Menu
Terug

Entertainment-update oktober 2018

Onze favoriete nieuwkomers
Leestijd minuten
28 september 2018

Een nieuwe maand, dat staat synoniem voor een berg nieuwe entertainmentreleases die op je afkomt. De redactie van Mediazine selecteerde dé releases in oktober die je niet mag missen. Haal je agenda en je rode stift er dus snel bij, want hier zijn onze topfavorieten.

Film

Jurrassic World: Fallen Kingdom

Wanneer een vulkaanuitbarsting de resterende dinosaurussen op het verlaten eilandpark met uitsterven bedreigt, zetten Owen en Claire een gedurfde reddingsactie op touw. Weergaloos spektakel en een verrassend pittig nieuw hoofdstuk in de prehistorische successaga. Strikt gezien hoef je de voorganger en eerste in deze trilogie niet gezien te hebben, maar er is geen enkel excuus om dat niet nog even snel recht te trekken. Je zal ons dankbaar zijn.

Genre: Actie

Release: 10 oktober

Solo: A Star Wars Story

Klaar voor een rit met de Millennium Falcon ? Strap jezelf in voor een hyperspacejump naar een melkwegstelsel, ver, ver weg van hier. Dat is ‘Solo: A Star Wars Story’, een gloednieuw verhaal, of liever de origin story van Han Solo. Misschien wel het populairste personage in die hele sciencefictionsaga. Een avontuur dat bekende koppen uit dat Star Wars-universum opvoert, maar het conflict tussen The Empire en de groeiende rebellie is hier duidelijk ondergeschikt aan de belevenissen van het titelpersonage. Dit is dan wel een prequel, het is ook een Star Wars-film die het niet van uitgewoonde thema’s moet hebben, maar je continu in spannende afwachting houdt naar wat er nu weer zal gebeuren.

Genre: Actie

Nu in de winkel

Ocean’s 8

Vijf jaren, acht maanden en twaalf dagen, dat is hoe lang Debbie Ocean (Sandra Bullock) met het plan van de grootste overval in haar beruchte carrière bezig is. Dat ze nog maar net op vrije voeten is na een verblijf in de gevangenis, is bijzaak. Ze weet wat ze wil en wat ze nodig heeft.  Samen met een exclusief uit vrouwen opgetrokken team van expertmisdadigers heeft ze haar zinnen gezet op een onmogelijke roof tijdens het prestigieuze New Yorkse Met Gala. Slim, heerlijk gesofisticeerd, spannend, relevant, stijlvol en met alle respect voor het jongensclubje dat hen voorging, met personages die genoeg worden uitgediept om je erbij betrokken te voelen.

Genre: Actie
Release: 17 oktober

The Walking Dead - Seizoen 8

Weinig televisieseries grijpen hun publiek zo lang naar de keel als het zombie-apocalyptische ‘The Walking Dead’. Met dank aan een eigen, maar minstens zo meedogenloze interpretatie van de comicbooks waarop deze reeks gebaseerd is. En met dank aan een geweldige cast, die precies door dat meedogenloze door de loop van de jaren regelmatig van vers bloed voorzien diende te worden. Seizoen acht focust op Rick Grimes, zijn slinkende groepje overlevenden en iedereen in de Alexandria Safe-Zone, de Hilltop, het Kingdom en naarmate de zestien episodes met gruwelijke spanning voorbijtrekken, de Scavengers die ten strijde trekken tegen Negan en de Saviors. Verwacht je aan een onderkoelde en uitgekiend uitgespeelde dreiging met een diepgaandere blik op de hoop en wanhoop van de betrokkenen. De inzet is hoog..

Genre: Horror

Release: 3 oktober

Bad Samaritan

Met de auto’s die Sean en Falco voor de bezoekers van een chique restaurant moeten parkeren, rijdt het tweetal naar het huis van de eigenaars om het leeg te roven. Tijdens zo’n inbraak stuiten ze echter op een vrouw die er gevangengehouden wordt. Ze slagen er niet in haar te bevrijden en wanneer Sean de politie waarschuwt, blijkt ze verdwenen. De inbreker raakt betrokken in een levensgevaarlijke intrige die de kijker herhaaldelijk op het verkeerde been zet.

