Menu
Terug

Dragon Ball Z: Kakarot: topper in de populaire animereeks

17 januari 2020

Eindelijk een game die het populaire anime-epos Dragon Ball Z de eer bewijst die het verdient … en jou in de hoofdrol dropt. Herbeleef - of maak kennis met - het verhaal van Goku in deze onderdompelende ervaring die dieper en verder gaat dan die spectaculaire gevechten.

Dragon Ball Z is een fenomeen

Het fantasy strip- en epos dat Dragon Ball Z heet rond de jonge krijger Son Goku, veroverde vanuit Japan de hele wereld en hield verschillende generaties jarenlang in zijn greep. Een langgerekte saga bevolkt met tientallen personages en gemarkeerd door frequente, spectaculaire gevechten. Ideaal voer voor games dus, maar op een handvol uitzonderingen na draaiden die meestal middelmatig of minder goed uit. Dragon Ball Z: Kakarot is zo’n uitzondering. En wat voor een!

Jij bent Goku

Aan ambities hadden de makers van Dragon Ball Z: Kakarot geen gebrek. In plaats van zich te beperken tot een stuk van het anime-epos, duwen ze je in de rol van Goku en kun je zijn hele saga beleven, herbeleven en hier en daar zelfs wat naar je hand zetten. Het zal immers van jou afhangen hoe vlot Goku omgaat met de andere bekende personages, queesten en vooral, met zijn geduchte tegenstanders in de vele, naar goeie gewoonte indrukwekkende gevechten.

dragon ball z kakarot

Nog dieper dan de anime

Omdat de game bij het begin van de saga start, valt Dragon Ball Z: Kakarot overigens perfect te genieten door wie helemaal niet vertrouwd is met de tekenfilms. De miljoenen fans die de serie wel kennen, krijgen niet enkel alle herkenbare, epische gebeurtenissen en amusante zijmissies te spelen, maar ook heel wat extra informatie die heel wat prangende vragen in het Dragon Ball-universum voor het eerst beantwoordt. Met andere woorden: deze game gaat nog dieper dan de anime!

Stap de Dragon Ball Z-wereld binnen

Kame House, waar een groot stuk van het begin van Dragon Ball Z zich afspeelde, is maar een van de vele locaties die deze game tot in de perfectie tot leven brengt. Een plek waar heel wat onvergetelijke herinneringen aan vast hangen … en waar je er zelf nog heel wat zal bijmaken. De game volgt de originele verhaallijn vrij getrouw en gooit daar zoals gezegd nog een paar extra scenario’s bovenop die zelfs de old school-fans zullen verrassen.

Je eerste vijand vergeet je nooit

Zo zal je dat eerste, nu iconische duel met Raditz, Goku’s eerste aartsvijand, mogen uitvechten. Hoe kun je ooit de nederlaag van Yamcha tegen de Saibamen vergeten? Of hoe dat tot een van de meest memorabele memes ooit uit de serie leidde? Deze momenten, gekoppeld aan alle spanningen rond het gevecht tegen Goku’s verloren broer, zal je hier uit eerste hand beleven. En omdat elke fan zijn eigen favoriete vijand en gevecht heeft, mag je je ook nog verwachten aan Frieza, Cell, Majin Buu en vele, vele, vele anderen.

dragon ball z kakarot

Net als in de serie

De game ziet er precies zo uit als de televisieserie en de gevechten spelen als dezelfde special effects-luchtballetten vol onwaarschijnlijke, bovenmenselijke moves. En omdat Goku daar niet als enige in aantrad, zal je ook als een van de andere personages je speciale krijgskunsten mogen tonen. Denk bijvoorbeeld aan Gohan en diens epische confrontatie met Cell. Dragon Ball Z-creator Akira Toriyama ontwierp voor deze game overigens een nieuw personage: Bonyu, ooit het zesde lid van de Ginyu Force, waarrond in Dragon Ball Z: Kakarot een belangrijke zijqueeste is opgetrokken.

dragon ball z kakarot

Trainen of vissen?

Hoewel de vele, visueel verbluffende en soms pittig uitdagende gevechten een belangrijk onderdeel van Dragon Ball Z: Kakarot vormen, is de game meer dan een eindeloze aaneenschakeling van confrontaties. Zo zal je Gohan door zijn moeilijke hogeschoolperiode sturen met de klassieke baseballscène hier verpakt in een vermakelijke minigame. Je zal trainen, je vaardigheden aanscherpen om het volgende gevecht sterker in te gaan …  of even relaxen met een vishengel in je handen. Kortom: Dragon Ball Z: Kakarot is de game die de fans verdienen en elke actierollenspelliefhebber moet uitchecken.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()