Menu
Terug

Entertainment-update november 2018

Onze favoriete nieuwkomers
Leestijd minuten
31 oktober 2018

Van gloednieuwe games tot overdonderende muziek: november heeft op entertainment vlak heel wat in petto. Stoom je klaar voor een waaier aan releases, wij tonen je alvast onze favoriete entertainment releases van deze maand.

Films

Mamma Mia! Here We Go Again

Op een idyllisch Grieks eiland plant Sophie de grootse opening van Hotel Bella Donna. De levensdroom van haar moeder, die ze onder stormachtige omstandigheden heel wat beter leert kennen. Een muzikale feel good-film zoals die tegenwoordig te weinig gemaakt worden.

Genre: Musical/familie

Release: 21 november

Sicario: Day of the Soldado

De drugsoorlog aan de Amerikaans-Mexicaanse grens escaleert wanneer de kartels terroristen Amerika binnensmokkelen. Federaal agent Matt Graver krijgt carte blanche om een tegenoffensief te starten en doet daarvoor beroep op een voormalige bondgenoot.

Genre: Thriller

Nu in de winkel

Skyscraper

Een rampenfilm met een extreme spektakelwaarde, ijzingwekkend spannende momenten en Dwayne Johnson in de hoofdrol? Dat is altijd goed voor pretentieloos vermaak van de bovenste plank. In ‘Skyscraper’ is Johnson Will Sawyer, een oorlogsheld en voormalig leider van het befaamde FBI-reddingsteam. Een opwindend verleden dat hij dacht achter zich te hebben gelaten in zijn huidige job als veiligheidsconsulent voor wolkenkrabbers. Een opdracht leidt hem naar China, om er de Pearl, het hoogste en veiligste gebouw ter wereld, te controleren..

Genre: Actie

Release: 14 november

The Purge 4: The First Purge

Wanneer de Founding Fathers, een nieuwe partij in de Verenigde Staten, aan de macht komt, lanceert die een sinister experiment. Twaalf uren lang gelden er geen wetten op Staten Island nabij New York. Niemand hoeft er te blijven, maar iedereen die dat wel doet, krijgt vijfduizend dollar. Zet je schrap voor het brutaal gewelddadige resultaat. Een gruwelijke en spannende visie op mens en maatschappij, die bij momenten oncomfortabel herkenbaar voelt.

Genre: Horror

Release: 14 november

Hereditary

Sterk is zelfs de meest geharde genrefanaat die deze nieuwe en vernieuwende horrorklassieker met alle lichten uit bekijkt. Nu al de griezeligste film van het millennium gedoopt, vertelt ‘Hereditary’ over een familie van wie de moederfiguur overleed, maar nu geplaagd wordt door onverklaarbare, vaak gruwelijke gebeurtenissen. Beetje bij beetje wordt een nog donkerder geheim ontrafelt en … de rest moet je zelf ontdekken.

Genre: Horror

Nu in de winkel

Goodbye Christopher Robin

Deze hartverwarmende film vertelt over de relatie tussen de gevierde kinderauteur A.A. Milne en zijn zoon Christopher Robin. Het waren immers de speeltjes van die zoon die de inspiratie zouden vormen voor de magische wereld van Winnie the Pooh. Dat wordt een internationaal succes dat hoop en vreugde brengt in het Engeland dat de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog tracht te vergeten. Voor Robin zelf hangt er nog meer aan vast.

Genre: Drama

Nu in de winkel

Muziek

Hooverphonic - Looking for Stars

Hooverphonic-bezieler Alex Callier heeft voor ‘Looking for Stars’ alvast een ster gevonden in de nieuwe zangeres Luka. Uit wat eerst drie totaal verschillende albums had moeten worden, destilleerde hij een strakke collectie onversneden Hooverphonic-goodness. Lees onze volledige review hier!

Genre: Pop

Nu in de winkel

K3 - Roller Disco

De meiden van K3 krijgen hun eigen tv-serie. Die heet ‘Roller Disco’ en daarin baten ze zo’n rolschaatsdisco uit. Daar horen uiteraard weer heel wat liedjes bij en de beste daarvan werden allemaal verzameld op deze cd.

Genre: Pop

Release: 16 november

Tourist LeMC - We begrijpen elkaar

De Antwerpse troubadour is klaar met de opvolger van zijn doorbraakalbum ‘En Route’. Iedereen die er deze zomer bij was op Pukkelpop weet dat hij nog lang niet uitgereisd is. De eerste single deed het beste hopen en die hoop wordt helemaal ingelost. Het is haast niet te geloven dat die voorganger al van drie jaar geleden dateert. Johannes Faes, zoals zijn moeder Tourist LeMC aanspreekt, werd beloond voor zijn hardnekkige vasthouden aan die aparte mix van Nederhop, Vlaamse folk en kleinkunst op de ritmes van Franstalige rap uit de jaren ’90.

Genre: Pop

Release: 18 november

Muse - Simulation Theory

In tegenstelling tot de eerder donkere thema’s op de drie voorgangers koos het Engelse rocktrio voor hun achtste studioalbum een lichtere toon. Met nummers die niet noodzakelijk in het overkoepelende plaatje horen te passen. Soms lijkt het als een eerbetoon aan sciencefiction en popcultuur uit de jaren ’80, maar het is vooral een verzameling fantastisch synthrocksongs waar de energie afspat en die smeken om live gehoord te worden.

