Menu
Terug

Dé games voor de PlayStation 5 en/of Xbox Series X/S die je zeker moet uitchecken

10 november 2020

Geen enkele nieuwe consolegeneratie schoot met zoveel indrukwekkende titels uit de startblokken als de PlayStation 5 en Xbox Series X/S. We hopen je keuze er met deze selectie toch iets makkelijker op te maken.

Assassin’s Creed: Valhalla

In Assassin’s Creed: Valhalla trek je als Viking-aanvoerder van Noorwegen naar Engeland en daar staat lang niet iedereen je met open armen op te wachten. Met diplomatie en vooral met je strijdbijl bouw je aan je reputatie, invloed en voor het eerst ook aan je nederzetting. Nog zo’n debuut voor deze historische openwereldgameserie is dat je keuzes echt impact hebben op het verhaal en hoe dat afloopt. De vertrouwde Assassin’s Creed-mix van heimelijke sluipmoorden, spectaculaire gevechten en sterke rollenspelmechanismen is met Valhalla nog maar eens scherper gesteld.

Verschijnt op de Xbox Series X/S en PlayStation 5

Call of Duty: Black Ops - Cold War

Met Call of Duty: Black Ops - Cold War krijgen de gelukkige eigenaars van de PlayStation 5 en Xbox Series X/S hun eerste grote shooter geserveerd. De singleplayercampagne belooft het langverwachte rechtstreekse vervolg op de originele Black Ops-game. Daarnaast vind je weer miljoenen tegenspelers en teamgenoten in de online multiplayeropties. Of verkies je de intussen al even beruchte zombiemodus waarin je het samen met je vrienden zo lang mogelijk probeert te overleven? Nog niet klaar met Warzone van de voorganger? Geen probleem, die blijft open voor elke Call of Duty-speler!

Verschijnt op de Xbox Series X/S en PlayStation 5

Marvel's Spider-Man: Miles Morales

Peter Parker laat New York achter in de handen van die andere Spider-Man: Miles Morales. Die krijgt meteen te maken met een immense dreiging die al zijn speciale vaardigheden tot het uiterste op proef zal stellen. Gelukkig heeft hij daaraan geen gebrek, en dat aantal blijft de hele game door groeien. Slaagt hij erin de stad en zijn vrienden veilig te houden? Zet je schrap voor spektakel dat Hollywood om de haverklap het nakijken geeft. Marvel's Spider-Man: Miles Morales is de actiefilm die je gespeeld moet hebben. Speciaal en exclusief ontwikkeld voor de PlayStation 5. Deze gloednieuwe console kon zich geen betere aftrap wensen.

Verschijnt exclusief op de PlayStation 5

 

Demon’s Souls Remake

De naam Demon’s Souls doet vandaag, meer dan tien jaar na het verschijnen van de originele game, nog menig speler de rillingen over de rug lopen. Die probeerden toen zo goed en zo kwaad mogelijk dodelijke obstakels en waanzinnig taaie vijanden te overleven in een donkere fantasysetting. Deze remake voor de PlayStation 5 duwt de visuele weergave en dat verbeten sfeertje naar een haast ongemakkelijk niveau. Precies wat de Demon’s Souls-speler wil: een uitdaging die elke overwinning echt de moeite waard maakt. Warm die reflexen alvast op en bereid je voor op een heleboel ‘You died’-schermen. Die horen er gewoonweg bij!

Verschijnt exclusief op de PlayStation 5

 

Godfall

Intense lijf-aan-lijfgevechten met hak-, steek- en slagwapens in een weergaloos weergegeven fantasywereld. Dat is Godfall. Een actiegame die draait op een rollenspelmotor en de niet te stillen honger naar buit. Daarmee bouw je je bovenmenselijk getalenteerde ridderkrijger immers uit tot een uniek spelend personage dat met timing en tactiek door de oppositie ploegt. Perfect solo te spelen, maar je kunt ook met een of twee vrienden aan je zijde dit avontuur aangaan. Succes!

Verschijnt exclusief op de PlayStation 5

NBA 2K21

NBA 2K21 werd gemaakt met het oog op de nieuwe consolegeneratie, dus verwacht je maar een indrukwekkend levensechte basketbalbeleving en de strakke gameplay die de fans van deze serie gewend zijn. Uiteraard geven alle teams en spelers van de NBA weer present, naast een keur aan internationale teams, het college-circuit en natuurlijk een buslading vol legendarische spelers. Je kunt je favoriete team door een buffet aan competitieve modi naar de top van het klassement leiden of gewoon in de singleplayermodus een pakkend sportverhaal van zero to hero doorworstelen.

Verschijnt op de Xbox Series X/S en PlayStation 5

Dirt 5

Dirt dat staat voor offroad-racing. Van rallycross en ijsraces tot buggy's en supertrucks. Dat doe je in bloedmooi weergegeven locaties over de hele wereld en bij de genade van een dynamisch seizoens- en weersysteem. Dirt 5 is de eerste game in deze altijd hoog scorende serie met splitscreen voor vier spelers. En ook al zegt je dat niet zoveel, dan nog raden we je aan om de ambitieuze en meeslepende carrièremodus uit te proberen.

Verschijnt op de Xbox Series X/S en PlayStation 5

Sackboy: A Big Adventure

De wollige held uit hennep is terug met Sackboy: A Big Adventure. Dat is weer goed voor een prettig gestoord en chaotisch 3D-multiplayerplatformfeestje voor een tot vier spelers. Dat beleef je in een fantasierijke en nu nog gevarieerdere knutselwereld. Een onvergetelijke rit die je van besneeuwde bergtoppen, dichtbegroeide jungles tot ver onder de zeespiegel of helemaal tot in de ruimte leidt. Helemaal gemaakt om te laten zien wat de kersverse PlayStation 5 in zijn mars heeft. Verkijk je niet op het schattige uiterlijk, want net zoals de voorganger charmeert deze game spelers van elke leeftijd.

Verschijnt exclusief op de PlayStation 5

En niet te vergeten …

Zowel de PlaySation 5 als de Xbox Series X/S geven je meteen toegang tot een heleboel topgames van de PS4 of eerdere Xbox-generaties. Meestal volstaat het om hetzelfde account aan je nieuwe console te koppelen. Vaak zien die games er beter uit, en geniet je van kortere opstart- en laadtijden. Soms zijn ze ook effectief geoptimaliseerd voor de nieuwe gameconsoles. Heb je al een abonnement op PlayStation+ of Xbox Live Gold? Dan is dat startaanbod nog groter. Houd er wel rekening mee dat de écht nieuwe games zoals degene hierboven wel helemaal voor de nieuwe generatie gameconsoles ontwikkeld werden.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()