Menu
Terug

Dit zijn de betere tv-series voor kinderen

24 juli 2020

Natuurlijk wil je dat je kinderen ook andere dingen doen dan tv-kijken, maar voor die momenten dat het mag, zijn deze series echte aanraders. Leuke televisie waar ze soms ook nog wat van opsteken. Van 'Peppa Pig' en 'Dora' tot 'Paw Patrol' en 'Pokémon'.

We hebben deze leukste series voor jongere kijkers verdeeld over drie leeftijdsgroepen: tot 5 jaar, 5 tot 9 jaar en 9 tot 14 jaar. Neem die leeftijdsgrenzen niet te letterlijk. Zo kan het best zijn dat de 8-jarige broer nog graag meekijkt naar die ene serie uit de categorie van zijn 4-jarige zus, en omgekeerd. Maar neem tegelijk van ons aan dat je vijftienjarige niet langer naar tv-zenders of streamingselecties voor kinderen zal kijken.

TOT 5 JAAR

Peppa Pig

Met 303 afleveringen met een lengte van om en bij de 5 minuten kun je het naar-bed-moment van je allerkleinste(n) perfect timen met de verhaaltjes van dit sympathieke varkentje en haar broertje George. Een charmante, kalme en eenvoudige serie die kinderen vertrouwd maakt met concepten als groot en klein, kleuren, hoog en laag, of een bezoekje aan de dokter veel minder griezelig maakt.

Te bekijken op YouTube en Netflix

Dora

Met haar pratende rugzak en het onafscheidelijke paarse apenvriendje verkent de zevenjarige Dora de wereld. Daarbij komt ze telkens voor puzzels en raadsels te staan die ze uiteindelijk altijd oplost … en de jongere kijker doet meedenken. Een slimme, altijd onderhoudende, educatieve animatieserie die niet voor niets internationale successen en prijzen scoort.

Te bekijken op Nickelodeon

Helpsters

Heb je een abonnement op Apple TV, dan moet je absoluut je peuter(s) voorstellen aan 'Helpsters'. Deze serie zit boordevol kleurrijke monstertjes die graag problemen oplossen. 'Helpsters' is bedacht door de makers van 'Sesamstraat' en ook hier betekent dat een naadloze combinatie van geinig vermaak en slimme, educatieve motieven.

Te bekijken op Apple TV

5 TOT 9 JAAR

Beat Bugs

In deze bekroonde animatieserie voor kinderen volgen we de avonturen van vijf grappige insectenvriendjes in een grote, overwoekerde tuin. Leuke, niet al te spannende avonturen waar telkens een ongedwongen levensles aan vast zit. Wat deze reeks echt uniek maakt - en daarmee voor de ouders zelden zal storen op de achtergrond - zijn de liedjes die erin verwerkt zijn. Dat zijn immers stuk voor stuk klassiekers van The Beatles, die telkens perfect in het verhaal passen.

Te bekijken op: Netflix

Paw Patrol

De populariteit van de tienjarige Ryder en zijn hechte team van acht jonge reddingshonden is niet te onderschatten. Elke episode duurt ongeveer 22 minuten, maar meer hebben deze dappere helpers niet nodig om een noodsituatie onder controle te krijgen. Momenteel zitten deze schattige viervoeters al aan 126 episodes, maar het volgende seizoen én een bioscoopfilm staan al in de steigers.

Te bekijken op: Nick Jr. en Netflix

Inspector Gadget

De bekende inspecteur is terug in een gloednieuw en eigentijds geanimeerd jasje. Ook terug is zijn oude vijand en diens ongrijpbare misdaadorganisatie. De ietwat stuntelige held kan echter rekenen op steun van zijn trouwe vrienden … en uiteraard op een heleboel prettig gestoorde gadgets.

Te bekijken op Netflix

9 TOT 14 JAAR

Pokémon: Zon en Maan – Ultra Avonturen

Eigenlijk staat er geen leeftijd op een film, game of tv-serie met Pokémon in de titel. Het hoofdstuk met Zon en Maan telt intussen al drie seizoenen en belooft met de heropleving van de Pokémon GO-hype tot het zoveelste succes uit te groeien. Veel substantie of educatieve waarde telt het niet, maar er valt iets te zeggen voor die formule waarin het goede altijd zegeviert.

Te bekijken op Pokemon.com en Netflix

Floor is Lava

Oké, in onze inleiding hadden we het over 15-jarige kinderen die zich ‘te volwassen’ voelden voor kinderseries, maar voor de gloednieuwe Netflix-serie 'Floor is Lava' voelen zelfs oma en opa zich niet te volwassen. Deze behendigheidswedstrijd rond het klassieke kinderspel scoort echter enorm sterk bij het jongere publiek. De insteek is simpel: bereik de overkant zonder in de ‘lava’ te vallen. Een volgend seizoen is zo goed als zeker en tot dan laten de spectaculairste mislukkingen zich keer op keer herbekijken.

Te bekijken op Netflix

Raising Dion

Een uitstekend, allesbehalve betuttelend actiefamiliedrama geschikt voor kijkers vanaf 11 jaar. De achtjarige Dion blijkt over superkrachten te beschikken en zal ooit de wereld moeten redden. Klinkt geweldig, maar zijn alleenstaande moeder denkt daar anders over. Samen proberen ze zich zo goed en zo kwaad mogelijk door het leven te slaan, ondanks en soms ook met de hulp van Dions speciale gaven.

Te bekijken op Disney+ en/of Netflix

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()