Menu
Terug

Films voor hem, voor haar én om samen naar te kijken

De betere films van de laatste jaren
Leestijd minuten
12 november 2019

Er zijn zo van die films die het beter doen bij mannen dan bij vrouwen en omgekeerd. We lijsten er voor elk vier op … en gooien er daar nog drie bovenop om samen naar te kijken.

FILMS VOOR HEM

John Wick 3: Parabellum

De eerste twee hoofdstukken moet je zeker ook zien, maar de kinetische no-nonsense actie legt de lat in deze derde John Wick-film weer wat hoger. Met elke huurmoordenaar ter wereld op zijn hielen zoekt John Wick koortsachtig naar een manier om zijn schietschijfstatus af te schudden. Dat voert hem deze keer naar exotische oorden, twijfelachtige bondgenoten en uiteindelijk weer naar het wespennest waar het allemaal begon. Laat die vierde maar alvast aanrukken!

Genre: actie

Deadpool 2

De vuilgebekte mutant-huurling Wad ‘Deadpool’ Wilson is nooit een goede teamspeler geweest. In 'Deadpool 2' keer ziet hij zich echter verplicht om beroep te doen op een bende mutant-buitenbeentjes. Alleen zo kan hij een jonge, bovennatuurlijk begaafde tiener beschermen tegen de meedogenloze tijdreizende cyborg Cable. Een hilarische, anders-dan-anders superheldfilm met de minst opvallende rol voor Brad Pitt ooit.

Genre: actie

Mission Impossible: Fallout

Twee jaar nadat Ethan Hunt in de ‘Mission Impossible: Rogue Nation’ Solomon Lane te pakken kreeg, heeft die sinistere organisatie zich heruitgevonden onder het leiderschap van een mysterieuze fundamentalist. Die heeft zijn zinnen op een lading plutonium gezet. Ethan en zijn team worden naar Berlijn gestuurd om die te onderscheppen, maar naar goede gewoonte is dit maar de eerste stap in een opnieuw explosief actieavontuur.

Genre: actie

Creed II

Met de legendarische Rocky Balboa in zijn hoek lijkt niets de jonge bokskampioen Adonis Creed te kunnen stoppen. Tot er een tegenstander opduikt die voor beiden een tragisch verleden oprakelt. Een epische afrekening lijkt onafwendbaar. Een must-see voor iedereen die de voorganger geweldig vond. Een sterk verhaal dat zich nooit in bochten wringt om onvermijdelijke clichés uit de weg te gaan, maar tegelijk op nooit aanvoelt als de dertiende-in-een-dozijn sportfilm.

Genre: actie

FILMS VOOR HAAR

After

Wanneer Tessa naar de hogeschool vertrekt, lijkt haar toekomst verzekerd. Ze is plichtbewust, een goede studente en nagenoeg verloofd op haar jeugdliefde. En dan ontmoet ze de mysterieuze en tegendraadse Hardin Scott. Het resultaat is een allesbehalve perfect en dus verfrissend verhaal over die eerste échte liefde. 'After' gaat over volwassen worden en het aftoetsen van je puberambities aan de minder voorspelbare realiteit van de wereld.

Genre: romantisch

Mamma Mia! Here We Go Again

Op een idyllisch Grieks eiland plant Sophie de grootse opening van Hotel Bella Donna. De levensdroom van haar moeder, die ze onder stormachtige omstandigheden heel wat beter leert kennen. Een muzikale feel-goodfilm zoals die tegenwoordig te weinig gemaakt worden. Een romantisch feest dat net zoals de titel helemaal opgetrokken is rond de tijdloze popklassiekers van het legendarische muziekfenomeen ABBA.

Genre: muziek/romantisch

The Favourite

Begin achttiende eeuw zit de fragiele koningin Anne op de Engelse troon, maar het is eigenlijk haar beste vriendin, Lady Sarah Churhill, die het land regeert. Tenminste, tot een nieuwe dienstmeid zich eerst in de gratie van Sarah werkt en niet veel later in die van de koningin. Een ambitieuze dame die kans ziet haar verloren aristocratische status te heroveren en daarbij zal geen vrouw, man, politicus of konijn haar in de weg staan.

Genre: drama

Widows

Vier gewapende gangsters komen om tijdens een explosieve roofpoging. Hun weduwen hebben niks gemeenschappelijks, behalve de schuldenlast van hun overleden criminele echtgenoten. Samen besluiten ze tot een alles-of-niets plan om alsnog een toekomst voor zichzelf te verzekeren. Ook al kost hen dat misschien het weinige dat hen nog rest.

Genre: misdaad/drama

FILMS VOOR SAMEN

Green Book

1962. Tony ‘Tony Lip’ Vallelonga, een doorwinterde New Yorkse nachtclubportier rijdt de Afrikaans-Amerikaanse, klassieke pianist door het raciale hindernisparcours van de zuidelijke Verenigde Staten. Het klassieke thema van twee onwaarschijnlijke reisgenoten krijgt hier een unieke aanpak en dat maakt van 'Green Book' een ingetogen en tegelijk fenomenale film. Meesterlijk geacteerd drama en een terechte Oscar-winnaar voor Beste Film.

Genre: drama

The Girl In The Spider’s Web

Na de immens populaire Millennium-trilogie is de wereld klaar voor meer avonturen van de jonge computerhacker Lisbeth Salander. Samen met journalist Mikael Blomkvist raakt ze verstrengeld in een web van leugens, cybercriminelen en corrupte gezagsdragers. Actie, spanning en intrige in deze slimme thriller met een onvergetelijke hoofrolspeelster.

Genre: misdaad/drama

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Mildred Hayes rouwt om haar tienerdochter Angela. Die werd zeven maanden tevoren verkracht en vermoord. Verbitterd omdat de politie nog geen spoor van de daders heeft, huurt Mildred drie reclamepanelen. Daarop doet ze met brutale eerlijkheid haar relaas en stelt de plaatselijke politiechef persoonlijk verantwoordelijk. Dat zet een reeks gebeurtenissen in gang die het leven van het hele stadje Ebbing op zijn kop zet.

Genre: drama

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()