Menu
Terug

E3 2019-geruchten

10 juni 2019

E3 2019, het grootste game-event van het jaar, moet nog beginnen, maar de geruchtenmolen draait al op volle toeren. Uit al die ‘zou het’ en ‘zou het niet’s’ selecteerden we voor jullie de interessantste en helaas ook vaak de meest vergezochte geruchten.

Dragon Age 4

Na de trailer op de Game Awards van vorig jaar kan een mens niet anders dan hopen dat de geruchten over de aanwezigheid van BioWares volgende game waar zijn. Een gamestudio die met het uiteindelijk teleurstellende Anthem dit jaar zijn eerste echte misser op zak heeft en met meer nieuws over de volgende in de superieure fantasy-RPG-serie heel wat goed zou kunnen maken.  

Kans: eerder klein

Een nieuwe Xbox

Microsoft gaat absoluut een nieuwe gameconsole voorstellen. Misschien wel meer dan één zelfs, maar het zal heel waarschijnlijk vooral om upgrades en varianten van de huidige Xbox One gaan. En dus niet om de daaropvolgende, échte volgende generatie, die het zal moeten opnemen tegen de Sony PlayStation 5. Er doen ook geruchten de ronde van de HoloLens 2, de opvolger van de nooit echt in de praktijk gebrachte Augmented Reality-bril.

Kans: zeker wat die nieuwe gameconsole betreft klein, als het gaat om de volgende generatie of die AR-bril.

Batman

We hebben zelf een afspraak achter gesloten deuren met Warner Bros Interactive in onze E3-agenda staan. Voor een 'nog niet aangekondigde grote titel'. Tegelijkertijd weten we dat de gamestudio achter Arkham Knight intussen al even aan een nieuw Batman-game werkt. Wij hopen niet alleen op een 1 + 1 = 2, maar dat die 2 ook nog eens een zwarte cape draagt.

Kans: vrij groot

The Elder Scrolls VI

Hoewel een topman van Bethesda in het begin van dit jaar nog zei dat het veel te vroeg was om al over The Elder Scrolls VI of het ambitieuze sciencefictionproject Starfield te praten, staat diezelfde man bekend om dit soort misleidende uitspraken. Al zal de aandacht op deze E3-editie vooral naar Doom Eternal en de volgende Wolfenstein gaan.

Kans: gering

Ubisoft

Met een nieuwe Ghost Recon (Breakpoint), Watch Dogs (Legion) en misschien wat extra informatie over Skull & Bones en Beyond Good & Evil 2, heeft Ubisoft genoeg titels in de portefeuille om in de spotlight te zetten op E3. Anderzijds slaat Assassin’s Creed een jaartje over, maar misschien komt er een nieuwe Splinter Cell ...

Kans: heel klein

Baldur’s Gate III

Oké, dit is misschien een van de meest vergezochte geruchten, maar onze eigen Belgische Larian Studio’s plaagde nog niet zo lang geleden met een game waarvan iedereen vermoedde dat het Divinity: Original Sin 3 was, maar toegewijde speurneuzen ontdekten verwijzingen naar Baldur’s Gate III en Wizards of the Coast in de metadata. Zou het?

Kans: nooit klein genoeg om toch niet stiekem te hopen

Nieuw game van Bungie

De studio achter de eerste Halo-games en Destiny hoeft niet langer aan zijn voormalige grote game-uitgevers te rapporteren. Het kan zo werken aan een totaal nieuw project dat de naam ‘Matter’ draagt. Daar zou de studio alvast een investering van honderd miljoen dollar voor gekregen hebben van een Chinese partij.

Kans: eerder klein, maar een bevestigende teasertrailer zit er misschien wel in.

Het volgende game van Ken Levine

Ken wie? Ken Levine, de man achter de BioShock-games die een tijdje geleden besloot om met zijn nieuwe, meer afgeslankte Ghost Story-studio “kleinere, verhaalgedreven games” te gaan maken. Het eerste daarvan zou een sciencefictionsetting opvoeren en het Nemesis-systeem van de Middle-earth: Shadow of Mordor-games gebruiken om iets te doen “dat nog nooit eerder is gedaan”.

Kans: vrij klein, maar wel eentje om later in de gaten te houden

Game of Thrones versus Dark Souls

George R.R. Martin, de schrijver van de boekenreeks die Game of Thrones baarde, gaf onlangs toe samen te werken met een Japanse gamestudio. Internetspeurders linkten die samenwerking aan Fromm Software, het huis achter de Demon en Dark Souls-games. Fromm Software zou al drie jaar ver zitten in de ontwikkeling van die – tot nu toe – supergeheime titel.

Kans: onverwacht groot!

En ook nog …

… heel wat geruchten rond al dan niet aangekondigde releasedata voor de grootste toppers (nog dit jaar of wachten tot 2020?); een statusupdate voor de remake van Final Fantasy VIII; de officiële aankondiging van Fable 4; een nieuwe Darksiders; The Witcher 3 voor de Nintendo Switch, …