Menu
Terug

De vijf beste animatiefilms van 2019

22 november 2019

Officieel verschijnt ‘Frozen 2’ nog net voor het jaareinde in de bioscoopzalen, maar op de Blu-ray- of DVD-versie is het nog wachten tot volgend jaar. In dit lijstje dus enkel de vijf beste animatiefilms van 2019 die je nu al thuis kunt bekijken en herbekijken. Het kiezen viel ons moeilijker dan verwacht …

Toy Story 4

Woody en co wonen nu in een nieuw huis en ontfermen zich daar met hart en ziel over een nieuwe kleuter. Wanneer die kleuter hun speelgoedfamilie er onverwacht groter op maakt, is dat het begin van een onvergetelijk en knotsgek avontuur. Een verhaal over vriendschap en niet bang zijn voor verandering. 'Toy Story 4' zet een van de beste animatiefilmseries glorieus verder. Topvermaak waar geen leeftijd op staat. Grappig, spannend en ontroerend. Een van de beste films van het jaar tout court.

The Lion King

Na de moord op zijn vader ontvlucht de jonge leeuwenwelp Simba zijn koninkrijk en leert met vallen en opstaan de ware betekenis van vriendschap en moed. De moderne animatieklassieker kreeg een visueel weergaloos nieuw jasje aangemeten. 'The Lion King' is niet enkel de succesvolste animatiefilm ooit, het is de zevende succesvolste film ooit. Een indrukwekkende en terechte prestatie. Immers, niemand blijft onbewogen bij dit pakkende verhaal over vriendschap en je eigen plek vinden in een complexe wereld.

LEGO The Movie 2

Vijf jaar na de turbulente gebeurtenissen in de eerste film dreigt er een nieuw gevaar voor Emmet en co. Dat gevaar heet LEGO Duplo, een buitenaardse invasiemacht die alles sneller lijken te vernielen dan het weer opgebouwd kan worden. De strijd om die indringers een halt toe te roepen en de vrede te herstellen in het LEGO-universum, zal Emmet, Lucy, Batman en hun vrienden naar verre, nooit eerder verkende oorden leiden. Een grappige actiefilm met humor voor kijkers van elke leeftijd.

Hoe Tem Je Een Draak 3

Bijtkwijt blijkt niet de enige helleveegfurie te zijn en dat is genoeg om de wereld van Hikkert en Bijtkwijt op z’n kop te zetten. Het is maar de eerste verrassing in wat al snel uitgroeit tot een epische en ontroerende queeste. Je zou het een verhaal over opgroeien kunnen noemen. Over de moed vinden om het onbekende tegemoet te treden en over hoe niets je ooit kan voorbereiden op afscheid nemen. Maar je mag het net zo makkelijk een waanzinnig goede animatiefilm noemen. Een zeldzaam mooi sluitstuk voor een sterke trilogie.

Spider-Man: Into the Spider Verse

Vergeet alles, of toch bijna alles, wat je dacht te weten over Spider-Man in deze aparte animatiefilm rond de webslingerende superheld. Miles Morales is een tiener van Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse origine die worstelt om zijn plekje te vinden op een nieuwe privéschool in Manhattan. Dan maakt hij kennis met ene Peter Parker, een van de vijf andere Spider-Man-versies, elk met hun eigen dimensie. Deze unieke animatiefilm scoorde wereldwijd niet voor niets een plaatsje in de top 10 (en niet de top 10 van animatiefilms) van nagenoeg alle filmcritici.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()