Genre: Rock

Release: 9 november

The Prodigy - No Tourists

De titel van het zevende album van de elektronische rock/dancerebellen slaat op het mogelijk gevaarlijke, opwindende, maar sowieso heilzame effect van het verlaten van het platgetreden pad. Je moet toegeven: The Prodigy geeft daar al bijna drie decennia lang het ‘goede’ voorbeeld. Het klinkt opnieuw dansbaar en agressief, maar niemand kent zoveel verschillende tinten van dansbaar en agressief als deze jongens. Check de eerste twee singles maar uit.

Genre: Dance

Release: 2 november

Mumford & Sons - Delta

In ‘Delta’ lijkt Mumford & Sons niet langer de wereld of de mening van hun ex’en te willen veranderen. De nummers klinken over de hele lijn meer ingetogen, vol introspectie en reflectie. Geen paniek, die onweerstaanbaar aanzuigende ritmes zijn er nog steeds en de fans mogen zich verwachten aan die momenten dat hun hart in de aanloop naar het refrein net niet ontploft van emoties. Zelfs als het in de tekst over echtscheiding, drugs, dood en depressie gaat.

Genre: Pop

Release: 16 november

Games

Battlefield V

Zelfs als je voor de honderdste keer in een slagveld dropt, je krijgt telkens weer een unieke beleving met Battlefield. Een beleving die je nu met nog meer realisme en overtuigingskracht in deze intense, georganiseerde chaos onderdompelt - en waar je maandenlang naar blijft terugkeren.

Genre: Shooter

PS4, Xbox One, pc

Release: 20 november 2018

Falllout 76

In dit nieuwste hoofdstuk van het fenomenale actierollenspelfenomeen Fallout deel jij de post-apocalyptische woestenij met honderden andere spelers. Om er samen extra taaie uitdagingen mee aan te pakken of om hun zuurverdiende spullen in te pikken. Hoe dan ook, het belooft sowieso intens te worden.

Genre: Actierollenspel

PS4, Xbox One, pc

Release: 14 november

 

Pokémon: Let’s Go Eevee! / Pikachu!

Nintendo-veteranen weten intussen dat een Pokémon-game zelden alleen komt. Zet je dus schrap voor twee Pokémon: Let’s Go-games voor de Switch. En zowel bij Pokémon: Let’s Go, Pikachu! als bij Pokémon: Let’s Go, Eevee! hoort de Poké Ball Plus-accessoire. Voor de echte trainers van de wereldberoemde zakmonstertjes.

Genre: Actierollenspel

Switch

Release: 16 november

Hitman 2

In Hitman 2 reis je weer naar een paar unieke locaties op deze planeet. Je doel: de leden van een sinistere criminele organisatie uitschakelen en je als het kan jezelf wat dichter bij de waarheid over je eigen verleden brengen. Die locaties mag je zien als grote, uitgestrekte en vaak ook levendige omgevingen waarin iedereen zijn eigen ding doet. Aan jou om zo onopvallend mogelijk een abrupt einde te maken aan de levenslijn van je doelwitten. Dat doe je door alles eerst goed te verkennen, toegang te zoeken tot verboden zones en geleidelijk aan een plan te creëren van hoe je zal toeslaan. In nagenoeg elk van de zes locaties zal je ruwweg evenveel methodes ontdekken om je doel te bereiken.

Genre: Actie

PS4, Xbox One, pc

Release: 14 november

Spyro Reignited Trilogy

Laat je niet misleiden door het schattige uiterlijk van deze populaire videogamedraak. Spyro staat immers voor slimme, vermakelijke en gevarieerde actie. Een klassieker in het genre. De drie beste Spyro-games zijn nu gebundeld tot plezier van een nostalgisch en een nieuw publiek. Tussen 1998 en 2000 loste de studio achter Ratchet & Clank en onlangs nog Marvel’s Spider-Man drie games rond een purperen draakje en veroverde daarmee heel wat spelersharten. Zowel onder de jongere als onder de niet meer zo jongere gamers. Dat heeft vooral te maken met de slimme levelopbouw, de immense variatie in gameplay en de perfecte mix van puzzels en cartooneske, maar intense gevechten.

Genre: Actie

PS4, Xbox One

Release: 13 november

Farming Simulator 19

Een moderne, goed draaiende boerderij runnen is hard werk, maar voor veel gamers ook een verslaving. Kies uit twee gigantische Amerikaanse en Europese omgevingen, tjokvol opwindende landbouwactiviteiten. Bestuur meer dan driehonderd authentieke machines van ‘s werelds grootste fabrikanten. Je kunt zelfs je boerderij online samen met je speelkameraden groot maken.

Genre: Simulatie

Xbox One, pc

Release 20 november

Football Manager 2019

Voetbal is een spel van dromen en managers zijn een apart soort dromers. Ze zien geen obstakels, maar opportuniteiten. Maak jouw droom waar en leid het team van je dromen naar de top van het nationale en internationale voetbal. Rekruteer spelers, trek sponsors aan, verbeter je stadion, maar vooral werk aan je team en je spelers en vergeet niet op de lange termijn te denken. Want een seizoen is lang, haast net zo lang als je met dit game zal doorbrengen.

Genre: Simulatie

Pc

Nu in de winkel

Darksiders 3

In de derde aflevering van dit post-apocalyptische actiegame is wat rest van de aarde onder de voet gelopen door de Zeven Hoofdzonden en de gruwelijke monsters die hen dienen. Jij speelt als Fury, die zich van de hoogste hemelregionen naar de diepste krochten van de hel vecht in een allerlaatste poging de orde te herstellen en te bewijzen dat ze de sterkste onder de ruiters van de Apocalyps is.

Genre: Actie

PS4, Xbox One, pc

Release: 27 november

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()