Menu
Terug

Deze films maken september een topmaand voor Blu-ray en DVD

30 augustus 2021

Het megamonsterspektakel in ‘Godzilla vs Kong’, griezelen met ‘A Quiet Place Part II’ of een spannend politiek drama met ‘Judas and the Black Messiah’? Dit zijn de nieuwe films op Blu-ray en DVD voor september.

Godzilla vs. Kong

Zoals de titel al doet vermoeden, zet 'Godzilla vs. Kong' de twee krachtigste wezens op aarde op ramkoers met elkaar. De film speelt zich af vijf jaar na de gebeurtenissen in ‘Godzilla: King of Monsters’ en 50 jaar na die van ‘Kong: Skull Island’. Een prehistorisch radioactief monster of een al even legendarische en gigantische gorilla? Wie wint de slag der titanen? Dit is zo’n film waar het spektakelgenre voor werd uitgevonden. Reserveer alvast het randje van je eigen zetel.

Genre: actie
Release: 15 september

A Quiet Place Part II

474 dagen na de aanval van de huiveringwekkende aliens staat Evelyn Abbott er in 'A Quiet Place Part II' alleen voor. Ze zal elk greintje moed moeten aanspreken om met haar twee jonge tienerkids en weerloze pasgeboren zoon te overleven in een wereld waar het nergens veilig is. Met een mix van wanhoop en vastbeslotenheid wagen de Abbotts zich aan een ijzingwekkend spannende expeditie door gevaarlijk stil en altijd vijandig terrein. Een van de weinige opvolgers die het origineel evenaart.

Genre: horror
Release: 24 september

Tom & Jerry – The Movie

In 'Tom & Jerry – The Movie' flakkert een van de oudste rivaliteiten uit de filmgeschiedenis weer op wanneer de tekenfilmmuis Jerry een majestueus New Yorks hotel onveilig maakt. De ambitieuze planner van een groots opgezet huwelijksfeest engageert immers de kat Tom om ‘de knaagdierplaag’ voor eens en voor altijd op te lossen. Dat loopt uiteraard helemaal anders. Een unieke en grappige mix van echte beelden en acteurs met tekenfilmdieren.

Genre: animatie
Release: 22 september

Judas and the Black Messiah

'Judas and the Black Messiah' is een politiek drama gebaseerd op ongelofelijke, maar waargebeurde feiten. In 1968 is de jonge charismatische zwarte activist Fred Hampton een belangrijk figuur in de Black Panther-partij. Dat brengt hem in het vizier van een paniekerige overheid en FBI. Die zet de 19-jarige straatcrimineel Bill O’Neal onder druk om in Hamptons revolutionaire wereld te infiltreren. Een vandaag nog steeds relevante film, met superieur acteerwerk en het soort opruiende regie van Oliver Stone in zijn goede jaren.

Genre: drama
Release: 22 september

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()