Menu
Terug

Entertainment-update juli 2018

Onze favoriete nieuwkomers
Leestijd minuten
29 juni 2018

Een nieuwe maand, dat staat synoniem voor een heleboel nieuwe releases die ons hart sneller doen slaan. Van levensgevaarlijke games over blockbusters die je niet mag missen en prachtplaten om de zomer in te zetten: wij tonen je onze favorieten. Maak je geen zorgen, er zit ongetwijfeld voor iedereen wat lekkers bij. Ontdek snel de releases van juli!

Film

Tomb Raider

Een jonge, koppige en vrijgevochten jonge vrouw gaat op zoek naar haar mysterieus verdwenen vader. Als je weet dat die jonge vrouw Lara Croft heet, zit je gegarandeerd goed voor een intens en spectaculair actieavontuur vol exotische locaties en dodelijke gevaren. 'Tomb Raider' is een film geïnspireerd op het gelijknamige videogamefenomeen dat met een acrobatische Lara Croft het definitieve vrouwelijke antwoord op Indiana Jones gaf. Het is met zijn mysterieuze vergeten tempels en waanzinnige achtervolgingsscènes een op elk terrein moderne variant op de klassieke avonturenfilm.

Genre: Actie

Release: 18 juli

Black Panther

‘Black Panther’ speelt zich af na de schokkende gebeurtenissen in ‘Captain America: Civil War’, die je niet hoeft gezien te hebben om helemaal met het verhaal in deze nieuwe Marvel-film mee te zijn. We zien T’Challa na de dood van zijn vader terugkeren naar zijn thuisland Wakanda, een technologisch geavanceerde Afrikaanse natie die zich met zorg van de buitenwereld afschermt. Hij is namelijk de logische troonopvolger en de Black Panther...

Genre: Actie
Nu in de winkel

Red Sparrow

Dominika Egorova is vele dingen. Ze is een toegewijde dochter die bereid is alles op te offeren om haar zieke moeder te beschermen, ze is een prima ballerina die haar lichaam en geest continu tot het uiterste drijft; en ze is een meesteres in de kunst van het verleiden en manipuleren. Wanneer een dramatisch ongeluk het einde voor haar carrière als ballerina betekent, staan Dominika en haar moeder voor een onzekere toekomst. Jennifer Lawrence schittert in dit spannend drama dat je telkens weer op het verkeerde been zet.

Genre: Thriller
Release: 18 juli

De Buurtpolitie - De Tunnel

Eerst was er de populaire, gescripte realityreeks en nu is er alweer de tweede film rond de mannen en vrouwen van de Buurtpolitie. Het zijn drukke dagen voor de dienders. Zo is er dynamiet uit een legerkazerne gestolen. Er komen ook hele wat wijkbewoners klagen over vreemde grondtrillingen. Dieren worden onrustig en mensen kunnen er niet van slapen. De agenten trekken op onderzoek uit, maar staan voor een mysterie. Het gaat van kwaad naar erger wanneer ook nog eens een politiehond wordt ontvoerd. Het kan niet anders of al deze gebeurtenissen zijn met elkaar verbonden...

Genre: Misdaad
Nu in de winkel

The Post

Steven Spielberg regisseert een fenomenale Meryl Streep en Tom Hanks, als de eerste Amerikaanse krantenuitgeefster en een hardnekkig vastberaden journalist. Die bundelen hun krachten in een verbeten strijd van persvrijheid tegen de regering. Tegen alle oppositie in trachten ze een doofpotoperatie bloot te leggen die maar liefst vier Amerikaanse presidenten volgehouden werd.

Genre: Drama
Release: 18 juli

Ghostland

Na de dood van haar tante erven Pauline en haar dochters een huis. Vlak na de verhuis dringen moordenaars het huis binnen en moet Pauline vechten om haar dochters te redden. Een drama dat het hele gezin traumatiseert. Zestien jaar later wordt het gezin weer herenigd in het huis dat Vera en Pauline nooit verlaten hebben. En dan gebeuren er allerlei vreemde dingen …

Genre: Horror
Release: 17 juli

Call Me By Your Name

Noord-Italië, 1983. De zoon van een Amerikaanse professor wordt verliefd op de graduaatstudent die bij zijn familie in huis komt studeren en wonen. Samen brengen de twee een onvergetelijke zomer door vol muziek, lekker eten en een romance die hen voor altijd zal veranderen. Geen top vijf-lijstje van filmkenners waar deze prent niet prominent aanwezig was.

