Menu
Terug

Entertainment-update juni 2018

Onze favoriete nieuwkomers
Leestijd minuten
31 Mei 2018

De laatste dag van de maand, die staat synoniem voor een nieuwe lading multimedianieuws. Meer specifiek zoomen we naar goede gewoonte in op onze favoriete releases. Van spectaculaire film, verstommende muziek tot de coolste games om je zondagmiddag naar een entertainend niveau te tillen: dit heeft juni in petto voor jou.

FILM

Maze Runner: Death Cure

‘Maze Runner’, de eerste film in deze succesvolle trilogie naar de gelijknamige boeken van James Dashner, bracht in 2014 een heel diverse en getalenteerde groep jonge acteurs samen. We leerden hen kennen als de onvrijwillige gevangenen in de ‘glade’, een open plek in een bos, omringd door een continu veranderend labyrint met meer dan dertig meter hoge muren. In dit derde deel en epische finale zien we het slinkende groepje jongeren hun gevaarlijkste uitdaging tot nog toe aangaan. Ze wagen zich echt in het hol van de leeuw. Wie haalt het? Wie niet? Een spectaculair sluitstuk op een intense trilogie. Meer weten?

Genre: Actie
Nu in de winkel

Early Man

Een brokstuk van de asteroïde die de dinosaurussen deed uitsterven, wordt gevonden door een groepje holbewoners. Omdat het te heet is om op te rapen, beginnen ze het rond te schoppen. Deze scène in ‘Early Man’ toont ons het ontstaan van voetbal. Vele jaren later, in het Stenen Tijdperk, maken we kennis met de ambitieuze Dug en zijn stam. Wanneer een leger van het Bronzen Tijdperk hun vallei binnenvalt en de stam gedwongen wordt om te verkassen naar een dorre woestenij, zal Dug alles op alles zetten om terug te vechten. Van oude rotsschilderingen weet hij dat zijn stam ooit voetbal speelde. Een sport die zowat de religie onder de Bronzen Tijdperkers is. Dug wil zijn stamgenoten trainen om de vijand in zijn bronzen stad op eigen terrein te verslaan.

Genre: Animatie/Humor
Release: 13 juni

Fifty Shades Freed

Overtuigd dat ze alle sinistere figuren uit hun verleden achter zich hebben gelaten, geven Christian en Anastasia elkaar het jawoord. Het geplande, idyllische en sensuele luxeleventje draait echter anders uit. Meneer en mevrouw Grey zullen voor hun happy-ending moeten vechten. ‘Fifty Shades Freed’ opent met het - uiteraard enthousiast geconsumeerd - huwelijk van Christian en Ana. Minder sensueel is het bezoek van een mysterieuze man aan de kantoren van Grey Enterprises. We ontdekken al snel dat het om Jack Hyde gaat en dat die weinig goeds in de zin heeft. De idyllische wittebroodsweken maken dus al snel plaats voor een onheilspellend voorgevoel. Nagenoeg alles wat het koppel met de turbulente voorgeschiedenis in dit hoofdstuk zal doen, wordt beïnvloed door de dreiging van Jacks wraak..

Genre: Drama
Release: 7 juni

The Shape of Water

Een geheim overheidslaboratorium ten tijde van de Koude Oorlog is het decor voor een onwaarschijnlijke, gedurfde en emotioneel pakkende romance, met visuele flair over het scherm gesmeerd door meesterverteller Guillermo del Toro. De man combineert hier zoals geen ander de elementen van het klassieke monsterfilmgenre met die van de film-noir. Het resultaat is een liefdesverhaal dat op verkenning gaat naar de fantasieën waar we allemaal mee flirten, de mysteries waar we geen controle over hebben en de onmenselijkheden die we vroeg of laat allemaal moeten confronteren. ‘The Shape of Water’ scoort meer relevante thema’s dan normaal goed is voor een fictiefilm, maar dat brengt nooit het weergaloos geacteerde centrale sprookje in het gedrang. Nu al een klassieker!

