Menu
Terug

De nieuwste Star Wars-film en zes andere toppers voor juni

27 mei 2020

'Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker', het WOI-epos '1917', het komisch actiespektakel in 'Jumanji: The Next Level' of 'Onward', een van de beste animatiefilms van het jaar, zelfs al belooft het een zonnige maand juni te worden, het regent dan ook sterke films op (UHD) Blu-ray en DVD.

1917

Schofield en Blake, twee jonge Britse frontsoldaten, krijgen tijdens de Eerste Wereldoorlog de nagenoeg onmogelijke missie om het vijandelijke grondgebied te doorkruisen. Hun missie: een regiment - waaronder Blake’s eigen broer - waarschuwen dat ze in een dodelijk val van de vijand dreigen te lopen. '1917' is een visueel verbluffend stuk cinematografisch drama dat in één naadloze take lijkt opgenomen en je van de eerste tot de laatste seconde op het puntje van je stoel houdt.

Genre: oorlogsdrama

Nu in de winkel

Jumanji : The Next Level

'Jumanji: The Next Level' dropt de bekende hogeschoolstudenten opnieuw in de gevaarlijkste videogame aller tijden. Deze keer krijgen ze gezelschap van enkele nieuwe gezichten en ook die krijgen in de spelwereld een personage aangemeten dat haaks op hun echte karakter staat. Actie- en avontuurspektakel in de beste blockbustertraditie, terwijl Jack Black, Kevin Hart en Danny DeVito de ene grap na de andere afvuren.

Genre: actie

Release: 29 mei

Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker

Rey maakt haar Jedi-training af, terwijl The First Order niet te stoppen lijkt in zijn onderwerping van het sterrenstelsel. In 'Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker' krijgen de Rebellen daar ook nog eens een oude vijand bij die uit de dood lijkt opgestaan. Samen met Fin en Poe begint Rey aan haar gevaarlijkste missie ooit. Een geweldig sluitstuk voor de derde trilogie in het grootste sciencefictionfilmepos ooit.

Genre: sciencefiction

Release: 5 juni

The Gentlemen

Met 'The Gentlemen' keert regisseur Guy Ritchie terug naar waar hij het beste in is: een Britse gangsterprent neerzetten vol kleurrijke personages, gespeeld door een dozijn bekende acteurs, die de ene onvergetelijke quote na de andere spuien. Deze keer draait het om een Amerikaan die van zijn winstgevende marihuana-imperium in Londen af wil. Het duurt niet lang of hij ziet zich omringd door omkopers, oplichters, afpersers en ander vermakelijk crimineel tuig.

Genre: misdaad

Release: 10 juni

Dolittle

De excentrieke Dr. John Dolittle was ooit de bekendste dokter en dierenarts in het Engeland van koningin Victoria. Maar sinds zijn vrouw zeven jaar geleden om het leven kwam, sloot de man zich op achter de muren van zijn landgoed. Daar houden enkel de bewoners van zijn exotische privédierentuin hem gezelschap. Apart detail: hij kan tegen hen praten en de dieren praten terug. Wat goed van pas komt wanneer ze allemaal op een weergaloos avontuur vertrekken in 'Dolittle'.

Genre: drama-komedie

Release: 10 juni

Onward

Wie elfen zegt, denkt al snel aan klassieke fantasy. Denk opnieuw, want Ian en Barley zijn elfenbroers in een min of meer moderne wereld die hun ‘doodgewone’ leventje in de buitenwijk verlaten in de hoop te ontdekken dat er ergens nog wat magie rest. Die willen ze immers gebruiken om nog een allerlaatste dag met hun vader door te brengen. Die stierf immers toen ze nog te jong waren om hem te herinneren. 'Onward' is een sterke en slimme animatiefilm met een warm hart.

Genre: animatie

Release: 26 juni

Jojo Rabbit

Wanneer de tienjarige Jojo Betzler tijdens de Tweede Wereldoorlog ontdekt dat zijn moeder op zolder een joods meisje verbergt, weet hij niet wat te denken. Jojo dweept immers met het naziregime en heeft een ietwat domme Hitler als ingebeeld vriendje. 'Jojo Rabbit' is een scherp, tegelijk gitzwarte, soms hilarische en vaak ook ontroerende satire. Een onwaarschijnlijke evenwichtsoefening, maar deze film houdt die glorieus van de eerste tot de laatste scène vol.

Genre: drama/komedie

Release: 19 juni

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()