Menu
Terug

Deze tien games mag je niet missen in oktober

29 september 2020

FIFA 21, Star Wars: Squadrons, Watch Dogs: Legion, Dirt 5, …  Waar we gewoonlijk een half dozijn nieuwe games voor de komende maand mogen aankondigen, is dat voor oktober haast het dubbele. En het zijn niet van de minste!

Crash Bandicoot 4: It’s About Time

Het oranje buideldier met zijn eeuwige grijns en sneakers is eindelijk terug. In Crash Bandicoot 4: It’s About Time neemt hij het samen met zijn zus Coco op tegen een paar oude bekenden. Een avontuur dat hen door kleurrijke werelden leidt en heel wat creatieve vrijheid scoort in hoe je door de vermakelijke actie ploegt. Verwacht je maar aan heel wat verrassende twists op de beproefde actieplatformgameplay, zoals maskers die het level letterlijk op z’n kop zetten of de tijd vertragen.

Genre: actie

Platform: PS4, Xbox One

Release: 2 oktober

Mortal Shell

Mortal Shell is een intens actierollenspel in een grimmige fantasysetting. De makers beloofden vooraf al dat de game “je geestelijke gezondheid en volharding op de proef zal stellen”. Mortal Shell wordt dan ook niet voor niets met Demon Souls vergeleken. De kenner weet daarmee dat hij zich mag verwachten aan gevechten die net zo strategisch als meedogenloos zijn. Leer je vijanden kennen door bezit van hun geest te nemen, verzamel een alsmaar krachtiger uitrusting en ga voor de overwinning die hier dubbel zo bevredigend voelt.

Genre: actierollenspel

Platform: PS4, Xbox One, pc

Release: 2 oktober

Star Wars: Squadrons

Star Wars: Squadrons dropt je in de cockpit en achter de stuurknuppel van de meest iconische ruimteschepen uit het bekende Star Wars-universum. Dus uiteraard geven de X-Wing en Tie-Fighter present. Kies tussen The New Republic en The Empire, en gooi jezelf in een van de intense ruimtegevechten. Naast de twee multiplayermodi telt de game ook nog een singleplayerluik. Een filmisch verhaal dat schakelt tussen twee piloten, die elk aan hun kant van het intergalactische strijden.

Genre: actie

Platform: PS4, Xbox One, pc

Release: 2 oktober

Ride 4

Racegamers die hun pk’s op twee wielen verkiezen, zetten zich beter schrap voor een nieuw realismeniveau. Ride 4 laat je over het asfalt scheuren met meer dan honderd motoren en net zoals de circuits waarop je dat doet, zijn die tot in de kleinste details nagebouwd. Of je nu een enkel kampioenschap beslist of voor de diep uitgewerkte carrièremodus kiest, je krijgt altijd een overtuigend authentieke motorracebeleving. Overdag of 's nachts, bij goed of slecht weer.

Genre: racesimulatie

Platform: PS4, Xbox One, pc (next-gen versies volgen later) 

Release: 8 oktober

FIFA 21

Geen gamejaar is volledig zonder een nieuwe editie van FIFA en met FIFA 21 zet de succesvolste voetbalgameserie ooit weer een stap, schijnbeweging en geslaagde dribbel vooruit. Waar de vorige aflevering meer defensieve opties bracht, gaat de nieuwe helemaal voor de aanval. Met nog meer controle voor de speler aan de bal terwijl zowel zijn teamgenoten als de tegenpartij slimmer positiespel toont. Oh ja, en Volta, het nieuwe en intense straatvoetballuik, is terug met nieuwe locaties.

Genre: sport

Platform: PS4, Xbox One, pc, Switch (next-gen versies volgen later)

Release: 9 oktober

Dirt 5

De rallypurist kon in september zijn hart al ophalen aan WRC9. De racegamer die zijn offroad beleving graag wat ruimer heeft, die komt helemaal aan zijn trekken in Dirt 5. Denk aan rallycross, ijsracen, monstertrucks en offroad buggies. Daarmee kun je voor de eerste plek racen in exotische locaties, terwijl het dynamische weersysteem voor nog eens een extra dosis onvoorspelbaarheid zorgt. Met deze keer een opvallend meeslepende carrièremodus én splitscreenmodus voor vier spelers!

Genre: race

Platform: PS4, Xbox One, pc (next-gen versies volgen later)

Release: 16 oktober

Asterix & Obelix XXL Romastered

Terwijl Asterix en Obelix op everzwijnjacht zijn, worden de andere dorpsbewoners ontvoerd door de Romeinen. Het begin van een speels actieavontuur van de beroemde stripfiguren, dat hen naar alle uithoeken van het Romeinse Rijk voert. Onderweg ploeg je in tekenfilmstijl door horden legionairs en los je grappige puzzels op om je dorpsgenoten te bevrijden. Asterix & Obelix XXL Romastered (heb je ‘em?) is een klassieker in een verzorgd én op elk punt verbeterd nieuw jasje.

Genre: actie

Platform: PS4, Xbox One, Switch

Release: 22 oktober

Watch Dogs: Legion

Londen in een nabije, weinig rooskleurige toekomst. Dat is je speelterrein in Watch Dogs: Legion. Een open spelwereld, bevolkt met ontelbare individuen die elk hun eigen leventje leiden en elk over unieke eigenschappen beschikken. Het is onder hen dat jij helemaal vrij de leden van je verzetsbeweging rekruteert en dat zijn dan meteen ook de personages waarmee je speelt. Een uniek mechanisme in een actieavontuur dat je zelf optrekt uit vuurgevechten, rondsluipen, hacken, achtervolgingen en nog veel meer.

Genre: actie

Platform: PS4, Xbox One, pc (next-gen versies volgen later)

Release: 29 oktober

The Dark Pictures Anthology: Little Hope

Vier studenten en hun professor stranden in een afgelegen en onheilspellend dorpje. De rest van de plot moet je zelf maar ontdekken. Houd daarbij in ieder geval de lichtknop binnen handbereik, want The Dark Pictures Anthology: Little Hope is goed voor een angstaanjagende griezelbeleving. Een survivalhorrorgame die oogt als een goed geacteerde interactieve film. Een waarin jouw beslissingen en acties bepalen wie het overleeft. Iets minder griezelig wanneer je het met z’n vijven speelt. Wie overleeft het dan?

Genre: actie

Platform: PS4, Xbox One, pc

Release: 30 oktober

Pikmin 3 Deluxe

Wie ooit Pikmin 3 op de Wii U speelde, genoot van een van de beste, charmantste en creatiefste games voor die console. Ook zij kunnen we van harte Pikmin 3 Deluxe voor de Switch aanraden. Je krijgt immers het hele avontuur van de gestrande astronauten Olimar en Louie, plus alle later verschenen extra’s, een gloednieuwe proloog, epiloog én een coöperatieve modus. Creatieve strategie met een aparte gameplay voor alle leeftijden.

Genre: strategie

Platform: Switch

Release: 30 oktober

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()