Menu
Terug

Disney+ brengt topfilms en -series naar je smart-tv, tablet en smartphone

16 september 2020

Star Wars-, Marvel- en Disney-fans opgelet, eindelijk bereikt Disney+ nu ook België. Wat heeft deze Netflix-concurrent te bieden en hoe kijk je er naar? We vertellen je er alles over!

Meer dan Disney-klassiekers

Je hebt het nieuws vast al gehoord: vanaf 15 september kun je films bekijken via Disney+. Een nieuwe concurrent voor Netflix? Ja en neen. Disney+ is net als Netflix een dienst waarmee je à volonté naar films en series kunt kijken. Het bijzondere aan Disney+ is dat het alle films en series bundelt die onder de Disney-paraplu zitten. Denk aan de klassieke Disney-films, maar ook aan alles uit het Marvel-universum, de Star Wars-titels en de grappige animatiefilms van Pixar. Gloednieuwe kaskrakers als Frozen II of Toy Story 4 ontbreken ook niet. Tenslotte zijn er ook de unieke, originele producties die voor Disney+ gemaakt zijn, met als grootste blikvanger ‘The Mandelorian’, een spannende serie die zich afspeelt net na de derde Star Wars-episode. Binnenkort verschijnt zelfs het tweede seizoen al! Natuurliefhebbers ontdekken via de streamingdienst bovendien veel mooie documentaires van National Geographic. De hamvraag is dus: hoe kun je naar Disney+ kijken?

Familievriendelijk aanbod

Net zoals bij Netflix en andere streamingdiensten heb je drie dingen nodig: een goede internetverbinding, een abonnement op de dienst en een toestel om op te kijken. Goed om weten: Disney+ ondersteunt meerdere gebruikersprofielen en biedt ook kinderprofielen om de jongste gezinsleden af te schermen van films die voor een ouder publiek bedoeld zijn. Vergeleken met andere streamingdiensten zijn nagenoeg alle films bij deze dienst familievriendelijk, maar bijvoorbeeld bepaalde Marvel-films zijn mogelijk wat angstaanjagend of ongeschikt voor heel jonge kinderen.

disney+

Kijken via je smart-tv

Heb je een recente smart-tv van een bekend merk? De kans is groot dat de Disney+-app beschikbaar werd na 15 september. Bij sommige merken gaat de app automatisch verschijnen, bij andere ga je in de app-winkel op je tv moeten kijken om de app te zoeken. Heeft je televisie inderdaad de Disney+-app? Dan kun je in hoge kwaliteit van die Disney-kaskrakers genieten. Veel films worden in 4K en met Dolby Atmos-geluid aangeboden. Als je nog een reden zocht om te upgraden naar een Ultra HD-tv of een Dolby Atmos-soundbar, dan is dit je kans. De kwaliteit geboden door Disney+ is hoog, al blijft het wel op een lager niveau dan wat je krijgt via een Ultra HD Blu-ray. Die film op een schijfje blijft ook voor altijd jouw eigendom.

Via Chromecast

Vind je op jouw tv nergens een Disney+-app? Niet getreurd, er zijn nog andere manieren om de Hulk op je groot scherm te tonen. We overlopen even een paar opties. Een eenvoudige manier is een Chromecast-adapter aanschaffen. Deze steek je in een vrije HDMI-poort op je tv in. Het instellen doe je heel snel via de Google Home-app op je smartphone of tablet. De volgende stap is de Disney+-app op je mobiele toestel installeren. Als je dan een film start, zal je in de rechterbovenhoek een Chromecast-pictogram zien verschijnen. Tik hierop en selecteer de Chromecast. Ziezo, de begingeneriek verschijnt al op je tv-scherm.

Via AirPlay

AirPlay werkt op gelijkaardige manier als Chromecast. Je installeert de Disney+-app op je iPad of iPhone, en tikt dan op het AirPlay-pictogram om de video naar de tv te sturen. Maar hoe krijgt mijn televisie nu AirPlay? Sommige recente tv-toestellen van LG, Samsung en Samsung hebben AirPlay 2 ingebouwd, maar wellicht gaan deze nieuwe toestellen ook de Disney+ app zelf ontvangen. Voor anderen is de Apple TV een goed alternatief. De Apple TV is een volledige mediaspeler met vele apps, wat het een interessante aanvulling maakt voor iets oudere televisies die wat het beeld betreft goed presteren, maar op het vlak van smart-tv-eigenschappen niet veel bieden. Dit maakt de Apple-mediaspeler ook nuttig als je met een projector werkt.

disney+

Met je gameconsole

Je PlayStation 4 of Microsoft Xbox One zijn niet enkel geweldige gameconsoles, je kunt er ook video op bekijken. Ook voor deze spelmachines is er een Disney+-app beschikbaar. Je vindt die in de PlayStation Store of de Microsoft Store.

disney+

Op je tablet en smartphone

De Disney+-app is vanaf 15 september wellicht beschikbaar voor iOS- of Android-toestellen, via de Apple App Store of Google Play Store. Gewoon even zoeken en je vindt het wel. Als je mobiele toestel al een paar jaartjes oud is en nog een oudere versie van Android draait, kan het zijn dat de app niet beschikbaar is. Hier is helaas weinig aan te doen. Vaak heeft het te maken met softwarefuncties die noodzakelijk zijn, maar die ontbreken in de oudere software.

Ga je op reis of heb je wat films nodig om de achterbank bezig te houden tijdens een lange autorit? Net als Netflix biedt Disney+ een downloadfunctie zodat je films kunt bekijken als er geen internetverbinding is. Gedownloade films blijven dertig dagen beschikbaar. Je kunt even veel films downloaden als er plaats is op je mobiele toestel. Heb je niet veel ruimte meer op je smartphone of tablet? Bij een Android-toestel kun je vaak de opslagruimte uitbreiden met een microSD-geheugenkaartje.

Hoe maak ik die Disney-avond nog beter?

Een gezellige woonkamer, wat popcorn en lekkere drankjes maken elke filmavond beter. Qua beeld geldt altijd: hoe groter, hoe beter. Vergeet het geluid ook niet, want die Avengers-films worden meteen heel wat spannender als je omhuld wordt door de geweldige soundtrack en geluidseffecten. Een upgrade naar een betere soundbar met Dolby Atmos-ondersteuning is dus iets om op het verlanglijstje te plaatsen!

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()