Menu
Terug

Entertainment-update september 2018

30 augustus 2018

Van sportieve voetbalgames tot geanimeerde hondenfilms: september heeft heel wat in petto als het op entertainment aankomt. Stoom je klaar voor een waaier aan releases, want wij tonen je onze topfavorieten van komende maand.

Film

Avengers: Infinity War

‘Avengers: Infinity War’ is visueel een vermakelijk topspektakel van de bovenste plank. Dat het aan een halsbrekend tempo opgediend wordt en zichzelf toch niet voorbij holt, is voor rekening van een geweldig team van scenaristen. Die slagen erin om elke zweem van metaalmoeheid weg te lachen en een gevestigde traditie naar een onverwachte finale te leiden. Een finale die - we blijven voorzichtig - doet hongeren naar de opvolger die volgend jaar gepland staat. Dit is immers de eerste film in de Marvel-serie die geen netjes afgerond einde krijgt. De kijker wordt, zacht uitgedrukt, geplaagd met mogelijk onomkeerbare consequenties. Dat terwijl Thanos zelf belooft “deze keer geen resurrecties”. Maar de man is een leugenaar … en ‘infinity’ is Engels voor ‘een lang, lange tijd’.

Genre: Actie
Nu in de winkel

Avengers: Infinity War

Deadpool 2

Deadpool 2

‘Deadpool 2’ is een film die net zoals zijn titelpersonage alle kanten op stuitert. De regisseur schakelt tussen dodelijke ernst, melodrama, spectaculaire en hilarische komedie zonder ooit maar een beat te missen. En waar dat in de voorganger hier en daar nog wat geforceerd overkwam, krijg je dat nu in een onwaarschijnlijk organisch voelend geheel opgediend. Met dank aan een strakker en beter scenario, meer uitgediepte nevenpersonages en een Ryan Reynolds die na het succes van de voorganger met nog meer zelfvertrouwen - we geloofden het eerst zelf ook niet - opnieuw de rol van zijn leven neerzet.

Genre: Actie
Release: 12 september

Rampage: Big Meets Bigger

Fans van Dwayne Johnson krijgen hun actieheld met ‘Rampage: Big Meets Bigger’ in zijn, ahem, comfortzone te zien. Dat wil zeggen: in een op het eerste gezicht onoverkomelijk scenario dat al zijn kracht, vaardigheid, humor en charme vereist om het tot een goed einde te brengen. Regisseur Brad Peyton dropte hem eerder al onder een vulkaan op een zinkend eiland en in het epicentrum van een aardbeving die Californië nagenoeg letterlijk platlegde. Voor hun derde samenwerking mag de lat qua visueel spektakel en actie nog wat hoger. Johnson komt immers tegenover een vijand te staan die groter is dan hijzelf. Pretentieloos popcornformaat en topspektakel.

Genre: Actie
Release: 12 september

Rampage: Big Meets Bigger

Isle of Dogs

Isle of Dogs

Wes Anderson is altijd goed voor aparte, ietwat bevreemdende en bloedmooie films. Denk aan ‘The Darjeeling Limited’, ‘Moonrise Kingdom’, ‘The Grand Budapest Hotel’ en de stopmotion-familieprent ‘Fantastic Mr. Fox’. Voor ‘Isle of Dogs’ keert hij terug naar die stopmotion-animatietechniek voor een groots avontuur. Dat speelt zich af in een nabije toekomstversie van Japan waar om een of andere reden een hysterische antihondmentaliteit heerst. Een bonte bende verbannen honden probeert te overleven op een eiland dat helemaal uit afval opgetrokken lijkt. Dat lijkt min of meer te lukken tot ze op een dag de ontdekking van hun leven doen: een jonge menselijke piloot maakt een crashlanding op hun eiland. Het begin van een avontuur dat het leven van alle betrokkenen ingrijpend zal veranderen.