Genre: Drama
Release: 13 juni

Patser

Adil El Arbi en Bilall Fallahs derde en opvolger voor ‘Black’ verplaatst het drama - en een stevige dosis actie - naar Antwerpen. De havenstad is het decor voor een waanzinnige trip van vier vrienden die ervan dromen om te leven als echte maffioso. Hun voorbeelden halen ze uit films, vanop tv en uit computergames. Hun rolmodellen zijn jongens als Tony ‘Scarface’ Montana. Living the good life met snelle patserbakken, dikke villa’s, snel geld en respect. Als het viertal de kans krijgt om een grote cocaïnedeal te sluiten, gaat het helemaal mis en ontstaat er een bendeoorlog die in Amsterdam, Antwerpen en Marokko wordt uitgevochten.

Genre: Misdaad
Nu in de winkel

The Commuter

In deze intense actiethriller speelt Liam Neeson een verzekeringsmakelaar die op zijn dagelijkse treinrit naar het werk aangesproken wordt door een mysterieuze dame. Die dwingt hem de identiteit van een van zijn medepassagiers te achterhalen voor de trein zijn terminus bereikt. Wat volgt, is een ijzingwekkend spannende race tegen de klok waarbij heel veel levens op het spel staan en de kijker herhaaldelijk op het verkeerde been wordt gezet.

Genre: Thriller
Release: 6 juni

Belle en Sebastiaan 3

In deze derde en laatste film uit de onvergetelijke reeks rond de jonge Sébastien en zijn onafscheidelijke Pyreneese berghond Belle zien we Sebastiaan die ondertussen een puber is geworden en Belle, die is de trotse mama van drie schattige puppy’s. Wanneer Joseph, het ex-baasje van Belle, weer opduikt om ‘zijn’ hond op te eisen, zal Sebastiaan meer dan ooit alles op alles zetten om zijn vriend en haar kleintjes te beschermen.

Genre: Familie
Release: 14 juni

Darkest Hour

Op zijn 65ste is Winston Churchill nog steeds een gerespecteerd Brits staatsman, maar niet de meest voor de hand liggende kandidaat voor de post van eerste minister. Maar terwijl de ene na de andere Europese bondgenoot bezet wordt door Hitlers troepen, zal hij ondanks oppositie in eigen rangen en op het wereldtoneel in amper vier jaar tijd herhaaldelijk wereldgeschiedenis schrijven.

Genre: Drama
Nu in de winkel

Muziek

Snow Patrol - Wildness

Een album met nummers waar meer dan ooit gezocht wordt naar helderheid, connectie en zingeving, uiteraard weer op smaak gebracht volgens dat unieke melodische recept dat Snow Patrol terecht wereldtopstatus opleverde. Al moet gezegd dat ‘Wildness’ over de hele lijn toch iets rauwer en primitiever klinkt. De nieuwe songs klinken dan ook trefzeker. Ze tonen een bij momenten sterk gevoel van identiteit en richting. Zoals gezegd, geeft die typische en unieke melodieuze Snow Patrol-sound nog steeds present, maar je hoort gewoonweg dat elk van de bandleden met een rijker en gerijpt muzikaal pallet de studio introk - om zich daar alsnog enthousiast buiten de comfortzone te wagen. Meer weten? Lees hier het volledige artikel over "Wildness"

Genre: Rock
Nu in de winkel

Belgian Nuggets 90’s - 00’s Vol. 2

Het Engelse ‘nuggets’ staat voor ‘goudklompjes’. Een perfecte manier om deze verzameling minder bekende Belgische nummers samen te vatten. Die kunnen uit alle hoeken komen: vergeten singles, B-kanten, albumtracks, … en ook uit een brede waaier van genres. Al gaat het vooral om rock, pop en electro. Precies door de selectie van onterecht vergeten pareltjes uit onze nationale muziekgeschiedenis is elk volume automatisch een collector’s item voor elke kenner.

