Menu
Terug

Dit zijn de beste tv-series van het moment

10 juni 2020

'Tiger King', 'Peaky Blinders', 'Westworld', ... Het is maar een handvol van de betere of spraakmakende tv-series die je vandaag kunt kijken. Om te bingewatchen of te savoureren. Als guilty pleasure of uit zin in kwaliteitsentertainment.

Tiger King

Een dierentuineigenaar draait door in deze docu en dus waargebeurd verhaal vol excentrieke personages. Spraakmakende televisie over een huurmoord door de zelfverklaarde Tijgerkoning in de schimmige wereld van het fokken van leeuwen en tijgers.

Waarom moet je deze serie gezien hebben? Een absurde en tegelijk genuanceerde documentaire waarin feiten onwaarschijnlijker blijken dan fictie.

Waar te bekijken? Netflix

Peaky Blinders

Tommy Shelby begint in het Birmingham van vlak na de Eerste Wereldoorlog aan de verovering van de criminele wereld. Zijn Peaky Blinders-bende dankt zijn naam aan de verblindende scheermesjes die ze in hun pet naaiden. Een ijzersterke misdaad- en familiesaga die je vanaf de eerste episode verbluft en er met elk seizoen nog beter op wordt.

Waarom moet je deze serie gezien hebben? Het Britse en definitieve antwoord op 'The Godfather'.

Waar te bekijken? Netflix

The Good Fight

Een groot financieel schandaal verwoest de reputatie van de jonge advocate Maia Rindell. Haar mentor en peettante Diane Lockhart is in een klap al haar geld kwijt. Beiden gaan aanvankelijk noodgedwongen aan het werk bij een vooraanstaand advocatenkantoor in Chicago. 'The Good Fight' overtreft zijn voorganger 'The Good Wife'.

Waarom moet je deze serie gezien hebben? Je zag al eerder sexy, slimme en gedurfde advocatenseries, maar deze tilt die formule naar een indrukwekkend hoger niveau.

Waar te bekijken? Amazon Prime

Unorthodox

De jonge Esther Shapiro groeide op in een gesloten orthodoxe joodse gemeenschap in Brooklyn. Na een jaar in een alsmaar ongelukkiger huwelijk ontvlucht ze de wereld die ze kent en probeert ze een nieuw leven te beginnen in Berlijn. Haar man en zijn neef krijgen echter de opdracht haar op te sporen en terug te brengen.

Waarom moet je deze serie gezien hebben? Krachtig en elegant, vol grote emoties en kleine treffende momentjes. Een onvergetelijke must-see.

Waar te bekijken? Netflix

Better Call Saul

Jimmy McGill heeft de grootste moeite om het hoofd boven water en op zijn nek te houden als advocaat van gevaarlijk crimineel cliënteel. Dagelijks navigeert hij doorheen een wespennest van drugdealers, corrupte agenten en zijn eigen zwakheden. Langzaam zien we Jimmy transformeren in Saul, zijn personage in 'Breaking Bad'.

Waarom moet je deze serie gezien hebben? 'Better Call Saul' is dan wel een spin-off en prequel van 'Breaking Bad', het geeft die legendarisch serie nu al het nakijken.

Waar te bekijken? Netflix

The Mandalorian

In deze eerste live-action serie van het Star Wars-universum volgen we de premiejager Din Djarin. Gedreven door een strikte erecode en op de hielen gezeten door collega’s en Stormtroopers krijgt deze emotieloze krijger de zorg voor een mysterieus wezen in de schoot geworpen.

Waarom moet je deze serie gezien hebben? Een sciencefictionwestern die al het vermaak van Star Wars brengt, zonder de ballast.

Waar te bekijken? Disney+ (vanaf 20 september)

Trying

In deze brutaal eerlijke Britse komedie maken we kennis met Jason en Nikki. Een jong koppel dat graag een baby wil, maar dat is het enige dat hun niet gegund lijkt. Ze besluiten om te adopteren, maar niemand had hen voorbereid op de uitdagingen die daarmee gepaard gaan.

Waarom moet je deze serie gezien hebben? Zelden werd deze problematiek zo oprecht in minstens zo oprecht humoristische tv gegoten.

Waar te bekijken? Apple TV+

Homeland

Onlangs verscheen het achtste en laatste seizoen van 'Homeland'. Misschien wel de beste spionagethrillerserie ooit. Centraal daarin staat Carrie Mathison, een getormenteerde, maar onverzettelijke CIA-agente die in heel geloofwaardige nationale en internationale complotten meegesleept wordt.

Waarom moet je deze serie gezien hebben? Waar deze serie je ook mee naartoe neemt, je zit altijd op het puntje van je stoel.

Waar te bekijken? Be TV, Canal, VTM Go

Succession

De meedogenloze en manipulatieve patriarch Logan Roy leidt een van de grootste mediabedrijven van de planeet. Wanneer hij zich uit het zakenleven terugtrekt, groeit de rivaliteit tussen zijn kinderen uit tot een verborgen, maar verbeten strijd om macht, fortuin en de toekomst van de firma.

Waarom moet je deze serie gezien hebben? Het is hard zoeken naar ook maar één sympathiek personage in deze serie, maar toch blijf je kijken.

Waar te bekijken? HBO, Play More

Dérapages

Eric Cantona speelt Alain Delambre, 57 jaar, werkeloos en recent ontslagen uit de gevangenis. Hij ziet zich gedwongen te reageren op een heel aanlokkelijke vacature, maar zijn 'tweede kans' loopt al snel uit de hand wanneer hij ontdekt dat hij een pion is in een wreed spel.

Waarom moet je deze serie gezien hebben? Een slimme en rauwe thrillerserie in aangenaam contrast met de routineuze en gelikte Amerikaanse aanpak van het genre.

Waar te bekijken? Netflix

Westworld

In de nabije toekomst kan wie daar het geld voor heeft tijd, doorbrengen in Westworld, een door robots bevolkt pretpark voor volwassenen, waar de bezoekers elke fantasie en verlangen kunnen botvieren zonder consequenties. Tenminste, tot enkele van de kunstmatige bewoners van Westworld gevaarlijk menselijke trekjes beginnen te vertonen.

Waarom moet je deze serie gezien hebben? De actie, het drama, de spanning, de intrigerend vragen die 'Westworld' oproept, de cast …

Waar te bekijken? HBO, Play (More)

Ook zeker de moeite waard

'Billions', 'The Boys', 'Chernobyl', 'The Morning Show', 'Insecure', 'Fleabag', 'Brockmire', 'Ozark', 'The Sinner', 'Spookschrijver', 'Homecoming', 'Black Mirror', 'La Casa de Papel', 'Feel Good', 'Dead to Me', 'My Brilliant Friend', 'Watchmen',

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()