Menu
Terug

Check op 13 juni zeker de Xbox & Bethesda Games Showcase

10 juni 2021

In maart werd Bethesda, de studio achter iconische games als Doom, Fallout en The Elder Scrolls, verwelkomd in de Xbox-familie. De Xbox & Bethesda Games Showcase-livestream gunt gamers al een blik op de games die deze familie én andere ontwikkelaars naar Xbox-consoles en pc beloven te brengen.

Afspraak op 13 juni

Meer bepaald: op zondag 13 juni vanaf 19u. Dan trapt immers de livestream af voor de Xbox & Bethesda Games Showcase, te volgen op Twitch, YouTube, Twitter en Facebook. Een niet te missen event voor iedereen die hun gamekick op pc of Xbox scoort … en de twijfel belooft weg te nemen bij wie dat nog niet doet. Het gaat een ongetwijfeld indrukwekkende reeks langverwachte én nieuwe games worden. Van Xbox Game Studios zelf, alsook van heel wat andere topontwikkelaars. En omdat ook dit jaar helaas het Xbox Fanfest niet live doorgaat, nodigt Xbox die fans graag op een digitale versie. Schrijf je nog snel in!

xbox, bethesda, showcase

Eén grotere familie met Bethesda

Wie het gamenieuws een beetje volgt weet al dat Xbox Game Studios onlangs, op 12 maart, Bethesda in de familie verwelkomde. De studio met legendarische gameseries als Doom, Fallout, Wolfenstein en The Elder Scrolls op het palmares. Dat het livestreamevent deze keer omgedoopt is tot ‘Xbox & Bethesda Games Showcase’ doet sterk vermoeden dat we groot nieuws mogen verwachten rond een van die Bethesda-gameseries. Eerder aangekondigde Bethesda-games die op meerdere gameconsoles zouden verschijnen, zullen dat nog steeds doen. De kans is echter groot dat zondag ook de eerste Xbox exclusives onthuld worden.

Omdat dromen mag

Het blijft natuurlijk nog even wachten tot 13 juni voor we weten of en welke verwachtingen ingelost worden, maar de geruchtenmolen draait in het gamewereldje al op volle toeren. We selecteerden de wildste en meest voor de hand liggende voor jullie uit en vulden die aan met onze persoonlijke whishlist. Een definitieve - liefst niet te veraf liggende - releasedatum voor Halo Infinite, iets concreets over de aangekondigde Fable-titel en oh ja, Forza Horizon 5 graag! Van Bethesda staat The Elder Scrolls VI bovenaan ieders verlanglijstje en hengelen velen naar meer nieuws over Starfield.

xbox, bethesda, showcase
xbox, bethesda, showcase

De Xbox Game Pass is de toekomst

We verwachten in de livestream ook aandacht voor de Xbox Game Pass, die niet voor niets snel aan populariteit wint. De Game Pass kun je als een abonnement zien dat je toegang geeft tot een grote, groeiende verzameling pc- en/of Xbox-games. Van klassiekers tot gloednieuwe titels. Zo lang je abonnement loopt, kun je elk van die games downloaden en daarna offline spelen. Toen Bethesda op 12 maart bij Xbox Game Studios introk, vond je in die Game Pass-catalogus meteen twintig Bethesda games: Doom Eternal, Dishonored 2, Fallout 76, om er maar een paar grote op te noemen.

Ga jij voor de ultieme ervaring?

Voor de Game Pass betaal je per maand 9,99 euro, of minder als je drie of meer maanden in een keer koopt. Er is de Game Pass voor Xbox-games, en de Game Pass voor pc-games. De Game Pass Ultimate doet het zowel voor pc als Xbox, en laat je toe om games via de Cloud op je Android-smartphone of -tablet te spelen. De Game Pass Ultimate gooit daar ook nog Xbox Live bovenop voor wie online wil gamen én geeft toegang tot de gamecatalogus van EA Play (FIFA, Battlefield, De Sims). We geven je wel even mee dat je de Xbox Game Pass niet op de webshop van MediaMarkt vindt, maar wél in elke MediaMarkt-winkel.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()