Menu
Terug

December 2018: nieuwe releases in muziek, films & games

30 november 2018

De laatste dag van de maand, die staat synoniem voor een nieuwe lading multimedianieuws. Meer specifiek zoomen we naar goede gewoonte in op onze favoriete releases. Van spectaculaire film, verstommende muziek tot de coolste games om je zondagmiddag naar een entertainend niveau te tillen: dit heeft december in petto voor jou.

Films & series

The Meg

Een prehistorische monsterhaai lijkt niet zo uitgestorven als gedacht. En het beestje heeft honger. De dagen van de verstekelingen in een onderzees observatorium lijken geteld. Vergeet ‘Jaws’, hier is ‘The Meg’.

Genre: Actie
Release: 19 december

Hotel Transylvania 3

De hele sympathieke vampierfamilie en hun monsterlijke aanhang gaan op vakantie. Op cruise nog wel. Wat een ontspannen en misschien zelfs romantische reis had moeten worden, draait al snel helemaal anders uit.

Genre: Animatie
Nu in de winkel

Ant-Man & The Wasp

Scott Lang heeft zijn alter-ego als Ant-Man afgezworen en hoopt binnenkort opnieuw een normaal leven te leiden. Dat is echter buiten het duo gerekend dat hem destijds in de penarie en aan een superheldstatus hielp. Een allerlaatste missie dan, voor de goede zaak. Zo dacht hij toch …

Genre: Actie
Nu in de winkel

The Equalizer 2

Robert McCall serveert meedogenloze gerechtigheid voor zij die onderdrukt en uitgebuit worden. Maar precies hoe ver is hij bereid daarin te gaan als dat slachtoffer iemand is waar hij om geeft?

Genre: Actie
Release: 19 december

Mission Impossible: Fallout

Twee jaar nadat Ethan Hunt in de ‘Mission Impossible: Rogue Nation’ Solomon Lane te pakken kreeg, heeft wat overbleef van diens sinistere organisatie zich heruitgevonden onder het leiderschap van een mysterieuze fundamentalist. Die heeft zijn zinnen op een lading plutonium gezet. Ethan en zijn team worden naar Berlijn gestuurd om die te onderscheppen, maar naar goede gewoonte is dit maar de eerste stap in een opnieuw explosief actieavontuur. Een achtbaanrit waarin bekende en nieuwe gezichten alles op alles zetten om de nietsvermoedende wereld voor een gruwelijke dreiging te behoeden.

Genre: Actie
Release: 5 december

The Spy Who Dumped Me

Audrey en Morgan zijn twee beste vriendinnen die halsoverkop betrokken raken in een spectaculair internationaal avontuur. Het begon allemaal wanneer ze ontdekken dat Drew, die Audrey dumpte via een tekstberichtje, eigenlijk een spion was. Niet veel later fluiten de kogels hen om de oren en worden ze op de hielen gezeten door zowel de geheime dienst als een paar excentrieke huurmoordenaars in dienst van de georganiseerde misdaad. Een hilarische actiekomedie met in de hoofdrollen Mila Kunis en Kate McKinnon.

Genre: Actie/komedie
Release: 15 december

Hotel Artemis

Onder het vervallen uiterlijk van het dertien verdiepingen hoge Hotel Artemis in het hartje van Los Angeles, gaat een hightech ziekenhuis schuil. Je komt er enkel in als je een crimineel bent die zijn jaarlijkse lidgeld betaalt. Een no-nonsense dokter en haar potige verpleeghulp zorgen ervoor dat de strenge huisregels worden nageleefd. Wat 22 jaar goed ging, gaat fout op de avond dat een oude gangster komt aankloppen, net nadat twee criminelen zich aanmeldden die hem net daarvoor beroofden. Een visueel stijlvolle thriller met een zoals altijd ijzersterke Jodie Foster.

Genre: Thriller
Nu in de winkel

The Darkest Minds

Wanneer een groepje tieners om onverklaarbare redenen bovennatuurlijke krachten ontwikkeld, ziet de overheid hen als een gevaar en sluit hen op. De zestienjarige Ruby, een van de krachtigste onder hen, slaagt erin te ontsnappen en sluit zich aan bij een bende weggelopen jongeren die op zoek is naar een veilige stek. Ze ontdekt al snel dat de wereld met een meedogenloos wantrouwen geregeerd wordt door de volwassenen en dat vluchten slechts een tijdelijke oplossing is. Een spannende prent voor jongvolwassenen.

