk! En dan hebben we het nog niet over Keanu Reeves in de rol van je sidekick gehad.

Genre: RPG-actie

Platform: PS4, Xbox One, pc

Release: 19 november

Demon’s Souls Remake

De titel Demon’s Souls Remake laat weinig aan de verbeelding over. Het origineel stond in 2009 aan de wieg van een subgenre in het actierollenspelgenre dat zich zou typeren door extreem tactische, taaie en tegelijk ongezien bevredigende uitdagingen. Hoog tijd om terug naar de grimmige fantasywereld van Boletaria af te zakken. Waar achter elke hoek een dodelijk valstrik kan loeren en waar elke vijand een zweterige confrontatie belooft. De visuele upgrade voor deze PS5-versie is spectaculair, maar vraagt nog altijd de juiste uitrusting, timing en een ton doorzettingsvermogen

Genre: Actie-RPG

Platform: PS5

Release: 19 november

Spider-Man: Miles Morales

De fans weten dat er meer dan één Spider-Man bestaat. Er is Peter Parker, die nog niet zo lang geleden de hoofdrol in een geweldige game kreeg. Nu is het de beurt aan zijn protegé Spider-Man: Miles Morales om New York van een nieuwe dreiging te redden en zijn webslingeractiviteiten met zijn privéleven in evenwicht te houden. Een sterk, gloednieuw en bij momenten ook emotioneel verteld verhaal waarin jij de duizelingwekkend spectaculaire actieheld speelt. Ach, alleen al van de ene uithoek naar de andere van de uitgestrekte spelwereld navigeren is een feest.

Genre: actie

Platform: PS4, PS5

Release: 19 november

Hyrule Warriors: Age of Calamity

Hyrule Warriors: Age of Calamity speelt zich af in dezelfde wereld als The Legend of Zelda: Breath of the Wild, maar dan honderd jaar eerder. Het lot van Hyrule hangt dan aan een zijden draadje en enkel een handvol helden kan het tij keren. Daaronder herkennen de fans vast Link onder de bekende gezichten. Met een slim vechtsysteem, een wereld die smeekt om uitgebreid verkend te worden en de optie om het avontuur samen met een vriend aan te gaan. Een absolute najaarstopper voor de Switch (Lite).

Genre: RPG-Actie

Platform: Switch

Release: 20 november

Football Manager 2021

Geen voetbalfan die niet af en toe denkt dat hij zijn club beter zou kunnen besturen. Honderdduizenden maken dat elk jaar waar met Football Manager. Deze editie 2021 verfijnt de succesvolle formule, waarin je het team van je dromen naar de top van de nationale en internationale rangschikking leidt. Rekruteer, trek sponsors aan, verbeter je stadion, maar vooral werk aan je team en je spelers, en vergeet niet op de lange termijn te denken. Want een seizoen duurt lang en je zal nog langer met deze game doorbrengen.

Genre: strategie/simulatie

Platform: pc

Release: 24 november

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()