Menu
Terug

De beste nieuwe films voor maart

26 februari 2020

Maart belooft een sterke oogst voor de liefhebber van de betere films. Terug in de tijd met 'Le Mans '66', een klassieke whodunnit als 'Knives Out', oud en nieuw explosief verenigd in 'Terminator: Dark Fate', de meest hilarische zombieapocalyps in 'Zombieland 2: Double Tap' en meer!  

Terminator: Dark Fate

Een robot wordt vanuit de toekomst naar vandaag gestuurd om de toekomstige redder van de wereld om te brengen. Vergeet het middelmatige vorig hoofdstuk. Geen enkele fan van dit pre-apocalyptische actiefenomeen blijft met 'Terminator: Dark Fate' op zijn honger zitten. De veteranen van het eerste uur krijgen een verwacht en een onverwachte oude bekende geserveerd. Terwijl elke liefhebber van het betere explosieve spektakelgenre herhaaldelijk zal vergeten adem te halen. Een sluitstuk? Misschien wel, misschien niet, maar sowieso een topper.

Genre: actie

Release: 4 maart

Midway

Midway staat voor de beslissende slag tussen de Amerikaanse en Japanse marine die het tij van de Tweede Wereldoorlog in het verre oosten keerde. Nu staat het ook voor een cinematografisch huzarenstukje. 'Midway' is verbluffend en overtuigend krijgsepos dat het spektakel van 'Independence Day' combineert met het menselijke drama van 'Saving Private Ryan'. De cast leest als een all-star team en acteert naargelang. '1917' is niet het enige oorlogsepos dat je moet gezien hebben.

Genre: actie/drama

Release: 6 maart

Le Mans ‘66

Matt Damon en Christian Bale schitteren als de Amerikaanse sportwagendesigner Carroll Shelby en racepiloot Ken Miles. Twee dwarskoppen die de strijd aanbinden met industriebemoeienissen, natuurwetten en hun persoonlijke demonen. De missie: voor Ford een revolutionaire racewagen bouwen die zich kan meten met een Ferrari. De race waar alles beslist wordt: het legendarische circuit van Le Mans. Geweldig 'Le Mans '66' geacteerd drama, ook al heb je absoluut niets met auto’s.

Genre: drama

Release: 18 maart

The Good Liar

Roy Courtnay is heeft van oplichterij zijn carrière gemaakt. Zijn volgende slachtoffer: Betty McLeish, een kersverse weduwe die miljoenen waard is. Het begint allemaal voorspoedig voor Rob wanneer Betty haar huis en armen voor hem opent. Maar wat een haast routineuze zwendel moest worden, escaleert al snel in een kat-en-muisspelletje met een inzet waar niemand heelhuids van weg kan lopen.'The Good Liar' is een spannend drama met veteranen Ian McKellen en Helen Mirren in de hoofdrol.

Genre: thriller

Release: 25 maart

Zombieland 2: Double Tap

In een wereld overspoeld door zombies probeert een groepje van vier zo goed en zo kwaad mogelijk te overleven … en samen te leven. Wanneer de jongste haar geluk elders zoekt, besluiten de drie anderen om haar te 'redden'.  Onderweg worden daarbij nieuwe vrienden gemaakt en verloren, is de volgende creatieve zombiekill nooit ver weg en loopt een bezoek aan het landgoed van Elvis helemaal anders dan verwacht. Zit zeker ook de aftiteling uit van 'Zombieland 2: Double Tap'.

Genre: komedie/horror

Release: 25 maart

Knives Out

Tijdens een bijeenkomst van een welgestelde familie sterft de patriarch onder vreemde omstandigheden. Dat de man net daarvoor een dramatische draai aan zijn testament gaf, wekt de interesse van de politie. Die krijgt de hulp van een excentrieke privédetective die behalve een heleboel donkere familiegeheimen een uiteindelijk verrassende waarheid aan het licht brengt. 'Knives Out' is een klassieke whodunnit en 'moordmysterie' in beste Hitchcock/Agatha Christie/Sherlock Holmes-traditie. Met Daniel Craig, Jamie Lee Curtis, Chris Evans, Don Johnson, Christopher Plummer en nog een half dozijn grote namen.

Genre: drama

Release: 28 maart

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()