Genre: Drama/actie
Release: 5 december

Muziek

Michael Buble – ?

Michael Bublé maakt jazzy popsongs en terwijl anderen zich daarmee in een nichehoekje manoeuvreren, puurt hij daar wereldhits uit. Dat is met zijn tiende album niet anders, met bloedmooie liedjes waarop het aangenaam baby’s maken is. Meer weten? Lees er hier alles over!

Genre: Pop
Nu in de winkel

Eros Ramazzotti – Vita ce n’è

Met wereldwijd meer dan vijftig miljoen verkochte albums en een carrière die meer dan dertig jaar overspant, laat de Italiaanse popkoning na een korte stilte opnieuw van zich horen.

Genre: Pop
Nu in de winkel

Coldplay – Live in Buenos Aires

Supergroep Coldplay legt zijn fans nog maar eens in de watten. Eerst en vooral is er dit live album. Deze concertregistratie werd opgenomen in Argentinië, tijdens de laatste avond van de A Head Full Of Dreams Tour. Die is goed voor een tracklist opgetrokken uit 24 stomende songs en meteen ook de allereerste keer dat de band een integrale live set op cd uitbrengt. Wie kiest voor ‘The Butterfly Collection’ haalt naast die live cd nog veel meer lekkers in huis.

Genre: Pop 
Release: 7 december

Clean Bandit – What Is Love?

Vier jaar na hun succesvolle debuut is Clean Bandit eindelijk terug met een nieuw album. Met ‘What Is Love’ brengt de electropopband verspreid over twaalf songs heel wat toptalent samen. Sterren als Zara Larsson, Ellie Goulding, Rita Ora, Demi Lovato, Luis Fonsi, Craig David en Sean Paul passeren de revue. Het resultaat klinkt opnieuw onweerstaanbaar aanstekelijk. De fans die vreesden dat die eerste een gelukstreffer was, mogen op twee oren slapen.

Genre: Pop
Nu in de winkel

Van Morrison – The Prophet Speaks

Maak kennis met het inmiddels veertigste studioalbum van Van Morrison. Het combineert zes nieuwe composities, met covers van oude blues- en soulklassiekers van onder andere John Lee Hooker, Sam Cooke en Solomon Burke. Tel daar nog eens de karrenvracht topmuzikanten bij die meespelen op de plaat, als multi-instrumentalist Joey DeFrancesco, Dan Wilson op gitaar, Michael Ode op drums, en Troy Roberts op tenorsaxofoon, en je krijgt een pareltje dat niet in je muziekcollectie mag ontbreken.

Genre: Rock
Release: 7 december

Rita Ora – Phoenix

‘Phoenix’ verschijnt zes jaar na het debuut van Rita Ora. De voorbije jaren heeft de rijzende ster meerdere losse singles uitgebracht en die zijn nu eindelijk op een full album samengebracht. Denk onder andere aan ‘Your Song’, ‘Anywhere’ en ‘Girls’ met Cardi B, Bebe Rexha en Charli XCX. “Dit album is een ware liefdesverklaring aan mijn grootste passie. Ik ben dankbaar voor de liefde en steun van degenen die met mij aan de plaat hebben gewerkt”, vat ze zelf samen.

Genre: Pop 
Nu in de winkel

Games

Just Cause 4

Just Cause 4 dropt je in een uitgestrekte, levensgevaarlijke en hoogst vermakelijke speeltuin. De enige regels waaraan je je hoeft te houden, zijn die van de fysica. De enige grens is die van je eigen verbeeldingskracht. Lees er hier alles over!

Genre: Actie
PS4, Xbox One, pc
Release: 4 december

Super Smash Bros. Ultimate

Eke console van Nintendo verdient zijn Smash Bros-game en het was te verwachten dat de editie voor de Switch de lat weer wat hoger zou leggen. Verwachting ingelost, want die ‘Ultimate’ staat er niet voor niets in de titel.

