Menu
Terug

Dit is de beste nieuwe muziek voor maart

24 februari 2020

Het is in maart moeilijk kiezen uit heel wat uitstekende nieuwe muziekreleases. Van Moby over het hiphop/metalgeweld van Body Count tot het postume meesterwerk van Mac Miller.

MNM Big Hits 2020 – 1

Naar goede gewoonte dropt MNM rond deze periode zijn eerste Big Hits-verzamelaar van 2020. En muzikaal heeft dit jaar alvast een vliegende start genomen. Dat zie, of liever, dat hoor je op deze dubbel-cd, goed voor 41 hits van onder andere Dua Lipa, Major Lazer, Khalid, Niels Destadsbader, Sia, The Chainsmokers& Kygo, Angèle, Selena Gomez, Celeste, Martin Solveig, Billie Eilish, Snelle, Jonas Brothers, Lewis Capaldi, Justin Bieber, onze eigenste Bazart en Chapter Two en vele, vele anderen.

Genre: pop

Release: 28 febuari

#likeme – Vol 2

Het programa #likeme bewees zich vorig jaar de nieuwe kijkcijferhit op Ketnet en dat is in 2020 niet anders. Elke episode telt weer twee bewerkingen van Vlaamse en Nederlandse klassiekers, die de kids van nu laat kennismaken met de Nederlandstalige klassiekers uit de tijd van hun ouders en op die manier generaties muzikaal samenbrengt. Het tweede seizoen loopt tot begin april, maar alle liedjes uit de reeks zijn vanaf 13 maart al te beluisteren op deze dubbel-cd. Met tijdloze nummers van Herman Van Veen, Boudewijn De Groot, Johan Verminnen en vele andere Nederlandstalige toppers

Genre: pop

Release: 13 maart

Mac Miller - Circles

Toen hij in september 2018 om het leven kwam, zat de Amerikaanse Mac Miller middenin de opnames van zijn zesde studioalbum. Een werk dat als een tegengewichtpuzzelstuk in zijn vorige ‘Swimming’ zou passen en daarmee “de cirkel rond zou maken”. Zijn vaste muziekpartner Jon Brion maakte het album af en deed dat met eerbied en respect voor de visie van zijn vriend. Een waardig testament van een groot artiest en songschrijver die zich nooit in een genrevakje liet dwingen en dat met deze 'Circles' nog maar eens bloedmooi bevestigt.

Genre: pop/hiphop

Release: 6 maart

Body Count - Carnivore

“I roam the streets at night, stalk my prey. Watch your back, nobody’s safe.” Ice-T’s vaak gerechtvaardigde razernij gloeit als vanouds. Dat hoor je de songteksten en dat voel je in de manier waarop hij ze als een machinegeweersalvo afvuurt. Elk nummer op 'Carnivore' is een statement, vakkundig in metaal gegoten door zijn Body Count-kompanen, ontdaan van elke overbodige franje. Een album dat in elke ronde voor de KO gaat. Misschien wel een van de meest relevante metalalbums van de laatste jaren.

Genre: rock/metal/hiphop

Release: 6 maart

Moby - All Visible Objects

Niet te geloven dat deze 'All Visible Objects' alweer het zeventiende album van Moby is. hoog tijd om op te houden met tellen en gewoon te genieten van de altijd weer frisse, verrassende en deze keer extra dansbare muziek waarmee deze onorthodoxe artiest komt aanzetten. Zo doet de eerste single ‘Power is Taken’ denken aan zijn electrohoogdagen in de jaren ’90, maar is het tegelijk ook een unieke samenwerking met Dead Kennedy’s drummer D.H. Peligro en rapper Boogie. Weet overigens dat alle opbrengsten van de elf nummers naar evenveel goede doelen gaan.

Genre: pop

Release: 6 maart

Fleddy Melculy - Sabbath, Fleddy Sabbath

Wanneer voorganger 'De kerk van Melculy' eerder onomstotelijk zou aantonen dat de band geen ééndagsvliegen zijn, bewijst deze derde worp vooral waarom Fleddy Melculy nu zo snel populair is geworden: vintage-hardcore met heel wat metalingrediënten waarvan je elke song de longen mee uit je lijf schreeuwt. Om het met de bands eigen woorden te zeggen: “hard en catchy as fuck”. Fleddy Melculy is back van nooit weggeweest en is na vier jaren nog maar net opgewarmd. Check zeker de singles ‘Beest’ en ‘De hel niet gezien’ uit.

Genre: metal/rock

Release: 13 maart

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()