Menu
Terug

De nieuwste games voor mei op pc, PS4, Xbox en Switch

30 april 2020

Kies je voor een motorrace- of een haaisimulatie? Duik je liever in de LEGO-versie van het Marvel-comicbook-universum of kun je niet wachten om met je Nintendo Switch door die prijzen winnende BioShock-trilogie te spelen? Mei belooft een topmaand voor elk type gamer.

TT Isle of Man 2

De TT Isle of Man is een legendarisch race-event voor motoren. Uitdagend én berucht omwille van zijn gevaarlijke eilandtraject dat al menig racer het leven kostte. Deze simulatie zet je in het zadel van zo’n pk-monster en daarmee meteen in een van de mooiste, meest authentieke en realistische motorgames. Geen game voor de casual-gamer dus, maar met wat oefenen en doorzetten wordt ook die beloond met een onderdompelende en geloofwaardige hogesnelheidskick. Een aanrader dus voor elke fan van deze sport en elke racegamer die een uitdaging niet uit de weg gaat.

Genre: race/simulatie

Platform: PS4, Xbox One, pc, Switch

Release: 14 mei

Xenoblade Chronicles Definitive Edition

Het regent dezer dagen gameklassiekers die hun weg naar de Nintendo Switch vinden. En deze Xenoblade Chronicles Definitive Edition is daar niet de minste van. Het tijdloze RPG-avontuur werd geüpdatet met glorieuze HD-graphics, een vlottere gameplay en kreeg zelfs een gloednieuwe epiloog. In deze uitgestrekte fantasyopenwereld moet jij in de nasleep van een verwoestende invasie de toekomst van je ras veilig stellen. Inderdaad, de druk ligt hoog, maar de vele, vele uren spelplezier zijn er niet minder om.

Genre: rollenspel-avontuur

Platform: Switch

Release: 29 mei

Maneater

Soms heb je van die games die de wereld op zijn kop zetten en je met een originele beleving verrassen. Maneater is zo’n game. De uitgestrekte, open wereld die je verkent, bevindt zich immers helemaal onder het wateroppervlak en jij zwemt daarin rond als een haai. Verken de dieptes, spoor je prooi op en verscheur het vervolgens op een zo spectaculair mogelijke manier. Hoe meer je eet, hoe sneller je evolueert naar een alsmaar dodelijkere killer waarvoor niemand veilig is. Check zeker de trailer.

Genre: actie

Platform: PS4, Xbox One, Switch

Release: 22 mei

Saints Row The Third: Remastered

Saints Row is met de jaren uitgegroeid van een aardige parodie op Grand Theft Auto tot een volwaardig alternatief. Hypergewelddadige openwereldactie rond bendeoorlogen en criminelen, en voorzien van zowel actie als personages die zover over the top waren dat je soms een missie moest herstarten omdat je zo hard moest lachen. Dat maakt dit een ietwat verrassende, maar tegelijk meer dan verdiende Remastered-versie. En je krijgt er maar liefst dertig scheppen DLC gewoon bij.

Genre: actie

Platform: PS4, Xbox One

Release: 22 mei

LEGO Marvel Collection

Drie games voor de prijs van één? Meer nog: drie uitstekende games, elk goed voor uren grappig en uitdagend spelplezier voor alle leeftijden. LEGO Marvel Collection bevat LEGO Marvel Super Heroes, LEGO Marvel’s Avengers en LEGO Marvel Super Heroes 2. Oh ja, en ook alle later verschenen extra’s.  Samen goed voor meer superhelden en -schurken dan je kunt tellen, elk met hun unieke vaardigheden om zowel omgevingspuzzels als vijanden mee te lijf te gaan. Geweldig om met z’n tweeën op de bank in coöperatieve spelmodus te spelen.

Genre: actie

Platform: PS4, Xbox One

Release: 27 mei

BioShock: The Collection

De BioShock-trilogie is een van de mijlpalen in de videogamegeschiedenis. Beklemmende en bevreemdende first-person actieavonturen in bevreemdende retrofuturistische werelden vol verrassende plottwists, creatieve gameplay en onvergetelijke personages. BioShock The Collection (voor de Nintendo Switch) brengt die drie games, plus alle DLC's in een bundel naar de volwassen Switch-gamer. Nintendo’s console krijgt dezer dagen wel meer klassiekers toevertrouwd, maar zelden van dit kaliber.

Genre: actie

Platform: Switch

Release: 29 mei

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()