Menu
Terug

De beste gameconsoles

04 januari 2018

Ben je een fervente gamer? Dan weet je dat het belangrijk is om met goed materiaal te spelen. Wij kijken samen met jou onder de motorkap van de Xbox One X, PlayStation 4 Pro en de Playstation VR.

Xbox One X

Liefdesverklaring aan de gamer

Met de Xbox One X levert Microsoft de krachtigste gameconsole ooit af. Een entertainmenthub waarmee je vooral games in glorieuze 4K-resolutie naar je tv-scherm stuurt. Kortere laadtijden, spectaculaire graphics, geweldige audio, … Kortom: de console voor de meest veeleisende gamer.

Xbox One X

We doen het liever niet, maar deze keer kunnen we er niet omheen. We moeten even onder de motorkap van de Xbox One X kijken en daar wat technische toelichting bij geven. We geven meteen mee welke voordelen je daar in de praktijk uit puurt. De 8-core Custom AMD CPU heeft een snelheid van 2,3 GHz. Dat betekent betere AI, realistischere spelwerelden en vlottere interacties tijdens het spelen. 12 GB GDDR5-geheugen zorgt voor snellere en krachtigere prestaties. Dat maakt dat de bloedmooi gedetailleerde spelomgevingen nog groter kunnen zijn, terwijl de doorgavesnelheid van 326 GB per seconde garandeert dat die razendsnel ingeladen kunnen worden. Alle laadtijden worden er met de Xbox One X sowieso gevoelig korter op.

 

Xbox One X

De grafische GPU met 6 teraflops zorgt voor 4K-omgevingen en personages die er levensechter dan ooit uitzien, met nog meer details en vlottere animaties. 8 GB flashgeheugen zorgt voor snelle response- en opstarttijden en met 1 TB aan opslagruimte op de interne harde schijf hoef je niet om de haverklap alles in en weer uit de cloud te zetten. Geen 4K-tv? Je games zullen er toch beter uitzien en ook vlotter draaien op een 1080p-scherm. De Xbox One X speelt overigens al je Xbox One-games en werkt met al je Xbox One-randapparaten. En hoewel de console veertig procent krachtiger is, is het de meest compacte Xbox-console ooit. 

PlayStation 4 Pro & PlayStation VR

Publiekslievelingen

De PlayStation 4 Pro werd eind vorig jaar geïntroduceerd en deze extra krachtige versie van de PS4 doet het nog steeds goed. Met een razendsnelle processor, haarscherpe 4K-beelden, kortere laadtijden en dus nog betere gameprestaties. En dan is er nog de al even succesvolle PlayStation VR.

Met de PlayStation 4 Pro duw je je gamebeleving naar een hoger niveau. Overtuigende spelwerelden tonen nog meer visuele details en scherpere beelden. De nieuwste PS4-games puren daar nog mooiere graphics uit, maar uiteraard kun je elke bestaande PS4-game erop spelen en doet elke controller of andere randapparatuur van je PS4 het ook op deze PS4 Pro. Online speel je uiteraard met de hele PS4-spelersgemeenschap.

Bron: Shutterstock

PlayStation 4

Sterker nog, ‘oudere’ games zien er beter uit met de PS4, die ze naar effectieve 4K- of dynamische 4K-waardige resoluties duwt. De PS4 Pro ondersteunt Remote Play, Share Play en streaming met resoluties tot 1080p aan 60 fps. De ideale console dus ook voor wie zo’n PlayStation VR-headset aan zijn PlayStation 4 wil hangen. Dit is nog steeds de goedkoopste en meteen een van de beste Virtual Reality-oplossingen van het moment. Met een groeiend aantal games die je met een uitzonderlijke gebruiksvriendelijkheid in deze onderdompelende gamebelevingen gooien.

PlayStation 4 controller

Zet je schrap voor een ervaring die zich met niets laat vergelijken en die zich niet noodzakelijk tot louter gaming beperkt. Beleef live concerten en sportwedstrijden van op de eerste rij of hou het ‘gewoon’ op de meest verrassende en meeslepende manier om van Virtual Reality-games te genieten.