Menu
Terug

Een film op Blu-ray voor elke stemming

11 september 2020

Een druilerige herfstdag of saaie zondagnamiddag? Die kleur je toch in met de spanning, humor of schaamteloos popcornvermaak dat deze films op Blu-ray naar je woonkamer brengen. Dit is onze selectie voor elke stemming en kijkertype - en met een leuke actie eraan verbonden!

Klassieker: Taxi Driver

Of je hebt er al vaak over gehoord, maar nooit gezien; of je zag hem lang, lang geleden. In beide gevallen wordt het hoog tijd om 'Taxi Driver' op je to-watch lijst te zetten. Martin Scorsese regisseert en Robert De Niro speelt een taxichauffeur die zich ontpopt tot een tragische wraakengel die een minderjarig hoertje, de toen 13-jarige Jodi Foster, in bescherming wil nemen. Een hallucinant meesterwerk dat in geen enkele Blu-ray-collectie mag ontbreken.

Andere klassieke aanraders: Lawrence of Arabia, Das Boot en Annie.

Blockbuster: Jerry Maguire

Tom Cruise speelt in 'Jerry Maguire' een manager van atleten met een geweten dat te groot is voor zijn carrière. Het enige wat zijn hoofd boven water houdt, is een trouwe collega en een beloftevolle, maar grillige cliënt. Een rol voor Cuba Gooding Jr. die met zijn ‘show me the money’-dialoog lang niet de enige onvergetelijke scene in dit romantisch, grappig drama neerzet.

Andere blockbusteraanraders: Jumanji: Welcome to the Jungle, 2012, Fury, Ghostbusters en Black Hawk Down.

Sciencefiction: Arrival

Wanneer 'Arrival' opent, zweven twaalf ruimteschepen van buitenaardse oorsprong laag boven onze planeet. Er zijn aliens aan boord, maar het komt niet tot communicatie. Het militaire apparaat is niet de enige partij die gevaarlijk zenuwachtig wordt terwijl een taalkundige en een fysicus contact proberen te maken. Dat contact komt er, maar op een totaal andere manier dan alle betrokken het verwachtten.

Andere sf-aanraders: Elysium, Blade Runner 2049, Passengers, Life en The Dark Tower.

Horror: Don’t Breathe

In de hoop met een groot fortuin aan de haal te gaan, breken jonge, niet echt professionele dieven in het huis van een blinde man in. Die is echter lang niet zo hulpeloos als hij lijkt. 'Don't Breathe' zet het home-invasion-horrorsubgenre op zijn kop en wordt door zowel de liefhebbers als critici als een van de beste griezelfilms van de voorbije tien jaar gezien.

Andere horroraanraders: The Intruder, Brightburn, Escape Room, Goosebumps 2, Slender Man en The Possession of Hannah Grace.

Actie: The Equalizer

Denzel Washington is Robert McCall, een man die hoopt zijn mysterieuze verleden achter zich te hebben gelaten en zich met toewijding op een nieuw, rustig leven stort. Tot hij een jong meisje leert kennen dat ‘gecontroleerd’ wordt door een ultragewelddadige gangsterbende. In 'The Equalizer' zal McCall nog een keer beroep moeten doen op zijn oude reflexen en vaardigheden. En daar komt niemand ongehavend van af.

Andere actieaanraders: The Equalizer 2, Alpha, Baby Driver, Last Action Hero, Blue Thunder en Bad Boys.

Komedie: 22 Jump Street

Na hun succesvolle undercoverwerk in de voorganger wordt het onwaarschijnlijke agentenduo Schmidt en Jenko in '22 Jump Street' naar een hogeschool gestuurd. Ze infiltreren daar heel verschillende kliekjes en dat stelt hun vriendschap onverwacht, zwaar en altijd hilarisch op de proef. Om nog maar te zwijgen van de mogelijk fatale gevolgen van die wrijving. Wie dacht dat het niet gekker kon na de eerste, is in voor een verrassing.

Andere hilarische aanraders: Zombieland, Anger Management, Banana Joe, Miami Supercops en Double Trouble.

 

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()