Genre: Thriller
Release: 12 oktober

7 Days in Entebbe

In 1979 wordt een Air France-vlucht van Tel Aviv naar Parijs gekaapt en gedwongen te landen in Entebbe, Oeganda. De joodse passagiers worden van de rest gescheiden en de kapers eisen de vrijlating van gevangen die in Israëlische cellen zitten. Na veel debat stuurt Israël een elite-eenheid naar Entebbe voor wat een van de meest gedurfde reddingsoperaties ooit zou worden.

Genre: Thriller

Release: 10 oktober

I Feel Pretty

De altijd spraakmakende topcomédienne Amy Shomer is Renee Bennet die worstelt met onzekerheid. Wanneer ze na een val terug bij bewustzijn komt, acht ze zich echter de mooiste, meest capabele vrouw ter wereld. Haar nieuwgevonden zelfzekerheid leidt tot een onverschrokken levenshouding. Maar wat zal er gebeuren wanneer ze zich realiseert dat ze er nog steeds hetzelfde uitziet? Een hilarische komedie en tegelijk een poignant staaltje relevante maatschappijkritiek.

Genre: Komedie

Nu in de winkel

Muziek

Bazart - Bazart 2

Ze waren zenuwachtig, de jongens van Bazart. Met hun knaldebuut hadden ze de lat voor zichzelf gruwelijk hoog gelegd. Ze wilden niet die eendagsvlieg zijn die een keer in het Antwerpse Sportpaleis stond en daarna nooit meer. ‘Bazart 2’ bewijst wat de fans al lang wisten: Bazart is een blijver. Lees hier alles over dit nieuwe album! 

Genre: Pop
Nu in de winkel

Helmut Lotti - Soul Classics in Symphony

'Soul Classics in Symphony’ betekent een terugkeer naar de roots voor Helmut Lotti. Maak er daar gelijk twee van. De man verscheen op het muzikale toneel met uptempo rhythm & blues-klassiekers van Elvis Presley en vond zichzelf niet veel later helemaal opnieuw uit als een klassiek symfonisch fenomeen.‘My Girl’, ‘Easy’ en ‘Wonderful World’, het is maar een greep uit de soulklassiekers waarmee de man met de gouden stembanden zijn recente comeback-van-eigenlijk-nooit-weggeweest bevestigt. Covers met respect voor het origineel en een eigen stempel. Maak kans op tickets voor het concert van Helmut Lotti in de Antwerpse spiegeltent. Hoe? Dat ontdek je hier!

Genre: Soul/klassiek
Nu in de winkel

Rod Stewart - Blood Red Roses

‘Blood Red Roses’ is Rod Stewarts - hou je vast - dertigste album. Maar weinigen doen hem dat na. Kenners hebben het over een terugkeer naar zijn beginjaren. Dat betekent tekstueel een stevige dosis scherpe observaties, brutaal eerlijke introspectie en, omdat het Rod Stewart is, speelse branie. De eerste single ‘Didn’t I’ liet ondertussen horen dat we het over een man hebben die vanuit ervaring spreekt wanneer hij het heeft over de schade die drugs kunnen aanrichten. De twist is dat hij de song vanuit het perspectief van een ouder zingt. ‘Hole in My Heart’ is dan weer geïnspireerd op zijn jaren als onverbeterlijke rokkenjager.

Genre: Pop

Nu in de winkel

Novastar - In the Cold Light of Monday

Intussen staat ‘Home is Not Home’ al vijf maanden onafgebroken op onze persoonlijke playlist. De eerste single van Joost Swegers’ nieuwe album. En wat voor eentje. De man omringde zich met een nieuwe bezetting, trok een Britse studio in en is na een opgemerkte passage op Rock Werchter terug met een tracklist die aangenaam tegen dat van zijn debuut aanschurkt.

Genre: Pop

Release: 5 oktober

Cat Power - Wanderer

Na zes jaar keert de onnavolgbare Cat Power terug met ‘Wanderer’. Lana Del Rey mag meezingen op ‘Woman’, maar voor de rest heeft ze het weer helemaal zelf gedaan. Het is een eigentijds eerbetoon geworden aan de folkzangers die haar voorgingen terwijl ze van kroeg naar kroeg trokken met enkel hun gitaar en liedjes. Mooie liedjes die zich net zo goed thuis voelen op de voor- als achtergrond.

