Menu
Terug

Deze films moet je gezien hebben op een 8K-tv

20 november 2020

Dankzij 8K komen films in je woonkamer helemaal tot leven. Zo angstaanjagend zag je Darth Vader nog nooit en Titanic is zo levensecht dat je spontaan op zoek gaat naar een dweil. Haal de popcorn maar boven, dit zijn de vijf films die je in 8K-resolutie moet gezien hebben.

Thor: Ragnarok

Alle 23 Marvel Universe-films zijn spectaculair om te zien, maar Thor: Ragnarok steekt er op verschillende vlakken bovenuit. De film is heel geestig en de acteurs genieten overduidelijk van hun rollen (zie: Jeff Goldblum en Karl Urban), maar het is vooral visueel dat Thor: Ragnarok een wow-gevoel ontlokt, zeker in 8K. Bij het machtige gevecht tussen Thor en The Hulk bijvoorbeeld, waar de god van de donder een verwarde groene woesteling treft in een gigantisch arena. Zowel de wideshots die het publiek tonen als de beelden van de twee kemphanen zitten propvol details. Hetzelfde geldt voor de eindstrijd met Hela, de krankzinnige zus van Thor. En, mis zeker de geestige eindgeneriek niet!

Ready Player One

Het duurt ongeveer dertig seconden vooraleer Ready Player One je binnentrekt in niet één, maar twee werelden: de grauwe realiteit van een dystopische toekomst en de virtuele OASIS-wereld die bol staat van de nostalgie naar de jaren tachtig. Het is niet te geloven hoeveel er te zien valt in deze Spielberg-film. Op een grote 8K-tv van Samsung merk je pas echt op dat in de achtergrond altijd wel iets markant gebeurt. Tel maar hoe vaak er een Batman voorbij wandelt! De autorace in het begin (inclusief King Kong) en het vuurgevecht in de nachtclub zijn topmomenten. Haal de zakdoeken maar boven voor het einde.

Atomic Blonde

De taaiste actieheld? Neen, die heet niet The Rock of Vin Diesel, maar wel Charlize Theron. In de geweldige spionagefilm Atomic Blond, die zich afspeelt in Berlijn anno 1989, maakt ze het echt spannend. Als geheime agente met platinablond haar knokt ze haar weg door het (toen) verdeelde Berlijn, een gevoel dat de filmmakers heel overtuigend hebben kunnen oproepen. De vele prachtig gefilmde nachtscènes en de flitsende choreografie vinden plaats op de tonen van talloze jaren tachtig hits. En uiteraard, '99 Luftballons' van Nena ontbreekt natuurlijk niet.

The Grand Budapest Hotel

Een film van Wes Anderson herken je meteen. Zijn films vormen het visuele equivalent van een gigantische slagroomtaart met tien lagen en ontelbaar veel snoepjes erop. In elke kleurrijke shot gebeurt er iets, wat zijn verhalen een echt rollercoastergevoel geven. Dat maakt ze ook perfect om van te snoepen op een grote 8K-televisie. The Grand Budapest Hotel is voorlopig zijn beste, met een verhaal dat even spannend als ontroerend is. Te bekijken op een groot scherm en met de lachspieren in de aanslag.

Blade Runner 2049

De eerste Blade Runner-film uit 1982 was revolutionair qua design - en nog altijd een aanrader. Denk maar aan de beelden van vliegende auto’s die langs grote steekvlammen over een stad vliegen. Blade Runner 2049, gedraaid door Denis Villeneuve, doet nauwelijks onder qua visuele impact. Bijna elke shot is verbluffend, van de verlaten ruïnes van Vegas tot het futuristische, maar ook helemaal versleten Los Angeles. Net als de eerste Blade Runner-film zijn er regelmatig nachtscènes met veel stemmige verlichting, wat helemaal de sfeer zet op dat grote scherm! Ryan Gosling speelt de pannen van het dak in deze film met verrassend einde.

Toch in 8K

Bovenstaande films ga je (nog) niet in een 8K-formaat vinden, maar op een Samsung 8K-televisie is dat geen probleem. Dankzij slimme AI-technologie wordt er tijdens het kijken van een film (bijvoorbeeld in 4K via Netflix of op (UHD) Blu-ray) meteen een prachtige 8K-versie van gemaakt.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()