Menu
Terug

De beste nieuwe films en series voor december

29 november 2019

Van Tarantino’s nieuwste met Brad Pitt en Leonardo DiCaprio in de hoofdrollen, over het finale seizoen van Game of Thrones tot twee animatietoppers voor de jongere kijkertjes. Dit is de DVD- en (UHD) Blu-ray-oogst voor december 2019.

Playmobil - De Film

De allereerste film geïnspireerd op het geliefde en bekroonde Playmobil-speelgoed, is een magisch gebeuren voor het hele gezin.  Het animatieteam achter 'Frozen' neemt je mee op een nieuw episch avontuur. Wanneer haar jongere broer Charlie plots in het magische, geanimeerde universum van Playmobil verdwijnt, begint voor de jonge Marla een spannende queeste om hem opnieuw thuis te brengen. Gelukkig ontmoet ze onderweg een paar onwaarschijnlijke, maar heldhaftige nieuwe vrienden.

Genre: animatie

Release: 4 december

Game of Thrones - Seizoen 8

Na zeven intense, bij momenten bloederige, emotioneel heftige en vaak ronduit epische seizoenen mogen de draken in HBO's succesreeks 'Game Of Thrones' nu echt van stal. Het leger der Doden van de Night King lijkt niet te stoppen. Tel daar de White Walkers én een ondode draak bij op, en het is duidelijk dat Jon Snow, Daenerys Targaryen en hun moeizaam bij elkaar gesprokkelde bondgenoten het onderste uit de kan moeten schrapen om hen tot staan te brengen.

Genre: fantasy

Release: 4 december

Fast & Furious: Hobss & Shaw

Deze spin-off van de populaire Fast & Furious-hogesnelheidsreeks dropt Dwayne Johnson en Jason Statham opnieuw in hun rol als Luke Hobbs en Deckard Shaw. Gezworen vijanden die deze keer echter gedwongen worden om samen te werken. De reden: een cybergenetisch verbeterde anarchist Brixton (Idris Elba) heeft zijn klauwen kunnen leggen op een biologisch ‘wapen’. Deze film opent een nieuwe deur in het Fast & Furious-universum en smeert daarbij de kolkende actie over de hele wereld uit.

Genre: actie

Release: 4 december

The Flash - Seizoen 5

In het vijfde seizoen rond Barry ‘The Flash’ Allen, de bovennatuurlijk snelle misdaadscèneonderzoeker, zien we hem weer heel wat criminelen met bovenmenselijke capaciteiten inrekenen. Maar de centrale verhaallijn draait toch vooral om de tijdreisperikelen van zijn toekomstige dochter. Wat begon als een aardige spin-off van 'Arrow', is uitgegroeid tot een superieure televisieserie in het DC Comics-universum.

Genre: actie/drama

Release: 11 december

Dora and the Lost City of Gold

Dat ze het grootste deel van haar leven de jungle heeft verkend, maakt de jonge Dora daarom nog niet opgewassen tegen de uitdagingen van de middelbare school. Wanneer haar ouders op mysterieuze wijze verdwijnen, moet ze een groepje middelbare scholieren begeleiden. Dat is goed voor een spannend avontuur waarbij Dora en haar nieuwe vrienden hun weg door de jungle zoeken, schattenjagers ontlopen en eeuwenoude puzzels oplossen om het mysterie van de legendarische stad te ontrafelen.

Genre: animatie

Release: 18 december

Once Upon a Time in … Hollywood

Quentin Tarantino’s filmische liefdesverklaring aan de laatste gouden jaren van Hollywood in de aanloop naar de gruwelijke Manson-moorden. Leonardo DiCaprio en Brad Pitt schitteren als een voormalige filmster en zijn stuntman die hun weg zoeken in een snel veranderende wereld en een entertainmentlandschap dat misschien geen plaats meer voor hen heeft. Grootse cinema over cinema in die typische Tarantino-stijl waar slome conversaties op elk moment kunnen omslaan in brutaal gewelddadige scènes. Een van de beste films van 2019.

Genre: drama

Release: 20 december

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()