Genre: Rock

Release: 5 oktober

Tamino - Amir

Amir staat voor ‘prins’ in het Arabisch. Het is ook de tweede naam van Tamino en het is de naam van zijn eerste echte debuutalbum. De eerste single ‘Persphone’ was al goed voor heel wat rillingen waar zelfs de voorbije zomertemperaturen niet tegen opgewassen bleken. De nu al klassiekers ‘Habibi’ en ‘Indigo Nights’ staan er ook op, in gezelschap van de mooiste muzikale weemoed van het westelijk halfrond.

Genre: Pop

Release: 19 oktober

Games

Red Dead Redemption 2

Eens om de zoveel jaar verschijnt er een game waar je niet omheen kunt. Red Dead Redemption 2 is zo’n game. Een filmische westernbeleving vol authentieke karakters en een immense, overtuigende en onderdompelende wereld. Daarin mag jij als de outlaw Arthur Morgan je eigen verhaal kerven.

Genre: Actie/Avontuur
Release: 26 oktober

 

WWE 2K19

De nieuwste in de populaire reeks rond het professionele worstelfenomeen WWE legt de lat weer wat hoger. Met een sterk verbeterde visuele weergave, de mogelijkheid om acht worstelaars in een en dezelfde match op te voeren, nieuwe moves en meer mogelijkheden dan ooit in en buiten de ring. Creëer bondgenootschappen, voed vetes en bovenal, veeg de vloer aan met je tegenstanders. Het maakt niet uit of die door de computer gestuurd naast je op de bank zitten of er ergens ver weg online verkeerdelijk van uit gaan dat ze jou aankunnen.

Genre: Sport

PS4, Xbox One

Release: 9 oktober

Starlink: Battle for Atlas

In dit aparte actieavontuur voer jij een groep heldhaftige ruimtepiloten aan die het sterrenstelsel trachten te verenigen tegen een meedogenloze vijand. Daarbij bezoek je zeven unieke werelden terwijl je naadloos van het planeetoppervlak de ruimte en daarna weer een andere atmosfeer in vliegt. Het unieke van dit spel is dat die piloten hun ruimteschip al naargelang hun eigen speelstijl, vaardigheden, verkregen items en de sterk gevarieerde oppositie continu kunnen aanpassen. Als speler kies je eerst een piloot die volgens jou opgewassen is tegen de volgende uitdaging. Die voorzie je van een geschikt ruimtetuig en dat rust je op zijn beurt weer helemaal uit met allerlei wapens.

Genre: Actieavontuur

PS4, Xbox One, Switch

Release: 16 oktober

Forza Horizon 4

Het game dat van autoliefhebbers racegamers maakt en omgekeerd is terug met opnieuw een weergaloos mooie, intense en authentieke racebeleving. Deze keer verplaatst de actie zich naar de drukke steden en het gevarieerde platteland van Engeland, waar een geloofwaardig dynamisch weer- en seizoensysteem elke rit weer net zo geloofwaardig anders maakt.

Genre: Race

Xbox One, pc

Release: 2 oktober

Just Dance 2019

De jongste telg uit de Just Dance-familie concentreert zich nog nauwkeuriger en uitgebreider op het neerzetten van een brede waaier aan dansmoves, bij je thuis of op locatie. Je kunt daarbij de uitdaging alleen aangaan of je talent bundelen met vrienden en familie. Volg de danspasjes op het scherm en ga voor een zo hoog mogelijke eindscore. In geen tijd ben je met geen stokken van de dansvloer - of salontafel - af te krijgen

Genre: Dans/Muziek

PS4, Xbox One, Switch, Wii U, Wii

Release: 25 oktober

LEGO DC Super-Villains

Vergeet Batman, Superman en de andere helden uit het DC-comicbookuniversum. Dit spel draait helemaal om de schurken. Die tellen immers net zo’n boeiende en unieke eigenschappen en vaardigheden. Je kunt zelfs zelf je eigen schurk creëren. Speel in je eentje of samen met een vriend doorheen een verrassende en altijd grappige verhaallijn als The Joker, Harley Quinn, Lex Luthor, Catwoman, The Riddler, Gorilla Grodd, Deathstroke en nog vele andere booswichten.

Genre: Actie

PS4, Xbox One, Switch

Release: 17 oktober

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()