Menu
Terug

De beste nieuwe films en series voor oktober

26 september 2019

Oktober is de maand dat we de eerste zomerblockbusters op (UHD) Blu-ray en DVD mogen verwachten. Dat is dit jaar niet anders. Met een fantastisch familiespektakel als 'Toy Story 4', de ijzingwekkende terugkeer van Chucky in 'Child’s Play' en het negende seizoen van 'The Walking Dead'. Om er maar een paar op te noemen. Films en series om van te smullen!

X-Men: Dark Phoenix

Jean Grey ontpopt zich tot een kracht die zelfs haar mutantenfamilie niet kan bevatten. Dat maakt haar tot een buitenbeentje onder de buitenbeentjes. Een wezen waar zelfs zij die haar het dierbaarst zijn, niet langer tot kunnen doordringen. Of toch? Het antwoord komt in schokkende gebeurtenissen, gekaderd in het vertrouwde visueel spektakel en de iets minder vertrouwde, rauwe en emotionele geladenheid. Een donkerder, grimmiger en uiteindelijk ook trouwer-aan-het-origineel-versie van Jean Grey’s transformatie.

Genre: actie

Release: 2 oktober

Chernobyl

Vijf afleveringen, meer had deze miniserie niet nodig om door te stoten tot de top van het beste dat je dit jaar op tv kon vinden. Een met extreme zin voor detail en authenticiteit gedramatiseerd relaas van de gebeurtenissen vlak voor, tijdens en na de beruchte kerncentraleramp. Een hallucinant en sterk geacteerd bewijs dat feiten schokkender kunnen zijn dan fictie. Verplicht kijkvoer en een niet te missen televisiemonument.

Genre: drama

Release: 2 oktober

The Walking Dead – Seizoen 9

Het negende seizoen van de immens populaire zombiereeks focust op de nasleep van de grootschalige confrontatie. Achttien maanden na de nederlaag van Negan heeft Rick Grimes een alliantie in de steigers staan. We zien hoe verschillende overleversgemeenschappen elk op hun eigen manier een nieuw bestaan proberen uit te kerven. Onderlinge conflicten en de dreiging van die mysterieuze Whisperers maken het er niet makkelijker op.

Genre: drama

Release: 9 oktober

Child’s Play

In deze op elk punt sterkere reïncarnatie van de gelijknamige horrorcultklassieker uit 1988 maken we opnieuw kennis met Karen, een alleenstaande moeder. Haar 13-jarige zoon Andy heeft het door een gehoorbeperking moeilijk om zijn plek te vinden en daarom geeft ze hem een Buddi Doll, een zelflerende hightech pop. Eenmaal geactiveerd noemt die zichzelf Chucky en even lijkt alles goed te gaan. Andy maakt zelfs enkele vrienden. Tot het sinistere en ronduit moorddadige karakter van Chucky naar boven komt...

Genre: horror

Release: 18 oktober

Toy Story 4

Woody en co hebben een nieuwe thuis gevonden en daarmee ook een nieuwe kleuter om zich ongezien over te ontfermen. Wanneer de familie van speelgoedfiguurtjes er onverwacht groter op wordt en de hele bende op een roadtrip gaat, is dat het startschot voor een onvergetelijk en knotsgek avontuur. Een verhaal over vriendschap en niet bang zijn voor verandering. 'Toy Story 4' zet een van de beste animatiefilmseries glorieus verder. Topvermaak waar geen leeftijd op staat. Grappig, spannend, ontroerend en bestand tegen herhaaldelijk herbekijken.

Genre: animatie

Release: 30 oktober

Men in Black: International

Zet je schrap voor 114 minuten puur popcornplezier met verbluffende speciale effecten en tonnen charme. Om nog maar te zwijgen over het centrale duo vertolkt door Tessa Thompson en Chris Hemsworth. De vierde in deze actiekomediereeks introduceert de nieuwe generatie mannen én vrouwen in het zwart die de eerste en laatste verdedigingsmuur vormen tussen een nietsvermoedende mensheid en bezoekende aliens die zich niet kunnen of willen gedragen. Alleen lijkt er deze keer een mol in de ultrageheime organisatie te zitten en daarmee staat het lot van de hele wereld op het spel.

Genre:actie

Release: 30 oktober

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()