Menu
Terug

De beste VR-gamebelevingen van het moment: 9 pareltjes

17 maart 2020

Wie al eens zo’n Virtual Reality-bril op zijn of haar neus opzette, weet hoe deze technologie je als geen andere onderdompelt in de beleving. Zoals wel vaker het geval is met nieuwe technologieën trok de gamewereld het voortouw. Dit zijn de beste VR-gamebelevingen van het moment.

The Climb

Hoogtevrees en games? Die gaan perfect samen. Deze virtuele rotsklimsimulatie is een VR-game en een sportieve prestatie in een overtuigend en duizelingwekkend totaalpakket. Klauter jezelf naar de top van spectaculaire beklimmingen in gevarieerde, stuk voor stuk weergaloos weergegeven locaties. Met een uitdaging op ieders niveau, de optie om er een competitief accent aan toe te voegen of gewoon op je eigen tempo, helemaal zen, de piek te bedwingen.

Voor: Oculus

Resident Evil 7: Biohazard

Als je dacht dat de Resident Evil-games sowieso al griezelig waren, zet je dan maar schrap wanneer je de VR-versie van deze editie instapt. Wegkijken kan niet meer, dit is de horrorfilm die liefhebbers zelf de hoofdrol laat spelen. Die van een man die ergens in het zuiden van de States op zoek gaat naar zijn verdwenen vrouw en daarbij in een levensgevaarlijke nachtmerrie terechtkomt.

Voor: PlayStation VR

Beat Saber

Ritmegames bestaan al langer, maar niet zoals deze. Hier moet je de beats fysiek uit de omgeving hakken en je krijgt daarvoor in elke hand een lichtzwaard. Het klinkt onwaarschijnlijk, maar zelfs al heb je niets met de vaak ietwat plat-commerciële electrosoundtrack die de leidraad vormt, dan nog transporteert Beat Saber je van een moeilijk neer te leggen een hand-oogcoördinatietest naar een bevredigende work-outsessie.

Voor: Oculus, HTC Vive en PlayStation VR

Project Cars 2

Deze veelgeprezen parel onder de games voor wie een authentieke racebeleving zoekt, telt ook een VR-versie. Met tientallen racewagens en tracks die tot in de kleinste details werden nagebouwd. Met een indrukwekkend realistisch wegligging en reactie van je pk-monster, die minder bedreven gamers tot hun niveau kunnen terugschroeven. Geloofwaardig rijgedrag van de AI-competitie en een multiplayeroptie. Kortom, Project Cars 2 is een totale racebeleving. PlayStation VR-racegamers verwijzen we graag naar Gran Turismo Sport.

Voor: Oculus en HTC Vive

Superhot VR

Deze unieke shooter gaat voor een hypergestileerde look in plaats van realistische graphics. Dat is geen kunstzinnig snobisme, maar perfect passend in deze actiegame met een heel aparte insteek: sta jij stil, dan doet de tijd dat ook. Beweeg jij, gaat die tijd weer voort … en daarmee ook die kogel die op weg is naar je hoofd. Wees dus creatief met je omgeving, je arsenaal en je bewegingen.

Voor: Oculus, HTC Vive en PlayStation VR

The Talos Principle

Dit puzzelavontuur met een sterke verhaallijn groeide razendsnel uit tot een klassieker en zowel het tempo als de creatieve breinbrekers laten zich moeiteloos vertalen naar een geweldige VR-beleving. Bevreemdend, visueel indrukwekkend, uitdagend voor gamers die liever hun hersenen dan reflexen gebruiken, en altijd weer even wennen aan de ‘echte’ wereld wanneer je die VR-headset afneemt.

Voor: Oculus en HTC Vive

EVE: Valkyrie

Deze VR-beleving dropt je in de cockpit van een ruimteschip. Dat mag je aan waanzinnige snelheden door liefst onvoorspelbare bochten wringen, terwijl je vijanden op de korrel neemt én tracht te voorkomen dat zij dat met jou doen. Intense ruimtegevechten dus. Met sterke graphics, gevarieerde ruimteslagvelden, een intuïtieve bediening en onderdompelende audio. Plus de mogelijkheid om het met zes tegen zes uit te vechten met spelers op eender welk VR-platform.

Voor: Oculus, HTC Vive en PlayStation VR

The Elder Scrolls V: Skyrim VR

Oké, het epische fantasy-actierollenspelfenomeen Skyrim werd al in 2011 met prijzen overladen. En oké, de VR-versie dateert ook alweer van anderhalf jaar geleden. Maar dat alles verandert niets aan het feit dat je er een van de meest uitgestrekte, uitgebreid beproefde en alom geroemde games nu letterlijk door de ogen van je hoofdrolspeler kunt beleven. Niet voor de korte tussendoorsnack dus.

Voor: Oculus, HTC Vive en PlayStation VR

Lone Echo

Nog zo’n ‘oudje’ dat nog steeds als een van de betere VR-belevingen geldt. Lone Echo dropt je in het lichaam van de servicerobot Jack. Na een ramp aan boord van zijn ruimtestation tracht die een mysterieus fenomeen te onderzoeken en zijn enige menselijke commandant met creatief oplossend vermogen heelhuids door dit avontuur te leiden. Lone Echo blijft ook vandaag nog op meerdere vlakken een zelden geëvenaarde standaard in VR-gaming.

Voor: Oculus

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()