Menu
Terug

De beste series op een rijtje

19 november 2018

Heb je net de grote finale van je favoriete serie bekeken? Dan is het hoog tijd om er een nieuwe te bingewatchen. Welke onze favorieten zijn, ontdek je hier.

The Walking Dead - Seizoen 8

Er is leven na de dood

Rick Grimes en zijn slinkende groepje overlevenden worden andermaal blootgesteld aan nieuwe dreigingen. De aangename focus op de camaraderie tussen de verschillende partijen maakt geweldig kijkvoer, terwijl de spanning ‘aangenaam’ frequent doorspekt wordt met gruwelijke momenten. Benieuwd hoe jij zal reageren op de afloop van de onvermijdelijke confrontatie tussen Rick en Negan, in de langverwachte seizoenfinale. Na acht seizoenen grijpt deze topreeks de kijker nog steeds naar de strot. Met dank aan een geweldige cast, een strakke regie en onverwachte plotwendingen.

Horror

The Crown - Seizoen 2

Kroonjuweeltje

Na de dood van de koning in 1952 slaagde Elisabeth er op 25-jarige leeftijd in om de troon te bestijgen - in een wereld die nog steeds verscheurd werd door het leed van de Tweede Wereldoorlog. Deze Netflix-serie, met Claire Foy in de hoofdrol, vertelt het verhaal van een decennium in de regering van koningin Elizabeth II van Engeland. Terwijl het eerste seizoen de jaren vijftig besloeg, gaat dit tweede seizoen over naar de jaren zestig. Een woelige tijd vol beroering in Buckingham Palace, die veel stof biedt voor politiek drama.

Drama

Outlander - Seizoen 3

Terug naar de toekomst

Het romantische, historische tijdreisdrama ‘Outlander’ gaat verder op hetzelfde elan. We ontmoeten een zwaargewonde Jamie die op het nippertje ontsnapt aan een executie. Intussen schrijft Claire zich in 1948 in een medische school in. Ondertussen voedt ze samen met Frank Brianna op, Jamies dochter. Opnieuw krijgen ze te kampen met problemen, mysterie en avontuur. En opnieuw duikt de vraag op: zullen de twee hoofdfiguren nog steeds dezelfde mensen zijn die afscheid van elkaar namen, als ze mekaar opnieuw ontmoeten? Goed nieuws voor de fans: het vierde seizoen staat al in de steigers.

Drama

Once Upon A Time - Seizoen 6

Sprookjes bestaan

Het zesde seizoen van dit Amerikaanse fantasiedrama, dat zich laat inspireren door verschillende sprookjesfiguren, focust op de bewoners van het Enchanted Forest. Die staan voor hun grootste uitdaging ooit. Zeker wanneer The Evil Queen, Captain Hook en Rumpelstiltskin hun krachten bundelen. Een volwassen Henry Mills en zijn dochter Lucy storten zich in een epische zoektocht om hun en onze wereld hoop te brengen. Nieuwe sprookjesfiguren en een oude zoektocht naar ware liefde en avontuur passeren allemaal op sublieme wijze de revue. Onvergetelijke tv!

Fantasy

American Horror Story: Cult

Sektemoord

‘American Horror Story: Cult’ speelt zich af in de V.S. net na de presidentsverkiezingen van 2016. Dit seizoen volgt een gemeenschap die verscheurd wordt door een gevaarlijke, politiek gemotiveerde sekteleider die angst als wapen gebruikt. Hij plant een meedogenloze massamoord die de wereld door elkaar zal schudden. De reeks is een uitgekiende bloemlezing van aangrijpende horror- en dramamomenten. Een angstaanjagend feest met een kritische kijk op de maatschappij. Niet verwonderlijk sleepte ze daarom al verschillende Emmy’s en Golden Globes in de wacht.

Horror

The Orville - Seizoen 1

Ruimtekolder

We schrijven vierhonderd jaar in de toekomst. Het sterrenschip The Orville vliegt onder leiding van kapitein Ed Mercer doorheen het universum. Onderweg krijgen de menselijke en buitenaardse bemanning te kampen met verrassingen en gevaren uit nieuwe werelden. Met knipogen naar het dagelijkse leven. Deze lichte parodie op het sciencefictiongenre brengt op ludieke wijze hulde aan de klassieke Star Trek-serie. Van de Emmy Award-winnende executive producer en maker Seth MacFarlane, van ‘Family Guy’ en ‘Ted’.

