Menu
Terug

De zes beste games om in oktober te spelen

Welke games speel jij deze maand?
Leestijd minuten
30 september 2019

Van tactische shooters en ludieke griezelavonturen tot authentieke racers en de remaster van rollenspelgames die geschiedenis schreven, oktober is een grootse maand voor de liefhebber van de betere games.

Baldur’s Gate & Baldur’s Gate II Enhanced Editions

In een ver videogameverleden schreven deze twee keer twee Dungeons & Dragons-rollenspelklassiekers geschiedenis. Nu zijn deze absolute toppers integraal en compromisloos geremasterd voor de PS4, Xbox One en Nintendo Switch. Inclusief alle DLC's en in het geval van Baldur’s Gate ook de nieuwe Siege of Dragonspear-content die de brug tussen beide toppers vormt. Een niet te missen bundel!

Genre: rollenspelactie

Platform: PS4, Xbox One, Switch

Release: 4 oktober

Tom Clancy's Ghost Recon - Breakpoint

De Ghosts zijn de militaire elite onder de strijdkrachten. Maar in deze Breakpoint komen ze tegenover een tot de tanden gewapende militie te staan die geleid wordt door een van hun voormalige collega’s. Het resultaat is een intense en tactische shooter met geavanceerd wapentuig, aandacht voor teamwerk en een levensgevaarlijke open wereld. Perfect solo te spelen, samen met andere door de verhaalcampagne op te rukken of dan achteraf in het competitieve multiplayerluik te duiken.

Genre: shooter

Platform: PS4, Xbox One, pc

Release: 4 oktober

GRID

Race met hedendaagse en klassieke bolides in de  GT-, Touring-, Muscle- en andere racecategorieën. Dat doe je op de meest iconische racelocaties in intense competities. Die worden er nog pittiger op wanneer je rivaliteiten ontwikkelt met een of meer van de in totaal 400 verschillende collega-racekarakters. En oh ja, ene Fernando Alonso werkte niet enkel aan deze game mee, je mag hem ook verslaan in de finale van de campagne. Of liever: je mag proberen. Een van de sterkste en meest authentieke racegames is terug en hoe!

Genre: race

Platform: PS4, Xbox One, pc

Release: 11 oktober

WWE 2K20

Na een paar jaar van boeiende updates en upgrades is de 2K20-editie van WWE een echte stap vooruit voor deze uitzinnige worstelgameserie. Stap in de ring met al je favoriete WWE-supersterren, -legendes, Hall of Famers en NXT’s. De Showcase Mode draait rond de Four Horsewomen en de WWE Towers Mode keert terug. Het hele controleschema is van de grond af opnieuw opgebouwd om nieuwkomers vlotter in de game te trekken, zonder veteranen in de game hun uitdaging te ontnemen.

Genre: sport

Platform: PS4, Xbox One, pc

Release: 22 oktober

The Outer Worlds

In een alternatieve toekomst buiten megacorporaties de kolonies van het gekende melkwegstelsel uit. Wanneer jouw spelpersonage ergens aan de rand van het universum uit zijn vriesslaap ontwaakt, trek je erop uit om de sinistere waarheid achter die situatie te ontsluieren. Hoe je dat aanpakt, dat is helemaal aan jou. De makers zijn immers de geniën achter The Elder Scrolls: Oblivion en weten als geen ander hoe ze een ijzersterk rollenspel vol intense actie tegen de achtergrond van een overtuigende spelwereld moeten neerzetten.

Genre: actierollenspel

Platform: PS4, Xbox One, pc, Switch

Release: 25 oktober (Switch-versie volgt later)

Luigi’s Mansion 3

Het had een droomvakantie in een luxeresort had moeten worden voor Mario en zijn vriendjes. Het werd echter een griezelavontuur in een spookkasteel. Aan Luigi, niet meteen de dapperste van de bende, om de stuntelende ghostbuster te spelen. Gelukkig krijgt hij de hulp van jou om zijn gezelschap uit deze benarde situatie te redden. Een kleurrijke mix van slimme omgevingspuzzels, geheime gangen en speelse gevechten voor een of twee spelers. Helemaal exclusief voor de Nintendo Switch en de Switch (Lite).

Genre: avontuur

Platform: Switch

Release: 30 oktober

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()