Menu
Terug

Dit zijn de nieuwe topgames die in juni verschijnen

28 mei 2021

Gamen in juni? Dat is kiezen tussen het spektakel van Ratchet & Clank: Rift Apart, chillen met Mario Golf Super Rush of vriend en vijand bewijzen dat jouw Tour de France-tactiek de enige echte winnende is. Scherpschutters, ridders en fantasy-fans komen ook aan hun trekken.

Tour de France 2021

Verkijk je niet op de titel van deze game, want naast alle 21 etappes uit de Ronde van Frankrijk en de sterk verbeterde Mijn Tour-modus, telt Tour de France 2021 nog heel wat andere grote wielerrondes en -wedstrijden. Speel als wielrenner of als ploegmanager, deze game telt genoeg pistes om de wielerfan maandenlang zoet te houden met een brede variatie aan uitdagingen, authentieke teams, renners, merken en nog veel, veel meer. De veteranen mogen ook rekenen op een veel geloofwaardiger renner- en pelotongedrag.

Genre: sport - Platform: PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One

Release: 3 juni

Sniper Ghost Warrior Contracts 2

Sniper Ghost Warrior Contracts 2 voert je als de eenzaam opererende scherpschutter Raven naar een wetteloze regio in het Midden-Oosten. Daar sluip je van het ene naar het andere perfecte plekje om je doelwitten met dodelijke precisie uit te schakelen. Lees je omgeving, denk tactisch, breid je uitrusting uit en wacht het perfecte moment af voor dat uitdagende langeafstandsschot van soms duizend meter ver - of meer. Een authentiek en realistisch spelend alternatief voor de wildgroei aan hyperkinetische shooters.

Genre: shooter - Platform: PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, pc

Release: 4 juni

Chivalry II

Chivalry II is een first-person actiegame waarin spelers elkaar niet met vuurwapens te lijf gaan, maar met zwaarden, boog en pijl, speren en andere hak- en steekgerei. Een middeleeuwse gevechtssimulator die aangenaam vlot speelt en aan de lopende band filmisch en meeslepend spektakel serveert. Met epische veldslagen en burchtbestormingen waar maar liefst 64 spelers aan deelnemen. Het ziet er heftig uit, maar je bent aangenaam sneller dan verwacht thuis in het altijd intense en soms hilarisch brutale strijdgewoel.

Genre: actie - Platform: PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, pc

Release: 8 juni

Ratchet & Clank: Rift Apart

In Ratchet & Clank: Rift Apart staat de barrière tussen de dimensies op scheuren en daarmee gelijk ook het hele universum.  Het perfecte excuus voor het legendarische gameduo om opnieuw alle remmen los te gooien met supervloeiende platformshooteractie, exotische gadgets en prettig gestoord wapentuig. Verrassend is dat ze deze keer versterking krijgen van een nieuw speelbaar personage. Minder verrassend is dat ook deze aflevering weer een nieuwe standaard in visueel spektakel zet en laat zien waartoe de PlayStation 5 echt in staat is.

Genre: Platform/shooter - Platform: PS5

Release: 11 juni

Dungeons & Dragons: Dark Alliance

Dungeons & Dragons: Dark Alliance behoudt de sfeer van klassiekers als Baldur’s Gate en Icewind Dale, maar ruilt de beurtelingse combat in voor die van een actierollenspel. In singleplayer schakel je daarbij naar wens tussen de vier iconische personages met elk hun eigen unieke vaardigheden en talenten. In multiplayer kiest elke speler zijn of haar favoriet om mee door dit onvergetelijke fantasy-avontuur te ploegen. En iedereen die je daarbij in de weg staat? De game zegt het zelf: jouw feestje, hun begrafenis.

Genre: actierollenspel - Platform: PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, pc

Release: 25 juni

Mario Golf Super Rush

Mario Golf Super Rush zet de traditie van de Mario-golfgames glorieus verder. Je kiest voor een ontspannen partijtje, een competitieve wedstrijd of snelheid, of je gaat voor een hele virtuele golfcarrière. Dat kan door te zwaaien met de bewegingsgevoelige controllers van de Switch, maar je kunt ook gewoon met de knoppen werken. De game geeft je alle informatie over de afstand, het terrein en de windsnelheid. Aan jou om daar met de juiste club, hoek en slagkracht op in te spelen. Mario Golf Super Rush heeft iets voor elk type speler en elke stemming.

Genre: sport - Platform: Switch

Release: 25 juni

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()