Humor

Musicals 16 Movie Collection

Meezingen is toegelaten

Geen verkeerd woord over moderne musicals, maar je kunt jezelf geen filmkenner of -liefhebber noemen als je deze zestien klassiekers uit de gloriedagen van het genre niet hebt gezien. ‘Singin’ in the Rain’, ‘An American in Paris’, ‘A Star is Born’, ‘The Band Wagon’, ‘Brigadoon’, ‘Seven Brides for Seven Brothers’, ‘Gigi’, ‘High Society’, ‘Victor Victoria’, ‘Little Shop of Horrors’, ‘Finian’s Rainbow’, ‘The Barkeys of Broadway’, ‘Easter Parade’, ‘Meet me in St. Louis’, ‘The Wizard of Oz’ en ‘The Great Ziegfield’. Met grootmeesters als Fred Astaire, Judy Garland, Gene Kellly, Frank Sinatra en vele, vele anderen.

Muziek

J.K. Rowling’s Wizarding World 9-Film Collection

Toptovenarij

Voor de allereerste keer zijn alle acht de Harry Potter-films en de prequel ‘Fantastic Beasts’ verkrijgbaar in deze complete J.K. Rowling-verzamelbox. Beleef opnieuw hoe de cast samen met de populaire Harry Potter-films en -fans van prille pubers tot jongvolwassenen opgroeide. Zie hoe Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus zijn stempel drukt op het leven van Harry Potter. Een fenomeen dat het verdient om door elke generatie (her)ontdekt te worden. En binnenkort komt de tweede Fantastic Beast-film naar de bioscoopzalen, dus zorg dat je die eerste gezien hebt!

Actie

The Flintstones - Seizoenen 1-6

Willlllmaaaaaah!!!

Lang voor ‘The Simpsons’ en ‘Family Guy’ waren er ‘The Flintstones’, een baan- en recordbrekende animatiereeks die net zo goed scoorde onder volwassenen als bij de kids. Het draaide allemaal rond een ‘typisch’ burgerlijk gezin in een allesbehalve historisch verantwoorde kijk op hun prehistorische leventje. Deze verzamelbox telt alle zes de seizoenen van deze familieklassieker en dat is goed voor maar liefst 166 afleveringen. Wie dit cadeau geeft, krijgt daar nagenoeg zeker een ‘yabba-dabba-doo’ voor terug.

Animatie

Vlaamse Klassiekers - De Collega’s Verzamelbox

Het leven zoals het is… op kantoor

Drie seizoenen met in totaal 37 afleveringen, meer had ‘De Collega’s’ niet nodig om vandaag nog steeds een cultstatus onder de Vlaamse televisieseries te scoren. Maak kennis met of leef opnieuw mee met Jomme Dockx, Verastenoven, Persez, De Pesser, Baconfoy en de andere onvergetelijke ambtenaren van een niet nader genoemde overheidsdienst. Een komische serie met rake, maar vaker nog schaamteloos hilarische stereotyperingen van een bende collega’s die zelden lijken te werken, maar des te meer plagen, flirten, roddelen, klagen en lachen.

Drama/komedie

Sturm der Liebe - Seizoen 1

Heb je al geboekt?

Welkom in het luxueuze familie- en vijfsterrenhotel Fürstenhof. Deze verzamelbox telt elk van de 160 afleveringen van het eerste seizoen van deze Duitse soap. Een enkele van die afleveringen volstaat echter al om je meedogenloos mee te slepen in het romantische, stormachtige en soms ook tragische wedervaren van de eigenaars, personeel en de altijd weer nieuwe gasten. Wie heeft wat met wie? Wat is dat angstvallig bewaard geheim? Komt het ooit nog terug goed tussen …? Pretentieloos en perfect uitgevoerd drama dat je niet laat afhaken.

Drama

Bud Spencer & Terence Hill - Best of Movie Collection

De betere buddyfilms

In de jaren ’70 en ’80 maakten de kolossale Bud Spencer en de charismatische Terence Hill samen zes klassieke actiekomedies. Die krijg je hier voor het eerst gebundeld in een verzamelbox. Haal de popcorn erbij en geniet van ‘Crime Busters’, ‘Odds and Evens’, ‘Who Finds a Friend, Finds a Treasure’, ‘Go for It’, ‘Double Trouble’ en ‘Miami Supercops’. Stuk voor stuk films met een komische cool die de fundamenten legden voor latere buddyfilmklassiekers als ‘Lethal Weapon’, ‘48 Hours’ en ‘Bad Boys’.

Actie/komedie