Genre: Romantiek
Nu in de winkel

Muziek

Florence + the Machine - High as Hope

Geen rust voor de Engelse singer-songwriter en loeiboei Florence Welch en haar Machine. Haar vierde klinkt sterker, meer verankerd en zo mogelijk nog intenser dan haar fans durfden te hopen. Geen betere manier om het tienjarige bestaan van de band te vieren. We hadden ons geen betere muzikale taart kunnen wensen.
Lees hier het volledige artikel!

Genre: Rock 
Nu in de winkel

Gorillaz - The Now Now

Ook met beduidend minder gastartiesten dan we van de succesvolste virtuele muzieksensatie gewend zijn slaat de nieuwste van Gorillaz in als een batterij explosieve oorwurmen. Live fenomenaal, op cd niet minder.

Genre: Pop
Nu in de winkel

Guns 'n Roses - Appetite for Destruction Deluxe Edition

Je weet dat de tijd vliegt wanneer je plots geconfronteerd wordt met het feit dat het legendarische ‘Appetite for Destruction’, het debuut van de al even legendarische Guns ‘n Roses, vorig jaar zijn dertigste verjaardag vierde. De kater van dat feestje heeft wellicht wat lang aangesleept, want het was tot nu wachten op de taart. Die is er in de vorm van deze Deluxe Edition, een dubbelaar, met op de eerste cd de eerste geremasterde versie van het de analoge geluidsopnames van destijds. Cd twee is echt voer voor de fans met een selectie van B-kantjes, EP-tracks, covers en zeven nog niet eerder gereleaste opnames van de Sound City Session in 1986.

Genre: Rock
Nu in de winkel

Soulwax - Essential

Voor veelzeggende songtitels zit je aan het verkeerde adres bij deze nieuwste van de broertjes Dewaele. Het eerste nummer heet ‘Essential One’, het tweede ‘Essential Two’,.. Voor hoekige riffs, beats die zich niet laten negeren en hun gepatenteerde tegendraadse oorwurmen zit je wel helemaal goed. Op vraag van de BBC trok het tweetal een paar weken de studio in en daar zijn we de Britse openbare omroep dankbaar voor.

Genre: Rock
Nu in de winkel

Jazzanova - Pool

De eerste single ‘Rain Makes the River’ deed het beste beloven voor de nieuwste van het gereputeerde Berlijnse muzikantencollectief. Pool is opnieuw een staaltje gesofisticeerde elektronische muziek die schatplichtig is aan drie decennia dance en waarbij weinig subgenres worden overgeslagen. Vakwerk dat net zo opwindend klinkt tijdens een autorit als in de club.

Genre: Electro
Nu in de winkel

Nine Inch Nails - Bad Witch

‘Bad Witch’ is tegelijk het sluitstuk van Trent Reznors EP-trilogie en een volwaardige LP. Het zal de fans worst wezen, want die krijgen een half uur nieuw werk van de man die al decennialang de speerpunt vertegenwoordigt van wat industriële rock heet. Check zeker de single ‘God Break Down the Door’. De beste update van de originele acid-rave scene sinds lang.

Genre: Electro/rock
Nu in de winkel

Games

The Crew 2

Naadloos overschakelen van achter het stuur van je Lamborghini naar de stuurknuppel van je stuntvliegtuig, om daarna aan het roer van je speedboot je rivalen en de golven te trotseren, dat is de variatie, vrijheid en uitdaging van het spectaculaire racegame The Crew 2. Wie zich staande wil houden in het uitgebreide competitieve en coöperatieve multiplayerluik van dit game, heeft beter maar een stevig aantal uren solo-ervaring op de kilometerteller. Neem echter gerust van ons aan dat die ‘oefening’ nooit als ‘werken’ aanvoelt.
Lees hier het volledige artikel!