Genre: Actie
Switch
Release: 7 december

Darksiders III

Al wat je weten moet van de voorgaande Darksiders-games is dat ze een uitstekende hack & slash-actiegameplay opvoerden en zich afspeelden in de naweeën van een verkeerdelijk afgetrapte Apocalyps. Deze derde in de rij speelt zich af parallel aan de gebeurtenissen uit die voorgangers en voert je dus ook door vaak hallucinante locaties op een Aarde waar alle menselijke leven brutaal werd weggevaagd.

Genre: Actie
PS4, Xbox One
Nu in de winkel

 

Hellblade: Senua’s Sacrifice

Zet je schrap voor een sterk, uniek en volwassen game dat spectaculaire actie, slimme puzzels en een meeslepend fantasy-verhaal koppelt aan beklijvende psychologische elementen. De waanzin van Keltische en Noorse mythologieën botsen brutaal met de afbrokkelende realiteit van je getormenteerde krijger die haar uiterste best doet om haar kop en verstand niet te verliezen. Het game scoorde eerder al uitstekende kritieken in de PS4-versie, nu mogen ook Xbox One-spelers meegenieten.

Genre: Actie
Xbox One 
Release: 4 december

Fitness Boxing

De voordelen van boksoefeningen voor zowel spier- als cardiotraining zijn intussen gekend. Met Fitness Boxing voor de Nintendo Switch zet je net zo makkelijk thuis als onderweg of op verplaatsing je spieren aan het werk. Selecteer je fitnessdoel en kies vervolgens uit een hele reeks aanpasbare workouts die op boksen gebaseerd zijn. Laat je tijdens die sessies van tien tot veertig minuten aansporen door opzwepende instrumentale versies van twintig populaire hits. Geen extra gymmateriaal nodig, gewoon jij en je Switch.

Genre: Sport/fitness
Switch
Release: 21 december

Fortnite Deep Freeze Bundle

Als er een game vandaag nog maar weinig uitleg nodig heeft, dan is het Fortnite wel. Deze koning van het battle royale-genre scoort dagelijks vele miljoenen spelers die in grote groep aan een cartooneske, maar meedogenloze afvalrace beginnen. Zoek je wapens en zorg dat jij of je team als laatste overblijft. Deze Deep Freeze Bundle telt naast het game nog tal van cosmetische extra’s in een ijzig thema en duizend V-bucks om nog meer lekkers mee te kopen.

Genre: Actie
PS4, Xbox One 
Nu in de winkel

Kingdom Hearts III

Sora is een jonge, dappere tiener die langzaam begint te beseffen dat hij de erfgenaam is van een spectaculaire kracht. Gelukkig maar, want hij begint in Kingdom Hearts III aan een episch avontuur, waarin hij niet alleen zijn eigen wereld, maar ook nog eens een heleboel andere werelden zal trachten te redden. Maar hij staat er niet alleen voor. Zo wordt hij op deze fantastische reis vergezeld door Donald Duck en Goofy. Een gezelschap dat in deze aflevering voor het eerst nog uitgebreid kan worden tot in totaal vijf kameraden. Vrijwilligers genoeg dus. Je zal kunnen kiezen uit bekende Disney- en Pixar-personages zoals King Mickey, Hercules, Jack Sparrow uit Pirates of the Caribbean, Woody en Buzz Lightyear uit Toy Story, Sulley en Mike uit Monsters Inc., Rapunzel en Flynn, Baymax uit Super Hero 6 en vele anderen.

Genre: Actierollenspel
PS4, Xbox One 
Release: 29 januari 2019

Resident Evil 2

De jonge politieagent Leon S. Kennedy en studente Claire Redfield bundelen noodgedwongen hun krachten wanneer de inwoners van Raccoon City door de rampzalige uitbraak van een virus in bloeddorstige zombies transformeren. Beide personages beschikken elk over hun eigen verhaalcampagne, waardoor je het spel dus twee keer kunt spelen. Daarbij worden heel wat gebeurtenissen uit een andere invalshoek bekeken en benaderd. Actie, spanning en het oplossen van raadsels wisselen elkaar in sneltempo af. Vergeet ook die statische, soms frustrerend irritante camera en de houterige besturing uit het origineel: deze eigenzinnige remake speelt soepel en ultravloeiend.

Genre: Survival-horror
PS4, Xbox One, pc
Release: 25 januari 2019