Menu
Terug

Een nieuwe Star Wars-game, FIFA 21, NBA 2K21 en veel meer aangekondigde games

08 juli 2020

We beloofden jullie op de hoogte te houden van het heetste nieuws aan het gamefront. Dat doen we in deze update van de belangrijkste aankondigingen en nieuwe games. Van de volgende FIFA-game en nieuwe Star Wars-games, tot de nieuwste spelers op het battle royale-slagveld.

FIFA 21

Zelfs in deze turbulente coronatijden zijn er nog enkele zekerheden en de jaarlijkse editie van FIFA is er daar eentje van. Inhoudelijk is er nog niet zo gek veel over gekend, maar we weten nu al dat de game er met zijn nu levensechte animaties en grafisch details nog beter dan voorheen uitziet. Het zou ook zwaar inzetten op het gevoel achter de nog maar eens verfijnde voetbaltechniek. FIFA 21 verschijnt voor de huidige generatie gameconsoles, maar laat je later eventueel kosteloos je game naar de volgende overhevelen.

FIFA 21 verschijnt op 9 oktober voor PS4, Xbox One, Switch en pc (later ook voor PS5 en Xbox Series X).

NBA 2K21

Wat FIFA 21 voor voetbalgamers doet, evenaart NBA 2K21 voor de liefhebbers van basketbal. Ook hier weer een gevoelige, grafische update die nog een versnelling hoger schakelt in de volledig opnieuw gecreëerde versies die al in de steigers staan voor de volgende generatie gameconsoles. Van de vele gamemodi, geüpdatete team- en spelersroosters, tot de zoals altijd indrukwekkende soundtrack, … De beste basketgame oogt, klinkt en speelt nog maar eens beter.

NBA 2K21 verschijnt op 4 september voor alle platformen (later ook voor PS5 en Xbox Series X).

Star Wars: Squadrons

Omdat Star Wars meer is dan Jedi’s en lichtzwaarden zet Star Wars: Squadrons de epische ruimtegevechten in de spotlight. Focus van de game zijn vijf-tegen-vijf multiplayerluchtgevechten, monumentale vlootgevechten en een origineel verhaal dat zich afspeelt tijdens de laatste dagen van het Galactic Empire en de opkomst van de New Republic na de gebeurtenissen in 'Star Wars: Return of the Jedi'. Met een groot aanbod starfighters van alle betrokken partijen, ondersteuning voor VR én een verrassend sterk uitgewerkte singleplayer campagne.

Star Wars: Squadrons verschijnt op 2 oktober voor PS4, Xbox One en pc.

FUSER

Harmonix, de gamestudio die eerst met Guitar Hero en later met Rock Band de muziekritmegames op de kaart zette, is terug met FUSER. Deze game komt vergezeld van 100 hitsongs uit rap, hiphop, dance, rock, R&B, country, Latin en nog heel wat meer muziekgenres, waar jij er twee tot vier aan elkaar mag mixen op je virtuele DJ-tafel. Gewoon voor de lol, om in de singleplayercampagne van kleine zaaltjes naar festivalpodia door te groeien, of om je echte vrienden op een feestje mee aan het dansen te houden. En deze keer heb je daar geen extra accessoires voor nodig!

FUSER verschijnt deze herfst voor PS4, Xbox One, Switch en pc.

Resident Evil: Village

We haalden deze game al aan in onze lijst van meest veelbelovende PS5-games, maar nu weten we al wat meer. Het is een rechtstreeks vervolg op Resident Evil 7 en zou het verhaal dat in die aflevering gestart werd, afsluiten. Dat belooft niet veel goeds voor Ethan Winters, zijn vrouw en de hier opduikende Resident Evil-veteraan Chris Redfield. Die 'Village' uit de titel mag volgens de makers als een extra personage gezien worden. Een ijzingwekkend, gruwelijk en gevaarlijk personage!

Resident Evil - Village verschijnt in 2021 voor PS5, Xbox Series X en pc.

Hyper Scape

Deze was ons bijna te snel af. Ubisoft kondigde Hyper Scape nog maar pas aan, dropte meteen een speelbare testversie op de markt, om daar meteen een releasedatum van 12 juli aan vast te plakken. Intens, net zoals deze game, die iets aparts doet in het battle royale-genre. Met een extreme verticale mobiliteit, unieke personage-eigenschappen die aan hero-shooters als Overwatch doen denken, en een AI-gastheer die tijdens de wedstrijd met de regels kan knoeien.

Hyper Scape verschijnt 12 juli voor pc.

Kingdom Hearts: Melody of Memory

De volgende game in de Kingdom Hearts-serie heet Melody of Memory en ruilt de actierollenspelgameplay in voor een actieritmegame. Een muzikale aflevering dus, met single- en multiplayermodi op meer dan 140 songs uit zowel de Kingdom Hearts-games als de Disney-werelden die daar in opgevoerd worden. Als speler krijg je de keuze uit meer dan 20 bekende gamepersonages om je zo ritmisch mogelijk naar het volgende level of de overwinning te sturen.

Kingdom Hearts: Melody of Memory verschijnt eind 2020 voor PS4, Xbox One en Switch.

New Pokémon Snap

Ook in deze game ga je op zoek naar Pokémon en deze keer vind je hen in hun gevarieerde natuurlijke omgeving. Je hoeft ze niet eens te vangen, een foto nemen volstaat al. Hoe mooier of zeldzamer die foto, hoe meer punten je verdient. Met een Pikachu die op het strand ligt te zonnen, gaat dat makkelijk, maar de zeldzame soorten vragen heel wat meer moeite, geduld, timing … en appels.

New Pokémon Snap verschijnt exclusief voor Switch, maar de releasedatum is nog niet bekend.

En ook nog

De jarenlange smeekbeden van miljoenen fans zijn eindelijk gehoord: er komt een nieuwe Skate-game ** De makers van het geweldige No Way Out werken met It Takes Two aan een volgende filmische, coöp-beleving ** De mysterieuze ruimteshooter Chorus ** Het lang aangekondigde, verdwenen en nu weer herrezen next-gen psychologische horrorfest The Medium

Wordt vervolgd!

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()