Genre: Race 
PS4, Xbox One, pc
Nu in de winkel

Captain Toad: Treasure Tracker

Captain Toad, de leider van de befaamde Toad Brigade, trekt samen met Toadette op avontuur. Er wachten je meer dan zeventig verrassende uitdagingen waarvoor je alles uit je Nintendo Switch of 2DS/3DS zal moeten halen. In de Switch-versie kun je overigens ook met twee spelers samenspelen. Dat doe je door een set Joy-Con-controllers te delen. Terwijl de ene speler Toad of Toadette bestuurt, kan de andere helpen door knollen naar vijanden te schieten.

Genre: Actie/Puzzel
Switch, 2DS, 3DS
Release: 13 juli

Jurassic World Evolution

In Jurassic World Evolution sta jij aan het hoofd van ‘s werelds spectaculairste pretpark. Bouw een amusementsimperium uit met als voornaamste attractie levende dinosaurussen. Het is een feest om te zien hoe je parken op de heel verschillende eilanden op een organische manier groeien en hun eigen leventje gaan leiden. Elk van de in totaal veertig verschillende dinosaurussen - waarvan je er heel wat zelf zal creëren in je DNA-faciliteit - heeft zijn eigen behoeftes en gedragingen. Aan jou om die op elkaar af te stemmen en er zo’n aantrekkelijk mogelijke attracties omheen te bouwen.

Genre: Simulatie
PS4, Xbox One
Nu in de winkel

Octopath Traveler

Dit gloednieuwe role-playing game voert je naar een nieuwe fantasywereld met een heel unieke visuele stijl en een al even unieke gameplay die helemaal werd ontwikkeld met de Nintendo Switch in gedachte. Je begint dit avontuur als een van in totaal acht heel verschillende hoofdrolspelers: vier mannelijke en vier vrouwelijke. Elk daarvan heeft zijn of haar eigen verleden, talenten en doelen. Waar begint je reis? Met wie werk je samen? Wat is je volgende bestemming? Jij kiest en kerft je eigen verhaal.

Genre: Rollenspel
Switch
Release: 13 juli

Crash Bandicoot N-Sane Trilogy

Vanaf nu ook verkrijgbaar voor op de Switch! Als er een klassieke platformheld een nieuw leven verdient, dan is dat Crash Bandicoot. Zet je schrap voor een leuk en kleurrijk avontuur vol slimme omgevingspuzzels, grappige actie, cartooneske gevechten en opzwepende ritmes. Deze remake bundelt de hele ’N Sane-Trilogie. Dat betekent drie onvergetelijke games, helemaal geremasterd voor een nieuwe generatie jonge fans en een leuk weerzien voor de spelers van het eerste uur – papa dus. Benieuwd naar meer? Lees hier het volledige artikel!

Genre: Actie 
PS4, Xbox One, Switch
Nu in de winkel

WarioWare Gold

Je hebt games met een of twee dozijn minigames en je hebt WarioWare Gold met niet minder dan driehonderd van die korte spelbelevingen. Van klassiekers tot nieuwkomers die zelfs de trouwste WarioWare-kenners zullen verrassen. Heel wat van deze games zijn special voor de 2DS/3DS-console gemaakt. Dus je zal behalve op de juiste knoppen drukken je handheldconsole moeten kantelen, en het aanraakscherm en de microfoon moeten gebruiken.

Genre: Minigames
2DS, 3DS
Release: 27 juli

LEGO The Incredibles

Spannende avonturen gegarandeerd wanneer je met de doodgewone en tegelijk superheldfamilie Parr in een LEGO-wereld de strijd aanbindt met allerlei schurken uit de eerste en de tweede The Incredibles-films. Gebruik de unieke superkrachten van elk familielid en overwin de talrijke uitdagingen en obstakels in deze uitgestrekte open spelwereld. Heb je een speelkameraad in de buurt, dan kun je samen een team vormen. Gewoon zin in fantastische Lego-bouwwerken te maken? Dat kan ook!

Genre: Actie
PS4, Xbox One, Switch
Nu in de winkel

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()