Menu
Terug

Een explosie van nieuwe muziek voor september

31 augustus 2020

Muzikale alleseters opgelet, september is jullie maand! Nagenoeg elk genre is vertegenwoordigd, met nieuwe albums van Katy Perry, Metallica, The Killers, Marilyn Manson, Tricky en een luxueuze heruitgave van een Prince-klassieker.

Katy Perry - Smile

De ravissante popkoningin liet weten dat de songs op 'Smile' ontstonden in een van de donkerste periodes in haar leven. Bij beluistering van dit alweer zesde album bewijst het vooral wat een eeuwige optimist juffrouw Perry is. Zo maken 'Cry About It Later' en 'Teary Eyes' een zaak voor het uitzweten van een gebroken hart op de dansvloer. 'Not the End of the World' en 'Resilient' zijn dan weer typische levenslessen in het transformeren van verdriet in vreugde. Klonk elke life-coach maar zo aanstekelijk.

Genre: pop

Nu in de winkel

Metallica - S&M2

In 1999 deden Metallica en het symfonisch orkest van San Francisco samen iets onvergetelijks. Twintig jaar later doen ze dat opnieuw. 'S&M2' telt 20 symfonische live versies van minstens een song van elk van de tien studioalbums van de metalband. Een greep uit het selecte gezelschap: ‘For Whom the Bell Tolls’, ‘Wherever I May Roam’, ‘The Memory Remains’, ‘One’, ‘Master of Pupppets’, ‘Enter Sandman’, ‘Nothing Else Matters’ en vele andere. Echte fans checken ook zeker de speciale versies uit.

Genre: rock

Nu in de winkel

Marilyn Manson - We Are Chaos

Behalve zijn muzikanten en de eigenzinnige producer Shooter Jennings kreeg niemand ook maar een noot van 'We Are Chaos' te horen voor het album helemaal af was. Met zijn elfde houdt shock-rocker Marilyn Manson de luisteraar een spiegel voor waar je liever niet in wilt kijken. Zet je geloof in de mensheid even op de waakvlam, leg de DVD-box van 'Friends' binnen handbereik, want dit is een van zijn meest sinistere ooit. En dat zegt in zijn geval heel wat.

Genre: rock

Release: 11 september

Prince - Sign O’ the Times (Deluxe)

Twintig jaar na het succes van het originele dubbelalbum 'Sign O’ the Times' van Prince loopt het in de voorverkoop nu al storm voor deze Deluxe-heruitgave. Een remaster van het nu klassieke popalbum, met naast het tijdloze titelnummer nog hits als ‘U Got the Look’, ‘The Cross’ en ‘If I Was Your Girlfriend’. Met opzwepende jams én met tonnen extra’s zoals unieke remixes, nog nooit eerder gebrachte versies en nog veel, veel meer. Geen Prince-fan die dit album aan zich voorbij laat gaan.

Genre: pop

Release: 25 september

The Killers - Imploding the Mirage

Het was in Utah dat Brandon Flowers, frontman van The Killers, zijn grote liefde muziek leerde kennen. Bij wijze van herbronning trok de band zich daar terug en het resultaat heet 'Imploding the Mirage'. Hun zesde album vol poprock met een scherp randje, zoals de fans dat zich uit de begindagen herinneren. Getuige daarvan al die eerste hitsingle ‘Caution’, waarop Lindsey Buckingham van Fleetwood Mac meezingt. Ander bekend volk op deze plaat: K.D. Lang, The War on Drugs en Blake Mills.

Genre: rock

Nu in de winkel

Tricky - Fall to Pieces

'Fall to Pieces', de elfde plaat van de ongrijpbare Britse muziekrebel Tricky, kwam volgens de man zelf tot stand na een periode van rouw en introspectie. Zijn conclusie, en we citeren: “You’ve gotta fucking get up and fight”. En die vechtlust die hoor je in nagenoeg elk van de elf tracks. Korte tracks, die niet zelden abrupt eindigen en vaak genoeg van koers wijzigen dat je de eerste keer licht duizelt. Muzikale vechtlust, met een glansrol voor vocaliste Marta Zlakowska die fans wellicht van zijn laatste live tour herkennen.

Genre: rap

Release: 4 september

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()