Menu
Terug

Onze tien favoriete games vanop E3

13 juni 2019

Elk jaar staat de belangrijkste game-expo garant voor een tapijtbombardement van nieuw aangekondigde en voorheen in mysterie gehulde gametitels. Het was niet zonder moeite dat we daar voor jou tien toppers uit plukten. Dit zijn volgens ons de belangrijkste en/of meest intrigerende games van E3 editie 2019 - in chronologische volgorde.

FIFA 20

We kunnen niet om FIFA 20 heen omdat een nieuw FIFA-game altijd iets is waar miljoenen gamers elk jaar naar uitkijken. Zeker als je bovenop alle verwachte verfijningen en updates in teamroosters er in de volgende editie met de Volta Football Mode ook nog eens een straatvoetbalbeleving bij krijgt. 3vs3-, 4vs4- of 5vs5-partijtjes zoals we ons die nog met een warm gevoel herinneren uit de intense FIFA Street-games. Tel daar FUT nog eens bij op en je krijgt drie games voor de prijs van één!

Verwacht: 27 september 2019

Call of Duty: Modern Warfare

Geen remake van het origineel, maar een grimmige shooter die zijn absurd overtuigende, realistische beelden koppelt aan een ongemakkelijk realistisch beeld van de smerige bedoening die oorlog heet. Die beleef je deze keer als elitesoldaat en als vrijheidsstrijder, met een verrassend pakkende, emotionele betrokkenheid bij de keuzes die beide zijden maken wanneer geconfronteerd met extreme omstandigheden.

Verwacht: 25 oktober 2019

The Outer Worlds

De makers van Neverwinter Nights 2 en de originele Fallout maakt met The Outer Worlds het game dat inspeelt op de liefhebbers van Fallout. Een mix van grimmige en tegelijk laconieke retrosciencefiction in een openwereldactierollenspel waarin je als speler de levensgevaarlijke grenzen van het door meedogenloze megacorporaties gekoloniseerde melkwegstelsels verkent.

Verwacht: 25 oktober 2019

Star Wars Jedi: Fallen Order

De gamestudio achter Apex Legends en Titanfall lijkt een indrukwekkend nieuwe singleplayerbeleving in de steigers te hebben staan. Een game dat wat beeld en geluid 200% Star Wars uitstraalt, een vooralsnog stiefmoederlijke periode uit de saga als setting neemt en je daar als een jonge opgejaagde Jedi-leerling in dropt. Blockbusterspektakel, lichtzwaarden, extreme mobiliteit en uiteraard: een stevige dosis Force-trucjes.

Verwacht: 15 november 2019

Doom Eternal

Omdat de gamestudio die aan de wieg stond van de first-person shooter als geen ander weet hoe je een old school, agressieve, hyperkinetische en brutale knaller kunt koppelen aan gruwelijk vloeiende actie. Dat je deze keer niet alleen de hel, maar ook de hemel en Mars mag schoonvegen van afzichtelijk demonisch gespuis, belooft daarbovenop ook nog eens tonnen meer variatie in omgevingen en vijanden. Plus die ‘verfrissende’ Battlemode (zie trailer).

Verwacht: 22 november 2019

Final Fantasy VII Remake

De lang aangekondigde remake ziet er fan-tas-tisch uit, blijft tegelijk trouw aan het origineel en lijkt meer dan sterk genoeg om het niet van de nostalgiefactor te hoeven hebben voor een nieuwe generatie spelers. Intussen is er ook een remake van Final Fantasy VIII aangekondigd, nog zo’n favoriet, maar we kunnen alleen maar hopen dat die de liefdevolle restauratie en upgrades krijgt die deze nummer VII geniet.

Verwacht: 3 maart 2020

Watch Dogs Legion

Het hackerfeestje verplaatst zich naar een ongemakkelijk geloofwaardig post-Brexit Londen, waar het aan jou is om een verzetsbeweging uit de grond te stampen en het autoritaire regime te lijf te gaan. De manier waarop dit game je uit tienduizenden voorbijgangers potentiële bondgenoten laat selecteren en die vervolgens als volwaardige personages in jouw verhaal past, belooft een zeldzame spelbeleving.

Verwacht: 6 maart 2020

Cyberpunk 2077

‘Game van E3 2018’ en ook dit jaar weer in ieders top 3. Een brutaal, filmisch en visueel verbluffende actierollenspel dat hightech aan groezelig gangsterisme koppelt in een Blade Runner-achtig toekomstbeeld. Een openwereldgame waarin iedereen van upgrades voorzien is en waarin ene Keanu Reeves in een vooralsnog mysterieuze rol mag opdraven.

Verwacht: 16 april 2020

Halo Infinite

Omdat je niet om Halo heen kan, zeker niet als dat game je opnieuw zijn sciencefictionwereld laat inkijken door het helmvizier van de Master Chief. En al helemaal niet als je weet dat Halo Infinite het game zal worden dat eind 2020 de nieuw generatie Xbox-gameconsoles op de kaart zal mogen zetten. De makers zien Halo Infinite niet zozeer als een rechtstreekse, dan wel als een spirituele opvolger.

Verwacht: december 2020

Deathloop

Een verrassende titel van het team achter de Dishonored-games, waarin twee professionele killers in een tijdloop gevangen zitten. De ene tracht die te breken, de andere wil die juist in stand houden. Een verhaalinsteek met een intrigerende kronkel die zich afspeelt in het soort unieke, met intelligente zorg uitgewerkte spelwerelden waar deze gamestudio bekend voor staat.

Verwacht: onbekend

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()