Genre: Animatie
Release: 5 september

Big Bang Theory - Seizoen 11

Yep het is zover, Amy geeft haar jawoord aan Sheldon, maar uiteraard gaat dat niet zonder hilarische complicaties. Howard en Bernadette verwachten een zoon. Een Bitcoin-avontuur leidt tot vermakelijke flashbacks. Bill Gates. Ach, elke aflevering van deze succesvolle comedyserie bewijst dat zelfs na elf seizoenen de mot er nog lang niet inzit. Check tegelijk ook de verzamelbox met alle seizoenen uit.

Genre: Sitcom
Release: 12 september

Big Bang Theory - Seizoen 11

Death Wish

Death Wish

Bruce Willis is Paul Kersey, een chirurg die enkel met de naweeën van het stedelijk geweld geconfronteerd wordt … tot zijn vrouw en dochter het slachtoffer worden. Gefrustreerd door het onvermogen van de overwerkte politie begint Kersey aan een brutaal gewelddadige en hoogstpersoonlijke wraaktocht. Naarmate het dodental onder de criminelen stijgt, gaat de stad zich afvragen of hij een beschermengel of iets veel donkerder is.

Genre: Actie
Release: 14 september

Outlander - Seizoen 3

Een zwaargewonde Jamie ontsnapt aan de executie, sluit vriendschap met Lord John Grey en zet een bastaardzoon op de wereld. Terug in Schotland wordt hij een drukker. Intussen schrijft Claire zich in 1948 in een medische school in, terwijl ze samen met Frank Jamies dochter Brianna opvoedt. En dat is nog maar een voorproefje uit het romantische, historische tijdreisdrama ‘Outlander’. En goed nieuws: het vierde seizoen staat al in de steigers.

Genre: Drama
Release: 19 september

Outlander - Seizoen 3

Muziek

Paul McCartney - Egypt Station

Paul McCartney - Egypt Station

Het verhaal achter ‘Station I’ en ‘Station II’, de instrumentale opener en sluiter van het album vertelt een uniek weetje voor de Beatle-fanaat. Het begon met een stuk dat McCartney aanvankelijk op keyboard voor een koor schreef en er al plannen waren om het in een kathedraal op te nemen. Voor het zover was, verloren artiest en producer zich in het experimenteren met omgevingsgeluiden en audioloops. McCartney gebruikte daar een oude draagbare taperecorder voor. Dezelfde die hij gebruikte om die slome audio-effecten te creëren voor ‘Tomorrow Never Knows’ van het legendarische Revolver-album.

Genre: Pop
Release: 7 september

Lenny Kravitz - Raise Vibration

Writer’s block is een nachtmerrie voor artiesten. Ze krijgen geen woord meer op papier. Een ramp voor schrijvers en al net zo vervelend voor songwriters. Het Amerikaanse rock-, funk- en soulfenomeen Lenny Kravitz kan ervan meespreken. Hij vertelde aan het gerenommeerde Rolling Stone-muziekmagazine dat na de tour met zijn vorige album ‘Strut’ in 2014 en 2015, de inspiratie voorgoed opgedroogd leek. Tot hij op een nacht in zijn bed lag en de songs als vanzelf tot hem kwamen. “Eenmaal ik begon, was het alsof de sluizen helemaal opengezet werden. Ik droomde het hele album.” Van een nachtmerrie via een droom tot een nieuwe plaat dus. Dat album heet ‘Raise Vibration’ en klinkt allesbehalve dromerig.

Genre: Funk
Release: 7 september

Lenny Kravitz - Raise Vibration

Prince - Piano and a Microphone 1983

Prince - Piano and a Microphone 1983

Wie de man een paar jaar geleden nog live over een podium zag kronkelen, zal het maar moeilijk kunnen geloven, maar Prince zou dit jaar zestig jaar geworden zijn. Een viering is dus op zijn plaats. Zeker als die viering is opgetrokken uit 35 minuten muziek die Prince met enkel een piano en een microfoon op een cassetterecorder zette. Dat deed hij in zijn thuisstudio in 1983, net na zijn internationale doorbraak. Om die rauwe originaliteit te bewaren, krijg je de eerste zeven tracks op dit album precies zo te horen als hij ze toen opnam. Het resultaat is een zeldzame en intieme blik op Princes creatieve proces, met vroege versies van ‘Purple Rain’, ‘Strange Relationship’ en ‘International Lover’.

