Menu
Terug

Films en series op DVD en Blu-ray die je niet mag missen in november

29 oktober 2020

Strengere COVID-19 maatregelen of geen weer om buiten te komen? Met deze nieuwe films en series op DVD en (UHD) Blu-ray wordt binnen zitten er heel wat gezelliger op. Of spannender, meeslepender, …

The Crown - Seizoen 3

In het derde seizoen van de met prijzen overladen historische dramareeks 'The Crown' zien we Olivia Coleman terug als de Britse koningin Elizabeth II. In dit hoofdstuk van haar bewogen leven zien we Harold Wilson tot premier verkozen worden en wordt haar adviseur Anthony Blunt ontmaskerd als een Russische spion. Prins Charles wordt bevestigd als troonopvolger en Elizabeth neemt afscheid van zowel The Duke of Windsor als Winston Churchill. Fans hoeven we a lang niet meer te overtuigen, maar het is altijd mooi om zien wanneer kwaliteitstelevisie die kwaliteit met elk nieuw seizoen nog eens opdrijft.

Genre: drama

Release: 4 november

Scoob!

Scooby-Doo is de held in zijn eigen verhaal. 'Scoob!' is de eerste animatiefilm van bioscoopformaat over de grappige, altijd hongerige viervoeter. Daarin keren we terug naar hoe het allemaal begon. Ontdek en beleef mee hoe een jonge Scooby en zijn beste vriend Shaggy elkaar ontmoeten en later samen met Velma, Daphne en Fred tot de beroemdste misdaadbestrijders in de tekenfilmgeschiedenis uitgroeiden. En ja, ook dat leverde toen al heel wat spannende en dolkomische avonturen op.

Genre: animatie

Release: 10 november

The Tax Collector

In 'The Tax Collector' int David Cuevas, een familieman, de 'bijdragen' van gewone en minder gewone burgers voor een hooggeplaatste gangster in Los Angeles. Voor hem is het een job als een ander, ook al gaat er soms brutaal geweld mee gemoeid. Wanneer een oude rivaal van zijn baas opduikt, wordt David meegesleept in een bloedige machtsstrijd, en met hem iedereen die hem dierbaar is. Een zinderend misdaaddrama van David Ayer die eerder al verblufte met 'End of Watch' en 'Fury'.

Genre: misdaad

Release: 11 november

Westworld - Seizoen 3

Het derde seizoen van het ongrijpbare 'Westworld' drukt op de resetknop. We bevinden ons nu in de 'echte' wereld. Tenminste, daar gaan we voor het gemak maar even van uit, want echt zeker weet je het nooit in dit meeslepend sciencefiction-actie-drama-fenomeen. De westerndynamiek wordt op zijn kop gezet, Dolores lijkt uit op de uitroeiing van de mensheid en de iets minder moorddadige robot Maeve begint te twijfelen aan wat haar als de realiteit wordt voorgeschoteld. Ze is niet alleen. Je hebt twee opties: kijken of de eerste twee seizoenen van Westworld inhalen en dan kijken.

Genre: sciencefiction

Release: 18 november

Ava

Ava, voluit Ava Faulkner, is een huurmoordenaar die in opdracht van een schimmige organisatie overal ter wereld met chirurgische precisie 'doelwitten' definitief uitschakelt. Tot een van die jobs gruwelijk foutloopt en ze uiteindelijk zelf het doelwit wordt van haar voormalige opdrachtgever. Dat ze daarbij ook nog eens een geweten ontwikkeld en contact opneemt met haar vervreemde familie maakt het er niet makkelijker op. 'Ava' is een strakke actie- en spionagethriller met een verrassend menselijk karakter.

Genre: thriller/drama

Release: 19 november

Pinocchio

Een oude, eenzame houtsnijder droomt van een zoon. Tot zijn eigen verbazing gaat die wens in vervulling wanneer zijn zelfgemaakte houten pop een echt jongetje wordt. Iedereen kent het sprookje, maar in 'Pinocchio' komt de titelrolspeler voor het eerst echt tot leven. Een visueel verbluffend, emotioneel sprankelend en subtiel relevante kijk op de deugniet wiens neus groeit als hij liegt. Een film voor de hele familie, maar misschien niet echt voor al te jonge kijkertjes. Ieder ander kind kunnen we deze unieke cinemaparel absoluut aanraden.

Genre: drama

Release: 17 november

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()