Genre: Verzamelaar
Nu in de winkel

Arsenal - In the Rush of Shaking Shoulders

Hendrik Willemeyns en John Roan, kortweg Arsenal, durven in hun queeste naar inspiratie voor een nieuw album al wel eens exotische oorden gaan opzoeken. Voor ‘In the Rush of Shaking Shoulders’ trok het tweetal naar Nigeria en het resultaat klinkt bij momenten dan ook behoorlijk tropisch. Na de Caraïbische ritmes die we van hen gewend zijn, mag nu ook afrobeat door de Arsenal-molen. Let op, dit is niet hun Afrikaanse plaat. Het is ook niet de soundtrack van de film die Hendrik aan het inblikken is. Het is de plaat waarmee een groep, die zichzelf nog niet zo lang geleden op sterven na dood verklaarde, glorieus uit zijn as herrijst.

Genre: Pop
Nu in de winkel

Ghost -Prequelle

Volgens de antipaus en frontman van het Zweedse metalfenomeen Ghost gaat Prequelle over: “overleven in een wereld die de indruk geeft elk moment ten onder te kunnen gaan”. Wij horen vooral snedige riffs, dreigende klanktapijten en gepast weinig katholieke, bezwerende songteksten. Herkenbaar en tegelijk rijper, zoals dat hoort voor een band die tegenwoordig vaker als hoofd- dan als voorprogramma aantreedt.

Genre: Metal
Nu in de winkel

Father John Misty -  God’s Favorite Customer

We zijn nog lang niet klaar met de amper een jaar jonge voorganger ‘Pure Comedy’, maar dat zal Father John Misty worst wezen. Met zijn eigengereide humor, meer dan een vleugje maatschappijkritiek en melodieuze verhalen is niets veilig voor deze indie-pop-folkkunstenaar. Niet in het minst ‘Mr. Tillman’, de echte naam van deze foute vader. Een nieuw, bloedmooi hoofdstuk vol aantrekken en afstoten.

Genre: Indie-folk
Nu in de winkel

Kamasi Washington - Heaven & Earth

Het jazzsaxofoonfenomeen uit Los Angeles had maar twee weken nodig om de twee uur van zijn nieuwe dubbelalbum vol te stouwen met muzikale genialiteit. De Earth-kant staat voor de wereld zoals Kamasi Washington die om zich heen ziet; Heaven voor de wereld die hij ziet wanneer hij in zichzelf kijkt. Spiritueel, symfonisch en filmisch. Heb je niets met jazz? Daar is deze dubbelaar de perfecte remedie voor.

Genre: Jazz
Release: 22 juni

GAMES

Le Tour de France Season 2018

In Tour de France Season 2018, het wielergame voor de PS4 en Xbox One, kun je net zoals de grootste wielerhelden de officiële route van Le Tour 2018 volgen. Je beleeft alle intensiteit van deze legendarische race waarin je moet aanvallen, de juiste keuzes moet maken en de beste racetactieken moet uitvoeren. Allemaal om je wielerploeg naar de overwinning te leiden en de mythische gele trui mee naar huis te nemen. Dit jaar kunnen spelers genieten van de nieuwe Pro Leader-spelmodus, waarin ze hun eigen wielrenner kunnen creëren. Die moet je naar de top van het klassement leiden en dat doe je door elk seizoen nieuwe doelstellingen te halen. Lees er alles over in ons uitgebreid artikel!

Genre: Sport
Platform : PS4, Xbox One
Release : 28 juni

Mario Tennis Aces

Mario stapt hier de tenniscourt op om het op te nemen tegen een keur aan tegenstanders in heel gevarieerde, explosieve, competitieve en speelse wedstrijden. Hij is bovendien niet alleen. Je kunt met niet minder dan vijftien bekende en onmiddellijk herkenbare Nintendo-figuren aan de slag. Uiteraard hebben die elk hun unieke eigenschappen en moves. Beginners krijgen de kneepjes van dit tennisgame spelenderwijs aangeleerd en je kunt de moeilijkheidsgraad van je computergestuurde opponenten op je eigen maat afstellen. De verhaalstand geeft na lange tijd terug present, voor een tennisgame met een nieuw smaakje, gevarieerde uitdagingen en leuke eindbaasgevechten.