Genre: Pop
Release: 21 september

Jonathan Jeremiah - Good Day

Een warme soulstem, retrovibes, Ray Davies van The Kinks achter de knoppen en de keuze voor een echt orkest in plaats van computer, dat is de nieuwste van de Britse soul- en funksensatie Jonathan Jeremiah. Elders op deze pagina las je dat Lenny Kravitz worstelde met een writer’s block. Moest het ooit misgaan, dan zit het met de opvolging helemaal goed. Check alvast de eerste single ‘Good Day’.

Genre: Soul
Nu in de winkel

Jonathan Jeremiah - Good Day

Rudimental - Toast of Our Differences

Rudimental - Toast of Our Differences

De derde van het Britse electronicacollectief met een ongekend fijne neus voor gaststemmen is een viering van vriendschap en verbondenheid. Een resultaat van drie jaar hard werken met heel uiteenlopende talenten en op zich ook een artistiek statement. Wij horen vooral ritmische en dansbare oorwurmen.

Genre: Pop
Release: 7 september

Jean-Michel Jarre - Planet Jarre

Vijftig jaar muziek maken leidde de Franse pionier tot een heel unieke terugblik. Die is in vier stukken op meerdere cd’s uitgesmeerd. De atmosferische ‘Soundscapes’, de melodische ‘Themes’, de hypnotische ‘Sequences’ en ‘Explorations & Early Works’. Geen alomvattende collectie dus, maar een relevante selectie van de artiest zelf.

Genre: Dance
Release : 14 september

Jean-Michel Jarre - Planet Jarre

Games

FIFA 19

Geen hoger clubvoetbalniveau dan de UEFA Champions League. Die geeft voor het eerst in haar volle prestigieuze glorie present in FIFA 19. En dat is maar een van de vernieuwingen, verbeteringen en verfijningen in deze volgende aflevering van de standaard in het voetbalgamegenre. Daarvoor kies je in het menu deze gloednieuwe, helemaal op zichzelf staande modus. Daarin speel je van de groepsfase naar de finale in het Wanda Metropolitano Stadium in Madrid. Tegelijkertijd is deze intense clubcompetitie diep geïntegreerd in zowel de Kick Off- als de Career Mode. Uiteraard kan iedereen die zijn eigen droomteam wil samenstellen in het populaire FIFA 19 Ultimate Team, kortweg FUT, terecht. Kortom: hoe jij FIFA 19 ook het liefst speelt, de ervaring van de grootste clubvoetbalcompetitie in de wereld is nooit veraf.

Genre: Sport
PS4, Xbox One, PC, Switch, PS3, Xbox 360
Release: 28 september

FIFA 19

Shadow of the Tomb Raider

Shadow of the Tomb Raider

Weinig games kunnen trouw blijven aan een twintig jaar oud origineel en tegelijk spelen als een actiefilm die zelfs het uitstekende Hollywood-neefje het nakijken geeft. Zet je schrap voor het fenomenale sluitstuk op de origin-story van Lara Croft. Ze kan omgaan met nagenoeg elk wapen en ze staat haar mannetje in het lijf-aan-lijfgevecht. Ook al is vechten meer dan ooit een keuze dan een verplichting. Haar heimelijke technieken zijn voor dit sluitstuk nog wat verder uitgediept. Gaat het mis en word je ontdekt, dan kan het even bloedlink worden, maar een sluw speler kan deze keer veel makkelijker opnieuw ‘verdwijnen’. Lees hier meer over de actiefilm

