Menu
Terug

De beste nieuwe films voor februari

30 januari 2020

Koninklijk bezoek in Downton Abbey, de ultieme karakterschets van de Joker, de nieuwe animatiefilm van de jongens achter 'Toy Story' en schoonouders die je zelfs je schoonouders niet toewenst, dit zijn de beste films op DVD en (UHD) Blu-ray voor februari.

Downton Abbey

Keer nog een allerlaatste keer terug naar Downton Abbey, met de film die vertelt hoe het verder ging met de rijke Engelse Crawley-familie. De tijd staat niet stil en daar ontsnapt zelfs Downton niet aan. Een bezoek van de Britse koninklijke familie zet het hele landgoed op zijn kop, maar koning George en koningin Mary gaan zeker niet met deze film aan de haal. Die blijft stevig in de greep van de Crawley’s, hun verwanten en hun staf. Een waardig sluitstuk op een veelbekroond tv-fenomeen dat zes seizoenen lang miljoenen kijkers begeesterde.

Genre: drama

Release: 5 februari

Joker

Een getormenteerde clown wordt meegesleept in een draaikolk van waanzin en geweld die hem uiteindelijk transformeert tot een van de beruchtste psychopaten uit de popcultuur. IJzersterk, confronterend en spraakmakend. 'Joker' won de Gouden Leeuw van Venetië en wordt getipt als kanshebber voor de Oscars. Als de film het zelf niet haalt, dan verdient Joaquim Phoenix hem absoluut. 'Joker' is geen film waar je gelukkiger van wordt - wij schreven onszelf achteraf een lekker relaxerend bad voor - maar dat kun je zeggen van heel wat kwaliteitscinema.

Genre: drama

Release: 5 februari

Angry Birds 2

Vogels en varkens zijn nooit de beste vrienden geweest, toch niet in het Angry Birds-universum. Maar wanneer een dreiging opduikt die hen allebei in gevaar brengt, kunnen onze gepluimde vrienden niet anders dan een bondgenootschap sluiten met hun voormalige vijanden. Als ze hun thuis willen redden, moeten ze hun geschillen opzijzetten en hun unieke krachten bundelen in een superteam Dat zorgt natuurlijk voor de nodige hilarische misverstanden. 'Angry Birds 2' is snel en prettig gestoord genoeg om bij herhaaldelijke kijkbeurten telkens weer iets nieuws te ontdekken.

Genre: animatie

Release: 12 februari

Everest - De Jonge Yeti

Yeti's bestaan echt! Dat ontdekt de jonge Yi wanneer ze er eentje tegen het lijf loopt op het dak van haar appartementsgebouw in Sjanghai. Ze besluit om dit sympathieke, harige en magische wezen met zijn familie te verenigen. Wat volgt is een epische queeste, want die familie bevindt zich in het hooggebergte van de Himalaya. Bovendien zitten zowel een rijke verzamelaar als een gedreven dierendeskundige haar op de hielen. Gelukkig kan Yi beroep doen op de hulp van haar gewiekste vrienden Jin en Peng. 'Everest - De Jonge Yeti' is wervelende animatiespektakel van het team dat meeschreef aan Toy Story en Monsters Inc.

 

Genre: animatie

Release: 19 februari

Maleficent 2 - Mistress of Evil

In deze unieke kijk op het bekende sprookje van De Schone Slaapster keren we terug naar de allesbehalve sprookjesachtige wereld van de 'boze heks' Maleficent en haar geadopteerde dochter Aurora. Angelina Jolie schittert opnieuw in dit visueel verbluffende en altijd verrassende avontuur. Deze opvolger snijdt de hedendaagse thema's zo mogelijk nog scherper aan en combineert een origineel scenario met visueel indrukwekkend spektakel en actie die volwassen genoeg is om die leeftijdsclassificatie van twaalf jaar meer dan te rechtvaardigen.

Genre: actie

Release: 21 februari

Ready Or Not

Doen je schoonouders weer moeilijk? In 'Ready Or Not' bewijst Grace op haar huwelijksnacht dat het altijd erger kan. Om haar plaats te verdienen in haar rijke toekomstige schoonfamilie moet ze die nacht zien te overleven terwijl de rest haar opjaagt. Een hoogst vermakelijke, bij momenten extreem zwarte satire op excentrisch gedrag en sociale klassenverschillen. Het ene moment hilarisch, het andere brutaal en dan weer angstaanjagend spannend. Laat deze film niet onder je radar doorglippen!

Genre: thriller/komedie

Release: 26 februari

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()