Genre: Sport
Platform: Switch
Release: 22 juni

 

Onrush

De jongens bij Codemasters staan bekend om hun realistische racesimulaties. De Formule 1-wereld vertrouwde hen als enige een licentie toe en met de immens populaire Colin McRae- en DiRT-rallygames verzamelden ze miljoenen trouwe fans. Met Onrush gooien ze het roer, of liever het stuur volledig om. Hier draait het allemaal om agressief en sluw racen waar grote risico’s nog grotere beloningen opleveren. Of niet natuurlijk. Zo tilt Onrush de snelheidsboost tot een ongezien niveau. Een vernietigende stoot energie en kracht die je een betere positie en een uitgeschakelde opponent kan opleveren.

Genre: Race
Platform : PS4, Xbox One
Release : 5 juni

MotoGP 18

Gefascineerd door zware motoren, maar verstandig genoeg om te beseffen dat je beter niet met dezelfde snelheid de bocht ingaat als de professionele piloten dat doen? Dan is MotoGP 18 het game voor jou. Zet je schrap voor een verbluffende realistisch ogende visuele weergave en een al even indrukwekkend realistisch racegevoel op elk van de vele gedetailleerd nagemodelleerde motoren. Nagenoeg elk team en elke piloot uit de huidige MotoGP geeft present en zal je het met een overtuigend rijgedrag allesbehalve makkelijk maken. Het duurt niet lang voor deze jongens je zwakheden leren kennen en daar voluit op zullen inspelen. Oh juist, ook elk circuit uit het MotoGP-kampioenschap is hier nagebouwd.

Genre: Race
Platform: PS4, Xbox One, Switch, pc
Release: 7 juni

Warhammer 40K Inquisitor Martyr

Duik in de grimmige, futuristische fantasywereld van Warhammer 40K waarin jij als elitekrijger van het Keizerrijk het ene na het andere gewelddadige avontuur beleeft. Dit is een actierollenspel naar het voorbeeld van Diablo, alleen geeft je personage hier de voorkeur aan vuurwapens. Verwacht een ingenieus dekkingssysteem, uitgebreide aanpasbaarheid van je karakter en een letterlijk eindeloos aantal missies op honderden planeten.

Genre: Actierollenspel
Platform: S4, Xbox One
Release: 5 juni

The Elder Scrolls Online - Summerset

Voor het eerst in de geschiedenis zijn de grenzen van Summerset open voor vreemdelingen. Vreemdelingen zoals jouw personage in de immens populaire online rollenspelbeleving die als The Elder Scrolls Online al zo’n vier jaren massa’s spelers naar dit fantasy-universum lokt. Die krijgen dus een gloednieuwe en uitgestrekte zone om op eigen risico te verkennen, met daar een gepast episch avontuur om de tanden in te zetten. Maak wat plaats vrij in je agenda en verzamel je bondgenoten want Summerset wacht op je.

Genre: Actierollenspel
Platform: PS4, Xbox One, pc
Release: 5 juni

Sonic Mania Plus

Naast Sonic, Tails en Knuckles krijg je in deze nieuwe en uitgebreide versie van het snelle Sonic Mania-platformgame ook Mighty het gordeldier en Ray de vliegende eekhoorn om mee te spelen. Elk uiteraard met zijn eigen unieke moves. Daarnaast krijg je er een volledig nieuwe zone bovenop, wordt de competitieve modus uitgebreid tot vier spelers en is de moeilijkheid van de eindbaasgevechten aangepast. Daarbovenop krijg je nog een Encore Mode die de zone visueel anders inkleurt en remixt. De ultieme Sonic Mania-beleving dus.

Genre: Platform
Platform: PS4, Xbox One, Switch
Release: 17 juni

 

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()