Menu
Terug

Deze tien games gaan furore maken in het najaar

27 juli 2020

Cyberpunk 2077, FIFA 21, Star Wars: Squadron, Assassin’s Creed Valhalla, … Met deze nieuwe games belooft het een geweldig najaar te worden voor gamers. Na strenge deliberatie kwamen we uit op deze tien absolute toppers die je niet mag missen. 

Cyberpunk 2077

De nieuwste game van het team achter The Witcher-trilogie heeft twee jaar op rij de E3 ‘gewonnen’. Cyberpunk 2077 was al een van de meest geanticipeerde games nog voor Keanu Reeves zijn deelname onthulde. Een meeslepende tech-noir actierollenspel dat je in een Blade Runner-achtige toekomst dropt en waar zowel de spelbeleving als grote stukken van het verhaal een rechtstreeks gevolg zijn van jouw acties en keuzes.

Verschijnt op 19 november voor PS4, Xbox One en pc.

FIFA 21

Het is geen echt najaar zonder een nieuwe FIFA-game. De grens tussen game en een echte wedstrijd op tv is er nog maar eens kleiner op geworden. Het grootste verschil met de voorganger zit echter in de focus die de makers op het ‘hart van voetbal’ hebben gelegd. Het gevoel achter de nog maar eens verfijnde voetbaltechniek. FIFA 21 verschijnt voor de huidige generatie consoles maar laat je later eventueel kosteloos je game naar de volgende overhevelen.

Verschijnt op 9 oktober voor PS4, Xbox One, Switch en pc.

Tony Hawk’s Pro Skater 1+2

Als er een remake een plekje in deze lijst verdient, is dat die van de eerste twee Tony Hawk’s Pro Skater-games. Moderne versies van gameklassiekers die trouw blijven waar dat hoort en updaten waar nodig.  Zo komt deze skategame tegemoet aan de fans van het eerste uur en aan een generatie of drie latere fans. Met een strakke besturing, een geweldige soundtrack en dankzij de deelbare, zelfgemaakte skateparks een eindeloos aantal locaties om je face te planten.

Verschijnt op 4 september voor PS4, Xbox One en pc.

Star Wars: Squadrons

Stop je lichtzwaard maar in de oplader en bal je vuist rond de stuurknuppel. Star Wars: Squadrons verplaatst de actie immers naar de lucht en de ruimte. Met de focus op 5-versus-5-multiplayerluchtgevechten, monumentale vlootconfrontaties en een origineel verhaal dat zich afspeelt na de gebeurtenissen in Star Wars: Return of the Jedi. Met tal van iconische Star Wars-tuigen, ondersteuning voor VR en last but not least een meeslepend singleplayerluik.

Verschijnt op 2 oktober voor PS4, Xbox One en pc.

Watch Dogs: Legion

Vergeet alles wat je dacht over Watch Dogs als actie- en hacking-game te weten. Oké, Watch Dogs: Legion geeft je dan wel meer vrijheid dan ooit in die openwereldactie. En ja, alles kunnen hacken waar een chip in zit, is nog steeds enorm bevredigend. Maar er is een grote twist: je kunt nagenoeg elke bewoner van dit autoritair bestuurde Londen rekruteren voor je zaak, om later te gebruiken als spelpersonage. Iedereen heeft immers unieke eigenschappen die op hun beurt weer nog meer tactische opties openen. Kiezen wordt aangenaam moeilijk!

Verschijnt op 29 oktober voor PS4, Xbox One en pc.

Assassin’s Creed Valhalla

In Assassin’s Creed Valhalla trek je van het barre Noorwegen naar het politiek verscheurde Engeland om er een nieuw bestaan voor je clan uit te kerven. Je sluit bondgenootschappen, je bouwt je nederzetting uit tot een nieuw thuis, en je krijgt uiteraard af te rekenen met ontelbare personen en groepen die je daarbij in de weg staan. Met een spelwereld die twee keer zo groot is als de vorige Assassin's Creed-game  en de beproefde mix van heimelijke en brutaal gewelddadige tactieken, lijkt Valhalla nu al geslaagd.

Verschijnt op 17 november voor PS4, Xbox One en pc.

Outriders

Als het team achter Painkiller, diverse Gears of War-games en het schromelijk ondergewaardeerde Bulletstorm met een nieuwe shooter komt aanzetten, dan spitst elke actiegamer de oren. Outriders komt aan die verwachting tegemoet met een meedogenloze openwereldsciencefictionsetting. Je krijgt een gameplay die naadloos singleplayer met co-op verweeft, en een robuust rollenspelchassis onder een visueel spectaculair third-person shooterfeest. Brutaal met precies genoeg tactiek om het tempo erin te houden en de focus op indrukwekkende bovennatuurlijke krachten.

Verschijnt eind dit jaar voor PS4, Xbox One en pc.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Inderdaad, dat lees je goed. Deze The Skywalker Saga in de LEGO Star Wars-serie omvat personages, planeten en verhaallijnen van alle negen eerste Star Wars-films. Met vijf verhaalmissies per episode, maar jij kiest waar je begint en in welke volgorde je die afwerkt - of onderweg afdwaalt. Met meer dan 500 verschillende personages en de meeste daarvan kun je ook nog eens zelf spelen.

Verschijnt dit najaar voor PS4, Xbox One en Switch

Dirt 5

Dirt staat voor off-road racing. Van rallycross en ijsraces tot woestijnbuggy's en supertrucks. Dat doe je in bloedmooi weergegeven locaties over de hele wereld en bij de genade van een dynamisch seizoens- en weersysteem. Dirt 5 is de eerste game in deze altijd hoog scorende serie met split-screen voor vier spelers en zelfs al zegt je dat niet zoveel, dan nog raden we je aan om de ambitieuze en meeslepende carrièremodus uit te proberen.

Verschijnt op 9 oktober voor PS4, Xbox One en pc.

Halo Infinite

Toegegeven, het zou zo maar eens kunnen dat Halo Infinite er dit jaar niet meer komt, maar de officiële release ligt nog steeds op ‘eind 2020’. Op twee trailers na weten we ook bitter weinig over de game. Halo Infinite draait in ieder geval weer helemaal om de iconische Master Chief. De game zou het derde hoofdstuk in de Reclaimer Saga vormen en speelt zich af na de gebeurtenissen in Halo 4: Guardians.

Verschijnt eind 2020 voor Xbox One en pc (en Xbox Series X).

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()