Menu
Terug

December maakt van 2021 officieel een muzikaal topjaar

30 november 2021

Als 2021 tot nu toe nog geen muzikaal topjaar was geweest, dan zet december dat in de eindsprint meer dan recht. Met nieuw werk van Adele, Angèle, een klassieker van Depeche Mode, de donkerste tot nog toe van Volbeat, …

Adele – 30

Het nieuwe album van Adele vertaalt een moeilijke periode van verlies en persoonlijke groei in stuk voor stuk perfecte popsongs. De eerste records zijn al gesneuveld. Er volgen er ongetwijfeld nog veel. Adele hoort bij dat handvol artiesten dat uit hartverscheurende emoties écht ontroerende hits puurt. Dat ze deze keer uit pijnlijke persoonlijke ervaring put, maakt dat sommige teksten er nog harder inhakken. '30' brengt troost, hoop, inzicht en vooral perfecte popmuziek. Gezongen door een van dé stemmen van het voorbije decennium.

Genre: pop - Nu in de winkel

Joe – Christmas All the Way 2021

Muziekzender Joe zet zijn muzikale kersttraditie ook dit jaar verder met 'Christmas All the Way 2021'. Dat staat voor drie cd’s met in totaal 195 minuten aan klassieke en nieuwe, bekende en minder bekende kersthits. De uitgelezen soundtrack om de stemming erin te brengen en te houden tijdens de feestdagen. Een greep uit de artiesten: John Lennon, Bing Crosby, Elton John, Justin Bieber, Xavier De Baere, Katy Perry, Coldplay, …

Genre: kerstverzamelaar - Nu in de winkel

Depeche Mode – 101

In 1989 bracht Depeche Mode een live album en rockumentaire uit over de laatste show van hun Amerikaanse Music for the Masses-tour. Een muzikaal monument dat op deze nieuwe heruitgave moest wachten tot de technologie er klaar voor was. Dat is nu dus het geval. Zo krijg je een met zorg geüpgradede concertfilm waarvan de Blu-ray-versie overigens drie extra nummers telt: ‘A Question of Lust’, ‘Sacred’ en ‘Something To Do’. Ooit gezocht naar de definitieve versie van ‘Everything Counts’? Zoek niet verder.

Genre: pop - Release: 3 december

Volbeat – Servant of the Mind

‘Shotgun Blues’, het spookverhaal verteld in staccato-gitaarriffs, zette als single gepast de toon van wat we van Volbeats achtste studioalbum 'Servant of the Mind' mogen verwachten. Dat is overigens Rob Caggiano, die ooit bij Anthrax speelde, die je op leadgitaar hoort. Frontman en bezieler Poulsen ging voor groots, maar ook hun donkerste album tot nog toe. Tegelijk hoor je in elk nummer het plezier waarmee het ingespeeld werd. En dat is Volbeat écht ten voeten uit.

Genre: rock - Release: 3 december

Angèle – Nonante-cinq

Op 'Nonante-cinq', het nieuwe album van Angèle, bewijst de Brusselse dat ze als geen ander pittige thema’s in onweerstaanbare pop verpakt. Ze stelde zich geen grenzen en wou geen enkel risico uit de weg gaan. Die voorbije periode van opsluiting zag ze als een soort drukketel die van binnen van alles losmaakte, dat ze dan op een creatieve vrolijke manier explosief kon loslaten. Een eigenzinnige, unieke artieste die met deze songs bevestigt dat die toekomstige supersterstatus slechts een kwestie van tijd is.

Genre: pop - Release: 10 december

Neil Young & Crazy Horse – Barn

Na dertig albums stopt een mens met tellen, maar wie het echt wil weten: 'Barn' is Neil Youngs 41 ste plaat! Hij vond in Nils Lofgren de perfecte vervanger voor Crazy Horse-gitarist Frank Sampedro. Billy Talbot en Ralph Molina zitten al in de band sinds 1968. Voor levende legendes klinkt 'Barn' opmerkelijk fris. Het rockt, het rollt en in plaats van te mijmeren over gisteren, spreekt het over vandaag. Een zeldzaam voorbeeld van hoe vintage en relevantie perfect samengaan.

Genre: rock - Release: 10 december

K3 – Waterval

De kogel is door de kerk! Het derde lid van K3 is na een lange zoektocht gevonden! Ze heet Julia en zingt al gelijk mee op de eerste single van het gloednieuwe album 'Waterval'. Een instant hit die je net zoals alle andere nieuwe liedjes een heel hoge meezingfactor scoren. Die eerste single, die net zoals het nieuwe album ‘Waterval’ heet, werd op voorhand al ingezongen door Marthe en Hanne, maar het was dus nog wachten op Julia om de song te vervolledigen. Meteen het diepe in dus, maar in het gezelschap van de beste BFF’s die iemand zich maar kan wensen!

Genre: kids/pop - Release: 17 december

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()