Genre: Actie
PS4, Xbox, pc
Release : 14 september

Marvel: Spider-Man

Marvel: Spider-Man dropt je in een open wereld. Je bepaalt zelf je koers en gezien je aparte vaardigheden krijg je heel veel vrijheid in hoe je van punt A naar B navigeert. Je kiest ook zelf of je de verhaalmissies volgt of je tussendoor aan een van de talloze andere activiteiten waagt. Er duiken ook heel wat bekenden uit Peter Parkers universum op. Denk bijvoorbeeld aan Mary Jane Watson, Yuri Watanabe, Norman Osborn, Black Cat, Silver Sable, Electro, Rhino, Scorpion, Vulture en nog enkele andere ‘verrassingsgasten’. Zelfs al ben je niet echt een fan, je krijgt met Marvel: Spider-Man een weergaloos actiegame. Met een knap verteld verhaal en vooral een fenomenale variatie in gameplay

Genre: Actie
PS4
Release: 8 september

Marvel: Spider-Man

Spyro Reignited Trilogy

Spyro Reignited Trilogy

Tussen 1998 en 2000 loste Insomniac Games, de studio achter Ratchet & Clank, Resistance en nu ook Marvel: Spider-Man drie games rond een purperen draakje. Die Spyro the Dragon, Spyro 2: Ripto’s Rage! en Spyro: Year of the Dragon veroverden toen heel wat spelersharten. Ze mikten op een jong publiek, maar deden het - helemaal terecht - ook verbazend goed onder de oudere gamers. Dat heeft vooral te maken met de slimme levelopbouw, de immense variatie in gameplay en de perfecte mix van puzzels en cartooneske, maar intense gevechten. Het eerste game sleept je onmiddellijk mee in de kleurrijke werelden van Spyro, terwijl elke volgende aflevering weer nieuwe personages en vooral nieuwe vaardigheden aan je vuurspuwende spelpersonage toevoegt.

Genre: Actie
PS4, Xbox One
Release : 21 september

NBA 2K19

De grens tussen game en realiteit was al vaag, maar met NBA 2K19 wordt die er nog wat vager op. Het lijkt wel alsof de makers voor de twintigste verjaardag van de beste basketbalgamereeks van het voorbije decennium alle registers opentrekken. Uiteraard geven alle teams en spelers van de NBA weer present, naast een keur aan internationale teams en natuurlijk een buslading legendarische spelers. Je kunt je favoriete team door een buffet aan competitieve modi naar de top van het klassement leiden of gewoon in de singleplayer een pakkend sportverhaal doorworstelen. Nieuwkomers zijn welkom en kunnen de uitdaging op hun - al snel vorderende - vaardigheid afstellen.

Genre: Sport
PS4, Xbox One, Switch
Release: 11 september

NBA 2K19

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age

Verken de uitgestrekte continenten en oceanen van een immense fantasywereld. Verzamel reisgezellen om je heen en volbreng queeste na queeste. Het nieuwe Dragon Quest-game is opnieuw goed voor een episch avontuur vol memorabele personages en bloedeloze, maar gestaag taaiere gevechten die je zullen aanzetten tot tactisch experimenteren. Een rollenspelgame voor alle leeftijden.

Genre: Actie
PS4
Release: 4 september

Super Mario Party

Geen Nintendo-console zonder een Mario Party-game en dat is hierbij rechtgezet voor de Switch. Deze vermakelijke digitale versie van een bordspel laat je met tot vier spelers voor de overwinning strijden in maar liefst 80 verschillende minigames. Tactisch en hilarisch. Met tal van spelmodi voor een verschillend aantal deelnemers van elk niveau zit je nooit om een uitdaging verlegen.

Genre: Minigames
Switch
Release: 5 oktober

Super Mario Party

Pro Evolution Soccer 2019

Pro Evolution Soccer 2019

Koppel de intuïtieve besturing en realistisch ogende balcontrole aan een nog maar eens uitgebreid rooster officiële voetbalcompetities (waaronder onze eigenste Jupiler League) en je begrijpt waarom Pro Evolution Soccer de laatste jaren op een alsmaar groeiende fanbasis mag rekenen. Nergens anders zie je de individuele talenten van elke speler zo’n impact op de gameplay hebben.

Genre: Sport
PS4, Xbox One
Nu in de winkel