Menu
Terug

Dit zijn de must-see DVD’s en Blu-ray’s voor oktober

30 september 2020

Op zoek naar meeslepend thuisentertainment op DVD of (UHD) Blu-ray? Dan zit je in oktober gebeiteld met topseries als The Plot Against America, nieuwe seizoenen van The Last Kingdom, The Blacklist en Strike Back, en een spin-off film van Breaking Bad. 

The Last Kingdom – Seizoen 4

'The Last Kingdom' voert je mee naar het Engeland van de negende eeuw waarin de Noormannen nagenoeg elk Angelsaksisch koninkrijk onder de voet hebben gelopen. De hele serie omspant 45 jaar en seizoen 4 neemt je mee naar de brutale veldtochten en minstens zo verraderlijke politieke intriges rond Alfred en Uther. Een serie die er met elk seizoen beter op wordt, met uitstekende vertolkingen en een indrukwekkende, historisch overtuigende productie.

Genre: historisch drama

Release: 7 oktober

El Camino - A Breaking Bad Movie

Op de vlucht voor de politie en de demonen uit zijn verleden, ligt de enige hoop van Jesse Pinkman in de ‘stofzuigerman’. Die kan hem immers – voor de juiste prijs – een nieuwe identiteit en een verse start geven. En als iemand zo’n nieuwe start wel kan gebruiken, dan is dat Jesse Pinkman wel. De maker van het tv-fenomeen Breaking Bad maakt met 'El Camino - A Breaking Bad Movie' een film die tegelijk een eerbetoon aan de serie is, als een ijzersterk drama dat helemaal op zichzelf staat.

Genre: drama

Release: 14 oktober

The Blacklist - Seizoen 7

Dat 'The Blacklist' onlangs groen licht kreeg voor een achtste seizoen, zegt eigenlijk genoeg. Centraal staan nog steeds Raymond Reddington, de man bovenaan de FBI-lijst van meest gezochte personen, en de speciale overheidseenheid die samen met diezelfde Reddington achter ’s werelds gevaarlijkste criminelen aan gaan. Seizoen zeven serveert er daar weer een mooie selectie van, maar is dan een misdaadserie waarin telkens de schurk van de week wordt gevat.

Genre: drama

Release: 14 oktober

Krypton – Seizoen 2

Bedacht en gemaakt door de man die het scenario schreef van de recente Batman- en Superman-films, focust 'Krypton' op Supermans grootvader Seg-El. Die ziet de reputatie en invloed van zijn familie gestolen door zichtbare en onzichtbare tegenstanders. In dit tweede seizoen gaat hij een wankel bondgenootschap aan met een rebellengroep. Het sluitstuk van deze tweeseizoenenserie en absoluut de moeite voor elke sciencefictionliefhebber.

Genre: sciencefiction

Release: 28 oktober

Strike Back – Seizoen 7

Zes maanden na hun laatste missie worden drie leden van de Britse speciale elite-eenheid Section 20 opnieuw bij elkaar geroepen en uitgestuurd op missie in Maleisië. Gracie Novin, Samuel Wyat en Thomas ‘Mac’ McAllister worden gebriefd dat het om een routineschoonmaakoperatie gaat. Dat draait enigszins anders uit. Ook in dit zevende seizoen doet 'Strike Back' waar het goed in is: een globetrottende mix van spanning en actie in slimme scenario’s gieten. En bij 'Strike Back' weet je nooit wie het volgende seizoen haalt.

Genre: actie

Release: 28 oktober

The Plot Against America

Welkom in een Verenigde Staten waar niet Roosevelt, maar een fascistische Charles Lindberg in 1940 president werd. Een alternatieve geschiedenis van Amerika tijdens de Tweede Wereldoorlog, bekeken door de ogen van een Joodse familie. Philip Roth, een van de grootste Amerikaanse schrijvers van de voorbije eeuw, schreef het boek. David Simons en Ed Burns, het duo achter The Wire, een van de grootste tv-monumenten, maakten er zes episodes superieur drama van. Dus als je wilt meepraten over toptelevisie, weet je wat je te doen staat.

Genre: drama

Release: 28 oktober

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()