Menu
Terug

Dit zijn de nieuwe films en series op Blu-ray en DVD in december

02 december 2021

Twee allesbehalve klassieke superheldfilms, jong romantisch drama, een hallucinante, zonovergoten horrorprent, knuffelbare animatie en cyberpunk-noir. Dit is december op (4K) Blu-ray en DVD.

The Suicide Squad

Wat gebeurt er als je een bonte bende superschurken uit hun cel haalt en hen op een eiland dropt voor een zelfmoordmissie? Het antwoord is: absoluut niet wat je verwacht. Op geen enkel moment. 'The Suicide Squad' zet de superheldformule op zijn kop, draait ze vervolgens binnenstebuiten en schudt er dan nog eens mee. De altijd onvergetelijke Margot Robbie als Harley Quinn en co stuiteren door een spectaculair, fris-onbeholpen avontuur vol snoeiharde actie en hilarische situaties.

Genre: actie - Nu in de winkel

Old

Laat het aan de bedenker van ‘The Sixth Sense’ en ‘The Village’ over om van een doodnormaal gezinsuitstapje naar het strand een hallucinante, angstaanjagende bedoening te maken. De familieleden lijken immers op onverklaarbare wijze razendsnel ouder te worden. Zo snel dat hun leven in een enkele dag voorbij zou kunnen gaan. 'Old' is een bovennatuurlijke thriller die van een simpel uitgangspunt een onvergetelijke filmbeleving maakt, en tonnen stof tot napraten achteraf voorziet. Uniek!

Genre: thriller - Nu in de winkel

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Een kungfumeester wordt door zijn vader meegesleept in de zoektocht naar een mythische plek en stuit op een schokkend familiegeheim. 'Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings' is een ijzersterke origin-story voor een Marvel-held met een veelbelovende toekomst. En ook al blijkt Shaun allesbehalve een gewone sterveling, je kunt dit moeilijk een standaard superheldfilm noemen. Hoofdrolspeler Simu Liu is overigens zelf een getalenteerd krijgskunstbeoefenaar en voormalig stuntman. Dat maakt de al geweldige actiescènes er nog beter op.

Genre: actie - Release: 3 december

After We Fell

In ‘After’ zagen we de eerste vonk overspringen tussen de romantisch onervaren Tessa en haar mysterieuze medestudent Hardin. Het begin van een turbulent spel van aantrekken en afstoten dat succesvol werd verdergezet in ‘After We Collided’. En nu is er 'After We Fell', het volgende hoofdstuk in het verhaal van Tessa en Hardin. Daarin lijkt hen eerst alles voor de wind te gaan … tot kleine, heel herkenbare menselijke onzekerheden een stok in de wielen steken. Snel, slim en zwoel op een manier die vroeger ondenkbaar was in films rond jonge liefde.

Genre: romantiek - Release: 22 december

Reminiscence

'Reminiscence' speelt zich af in een niet zo verafgelegen toekomst waarin Nick Bannister een privédetective is, gespecialiseerd in het onderzoeken van herinneringen. De zaken gaan goed, tot de mysterieuze Mae zijn kantoor binnenwandelt met een op het eerste gezicht alledaagse klus. Wanneer Mae verdwijnt, begint Nick aan een obsessieve zoektocht. Hij wil en zal de waarheid achterhalen, maar kan hij die wel aan? Een eigenzinnige thriller voor de liefhebbers van ‘Blade Runner’, ‘Altered Carbon’ en ‘Minority Report’.

Genre: sf-thriller - Release: 22 december

Paw Patrol: The Movie

Wanneer de sluwe burgemeester Humdinger Avonturenstad in chaos dreigt te doen storten, is het aan Ryder en de pups om orde op zaken te stellen. Je zit in 'Paw Patrol: The Movie' dus goed voor een heleboel spannende avonturen en spectaculaire reddingsacties. Alleen Chase, die zich niet zo op zijn gemak voelt in de grote stad, laat een steek vallen. Gelukkig komt uiteindelijk alles en iedereen weer helemaal op zijn pootjes terecht, maar niet zonder een gezonde dosis humor, enkele slimme levenslessen en de sympathiekste viervoeters in tekenfilmland.

Genre: animatie - Release: 24 december

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()