Menu
Terug

De beste films en series op DVD en Blu-ray in juni

26 mei 2021

Must-haves die in juni verschijnen op DVD of Blu-ray? Wat dacht je van de definitieve versies van 'Zack Snyder’s Justice League' en 'Batman v Superman'? Of minder recent, maar net zo onmisbaar: de remaster van Hitchcocks klassieker 'Psycho'. Fan van de serie 'The Flash'? Dan kun je seizoen 6 bingewatchen.

Cosmic Sin

Haal de popcorn erbij en zet de knop op schaamteloos vermaak voor het sciencefictionactiespektakel dat 'Cosmic Sin' heet. De kalender wijst het jaar 2524 aan, de mensheid heeft andere planeten gekoloniseerd en een daarvan wordt aangevallen door een buitenaardse vloot. Wanhopige tijden vragen om wanhopige daden. Zoals Bruce Willis in de rol van een afgedankte generaal aan het hoofd zetten van een team elitesoldaten. Hun missie: de aliens stoppen voor ze de mensheid onder de voet lopen.

Genre: actie - Release: 9 juni

The Flash – Seizoen 6

Het gaat goed met 'The Flash', of liever met de serie rond Barry Allan, een misdaadscèneanalyst én de snelste man ter wereld. Met Barry zelf ging het al beter. Zeker nu hij met twee nieuwe gevaarlijke vijanden af te rekenen krijgt. Het werden uiteindelijk niet 22, maar 19 episodes, maar geluk bij een ongeluk: die ontbrekende drie zijn ons intussen beloofd als de eerste voor seizoen 7. Nu instappen? Je vindt nu ook de eerste 6 seizoenen gebundeld!

Genre: actie/drama - Release: 9 juni

Zack Snyder’s Justice League

Twee jaar nadat hij zich voor de mensheid opofferde, rouwt de wereld nog steeds om Superman. Zo ook Bruce ‘Batman’ Wayne, die samen met Wonder Woman een leger superhelden rekruteert om een nieuwe apocalyptische dreiging af te wenden. Grimmiger, bruter en voorzien van tientallen scènes die uit de bioscoopfilm geschrapt werden. Dat maakt dat zowel het verhaal als de personages en actiescènes nu wel overtuigen. Gun jezelf met 'Zack Snyder’s Justice League' de definitieve versie die deze spektakelfilm verdient!

Genre: actie - Release: 9 juni

Hitchcock: Psycho

Zelfs al had Hitchcock enkel 'Psycho' gemaakt en niet een dik dozijn thrillerklassiekers, dan nog was hij de geschiedenis ingegaan als een van de grootsten. Het verhaal rond een voortvluchtige oplichtster die in het pension terechtkomt van de verlegen Norman Bates … en het onderzoek van een privédetective die haar verdwijning onderzoekt. Een meesterwerk dat nu helemaal werd geremasterd in 4K. Net als die andere Hitchcock-klassieker 'The Birds' overigens.

Genre: thriller - Release: 9 juni

Skylines

'Skylines' is een sciencefiction- en actiefilm waarin mens en de zogenaamde pilots (half-mens, half-alien), min of meer vreedzaam naast elkaar leven. Tenminste, tot een mysterieus virus die pilots in moordmachines verandert. Rose, zo’n halfbloed, krijgt de opdracht om de plaag te stoppen voor het te laat is. Actie, spektakel, geweld, gore, een speelveld dat niet langer aan onze planeet gebonden is en een bloednuchtere hoofdrolspeelster, meer heeft deze film niet nodig.

Genre: actie - Release: 9 juni (Blu-ray), 23 juni (DVD)

Batman v Superman – Ultimate Edition

Het antwoord op de aloude vraag: “Wie wint in een duel tussen Batman en Superman?” werd enkele jaren geforceerd tot bioscoopfilmlengte gekortwiekt. Dat is met 'Batman V Superman - Ultimate Edition' helemaal rechtgezet. Het verhaal draait natuurlijk nog steeds om Batman, die Superman, na alle dodelijke vernieling die hij aanrichtte in ‘Man of Steel’, meer als een gevaar dan als een zegen ziet. Een best complexe film, waarin de kijker verscheurd wordt tussen de sympathie voor beide superhelden.

Genre: actie - Release: 23 juni

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()