Menu
Terug

De beste muziek van oktober 2019

25 september 2019

Zoveel nieuwe cd’s en vinylplaten dat je gevaar loopt de belangrijke releases over het hoofd te zien? Onze Mediazine-redactie selecteerde voor jou de beste en boeiendste muziek voor oktober. Van Michael Kiwanuka tot Lost Frequencies.

Lost Frequencies - Alive And Feeling Fine

Het tweede album van het Brusselse DJ-fenomeen Lost Frequencies heet 'Alive And Feeling Fine'. Het verschijnt op 4 oktober, maar stak tijdens zijn lange aanloop naar die release alvast zes hitsingles op zak: ‘Sun is Shinging’, ‘Crazy’, ‘Melody’, ‘Recognize’, ‘Like I Love You’ en ‘Truth Never Lies’. Tel daar nog zeven nieuwe tracks bovenop, plus een Lost Frequencies Mix CD  én voor de Belgische fan staan op de fysieke versie van die cd maar liefst drie exclusieve supertracks!

Genre: EDM

Release: 4 oktober

muziek,oktober
muziek,oktober

Wilco - Ode to Joy

Een vreemde naam voor een album van Wilco. De vertrouwde, bitterzoete muzikale tristesse is nooit veraf, maar op hun eigenzinnige manier dekt de titel de lading. Ze namen een jaar pauze, traden dubbel zo lang niet op, maar sinds deze zomer draaien we ‘Love is Everywhere (Beware)’ op repeat en met het full album ‘Ode to Joy’ is de terugkeer van de indiebende die Wilco heet officieel een feit. Een lichtbaken in een donkere en turbulente wereld waarin Wilco aanraadt om ons over te geven aan momenten van plezier, waar die ook maar te halen zijn.

Genre: indie

Release: 4 oktober

Mark Lanegan - Somebody’s Knocking

Het eerste bij momenten dansbare Mark Lanegan-album is een feit. De nachtburgemeester van de indierock liet zich voor ‘Somebody’s Knocking’ inspireren door The Stooges, Joy Division, Love en ietwat verrassender de electrosound van New Order. Een genre waar hij in zijn jeugd veel naar luisterde en hij zich nu oud genoeg voor acht om het in zijn eigen werk te injecteren. De songteksten komen zoals hij het zelf zegt vanuit het sentiment “waar denken we verdomme mee bezig te zijn?” Lanegan pur sang dus.

Genre: rock

Release: 18 oktober

muziek,oktober
muziek,oktober

Battles - Juice B Crypts

Het heeft even geduurd maar nu, vier jaar na ‘La Di Da Di’, is Battles terug, maar dan teruggeschroefd tot een duo. De multi-instrumentalist Ian Williams en drummer John Stanier worden echter vergezeld door een paar verrassende gasten. Zelf omschrijven ze hun nieuwste als: “Gooi akkoordenprogressies over voornemens en thuiskomen in een blender van moderne elektronische muziektools. Drink het zaakje op, braak het weer uit, vermorzel dat, maar behoudt het harmonische.”. Je moet het horen om het te begrijpen. Maar horen moet je het zeker.

Genre: rock

Release: 18 oktober

Samson & Gert - 30 Jaar

Geen betere manier om in echte feeststemming afscheid te nemen van dit onvergetelijke duo dan met deze ultieme verzamelaar. Op maar liefst vijf cd’s wordt het allerbeste verzameld. Dat is samen goed voor maar liefst 101 liedjes die teruggaan tot die allereerste kerstshow in 1990 en die drie decennia meezingbare hits. Nummers waar jij mee opgroeide en die het bij jouw kinderen nog steeds even goed doen. Een monument in de Vlaamse kinderentertainment!

Genre: kinderen

Release: 18 oktober

muziek,oktober
muziek,oktober

Michael Kiwanuka - Kiwanuka

Iedereen zong mee met zijn debuut ‘Home Again’ en met de opvolger ‘Love & Hate’ bewees hij ook buiten de lijntjes van luchtige liefdesliedjes te kunnen kleuren. Nu komt er die derde en het lijkt alsof de artiest – figuurlijk weliswaar – zijn stem nu echt heeft gevonden. Het album draagt niet voor niets zijn naam. In zijn eigen woorden: “Deze is meer over mezelf comfortabel voelen met wie ik ben en mezelf afvragen wat ik eigenlijk te vertellen heb.”.

Genre: soul

Release: 25 oktober

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()