Menu
Terug

De betere films in april

29 maart 2019

Verslaafd aan het grote scherm in je woonkamer of aan het kleine scherm in je hand? Op zoek naar de betere nieuwe films en series? Dit is wat je in april zeker moet gezien hebben, op (UHD) Blu-ray of DVD.

De Grinch

Al wat de Grinch wil, is rust en met rust gelaten worden. Wanneer de volgende eindejaarsfeestelijkheden buitensporiger dan ooit dreigen te worden, zit er voor deze eenzaat maar een ding op: hij moet Kerstmis stelen. Hij vermomt zich als de Kerstman en slaagt er zelfs in een lusteloos rendier voor zijn slee te spannen, maar van dan af gaat het snel en hilarisch bergaf met zijn snode plan.

Genre: Animatie

Release: 3 april

The Nutcracker and the Four Realms

In deze weergaloze verfilming van het klassieke sprookje komt de jonge Clara in een parallelle wereld terecht. Een magische wereld met peperkoeken soldaten en een muizenleger. Samen met haar nieuwe vrienden daar waagt Clara zich aan een spannend avontuur dat vrede moet brengen naar deze vreemde, maar verrassende plek.

Genre: Familie

Release: 5 april

Asterix en Het Geheim van de Toverdrank

Wanneer de oude druïde Panoramix besluit dat de tijd is gekomen om op pensioen te gaan, reist hij samen met Asterix, Obelix en Idefix doorheen het Romeinse Rijk, op zoek naar een opvolger. Om de toekomst voor de dappere Galliërs veilig te stellen, moet hij het geheim van de toverdrank immers overdragen. Maar wie is daarmee te vertrouwen?

Genre: Animatie

Release: 10 april

Aquaman

Adam ‘Aquaman’ Curry is de zoon van een vuurtorenwachter en de koningin van Atlantis. Dat geeft hem bovenmenselijke vaardigheden en maakt hem ook de enige die een vernietigende oorlog tussen zee en land kan stoppen. Of hij daar zin in heeft, is een andere kwestie, maar het levert in ieder geval topspektakel op, met een heel aparte superheld in de hoofdrol. 

Genre: Actie 

Release: 17 april

Ralph Breaks the Internet

Ralph, de eeuwige slechterik in videogames, en Vanellope von Schweetz, nog zo’n buitenbeentje, keren Litwaks arcadehal de rug toe en wagen zich in de nog grotendeels onbekende, uitgestrekte en razendsnelle wereld van het internet. Afhankelijk aan wie van beiden je dat vraagt, is die ongelooflijk opwindend of overdonderend.

Genre: Animatie

Release: 19 april

Mary Poppins Returns

Tientallen jaren na haar laatste bezoek keert de eeuwig optimistische en magische kinderoppas Mary Poppins terug. De Banks-kinderen zijn intussen volwassen, maar dat betekent niet dat ze haar ongewone hulp niet kunnen gebruiken. Uitbundig, hartverwarmend en muzikaal familie-entertainment met in de hoofdrol een uitstekende Emily Blunt.

Genre: Familie

Release: 26 april