Menu
Terug

Er zit muziek in mei met Moby, Mac Miller, Christine & the Queens, …

29 april 2020

Mac Miller, Moby, Christine & the Queens en sterk nieuw werk van eigen bodem, mei belooft een uitstekende maand voor de betere muziek. Met heel wat releases die je niet enkel wilt beluisteren, maar gewoonweg moet hebben.

Absynthe Minded - Riddle of the Sphinx

Tot op heden heeft Absynthe Minded nog geen enkel ondermaats of zelfs maar middelmatig album afgeleverd. Hun alweer zevende heet 'Riddle of the Sphinx' en trekt die alsmaar uitdagendere traditie moeiteloos door. Waarschijnlijk staan de eerste drie voorafgaande singles, 'Mixing the Medicine', 'Hell Hole' en sinds kort ook het titelnummer, muurvast in je playlist. Dan weet je ook al dat de band zijn grenzen en de nieuw ingeslagen soundrichting verder uitdiept met hun muziek. Keep up the excellent work boys!

Genre: pop/rock

Release: 8 mei

Mark Lanegan - Straigth Songs of Sorrow

Mark Lanegan is de muzikale hogepriester van de maanloze nacht met een stem die zo mogelijk nog donkerder klinkt. De man publiceerde onlangs zijn memoires, maar gaf niet veel later toe dat het uiteindelijk de songs op zijn nieuwe 'Straight Songs of Sorrow' waren waarmee hij zijn demonen van zich kon afschrijven. Elk nummer staat voor een specifieke periode of persoon in zijn leven. We willen nooit met hem ruilen, maar dat hij alsjeblieft nog lang dit soort meesterwerken mag maken.

Genre: rock

Release: 8 mei

Compact Disk Dummies - Neon Fever Dream

Met hun eerste album kaapten de Compact Disk Dummies de MIA voor Best Dance weg voor de neuzen van Lost Frequencies en Dimi & Mike. 'I Remember', de eerder geloste single van opvolger 'Neon Fever Dream', is een perfect voorsmaakje voor het hele album. Een soundtrack die net zo perfect aansluit op een dystopische cyberpunksetting, op een zorgeloze clubflirt of op die spontane roadtrip. Bij deze jongens is het niet disco, dance of electro, maar disco, dance én electro.  In één koortsig pretpakket.

Genre: dance

Release: 15 mei

Moby - All Visible Objects

Moby is een buitenbeentje. Dat is hij altijd geweest en dat is hij nog steeds - net zoals zijn muziek. Maar dan wel een van die zeldzame variant die hier met 'All Visible Objects' alweer zijn zeventiende album neerzet. En het is opnieuw een frisse, verrassende en deze keer extra dansbare plaat waarmee deze onorthodoxe artiest komt aanzetten. Zo doet de eerste single 'Power is Taken' denken aan zijn electro-hoogdagen in de jaren '90, maar is het tegelijk ook een unieke samenwerking met Dead Kennedy's drummer D.H. Peligro en rapper Boogie. En alle opbrengsten van de elf nummers gaan naar evenveel goede doelen.

Genre: pop/dance

Release: 15 mei

Christine and the Queens - La Vita Nuova

Het lijkt wel alsof we gisteren nog het vorige album van Christine and the Queens geserveerd kregen. Misschien omdat het sindsdien niet van onze playlist te branden was. Dat belooft met de nagenoeg onaangekondigde nieuwe cd 'La Vita Nuova' niet anders te worden. We hebben al duizend keer een stukgelopen relatie naar muziek vertaald gehoord, maar nog nooit zo slim, rauw, eerlijk en gedurfd. Een van de interessantste artiesten van de laatste jaren legt de lat nog maar eens hoger.

Genre: pop

Release: 29 mei

Mac Miller - Circles

Toen ze op 7 september 2018 het levenloze lichaam van Mac Miller vonden, was dat in de studio waar hij al geruime tijd werkte aan zijn zesde album. Dat zou als een soort tegengewicht voor zijn vorige 'Swimming' vormen en daarmee "de cirkel rondmaken". Met hoorbaar respect en vertrouwdheid met Miller’s creatief talent maakte zijn vaste muziekpartner Jon Brion het album af. Dat maakt 'Circles' tot het beste testament van een groot artiest en songschrijver.

Genre: hiphop/pop

Release: 29 mei

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()